Rom

Stue design i klassisk stil

Alt forandrer seg i denne verden, tiden står ikke stille. Og et stort utvalg alternativer er oppfunnet for interiørdekorasjon. Men klassikerne er uendret. Den klassiske stilen vil alltid være den mest etterspurte og uforlignelige. Selvfølgelig er hver stil vakker på sin egen måte, men klassikeren er alltid komfort, raffinement og luksus. Men ikke luksusen som fanger øyet og ser pretensiøs ut, men lett, diskret og edel, og understreker statusen til eierne. Klassisk stue Klassisk stil er stramhet i sin elegante manifestasjon. De grunnleggende er: riktige geometriske former, perfeksjon av forskjellige mønstre, bare naturlige materialer og farger. Og for all denne prakt, passer stua best. Det er i stuen at det ofte er nok plass til alle de nødvendige elementene og innredningen, som er rikelig her: malerier i trerammer, store speil (også i rammer), peiser og selvfølgelig lysekroner.

Alle møbler er massivt, lyst eller mørkt tre med forgylning eller utskjæringer. Den har buede rygger og brede armlener. Polstring laget av naturlige stoffer brukes nødvendigvis, nemlig: velour, fløyel, gobeliner og andre tekstiler av naturlig opprinnelse, dekorert med elegante mønstre. Møbler laget av fiberplate eller MDF vil ikke passe denne stilen på noen måte, det vil se vulgært og vulgært ut. Takdekorasjon er alltid kompleks og vakker, det kan være støping, friser, maleri. Vinduene må ha gardiner laget av de samme naturlige stoffene, dekorert med dusker eller frynser. Hvis rommet er romslig nok, kan det dekoreres med søyler og halvsøyler, noe som vil skape en virkelig majestetisk atmosfære av palassepoker..

Kolonner er det beste valget for å skape klassikkens prakt. De vil gi ethvert rom adelen til et slott eller et palass.

Merk. Jeg vil med en gang merke til at interiørklassikere er et veldig generalisert konsept, så det er ingen klar guide for å lage klassiske rom. Faktum er at mange historiske stiler er klassikere: klassisisme under Catherine IIs regjeringstid, italiensk renessanse, stalinistisk imperium, barokk og rokoko, og så videre. Men en ting er sikkert: en klassisk stue er et vell av dekor, naturlige materialer, symmetri og harmoni. Og ingenting kunstig.

Ingen kunstige elementer, klar symmetri og harmoni

Klassikernes prakt

Men hvorfor er det så mange som elsker klassikerne så mye, hva er fordelene i forhold til andre stiler?

Krav du må følge når du lager en klassisk stue

Så, de viktigste kravene, som nevnt ovenfor, er harmoni, symmetri og bare naturlige materialer av høy kvalitet. Dette gjelder alt: etterbehandlingsmaterialer, møbler, fargepalett, dekor og tilbehør. I tillegg til malerier og speil brukes ofte figurer, stukklister, lysestaker, skulpturer, vaser, basrelieffer, massive lysekroner av krystall eller dyrt glass som dekor. En lysekrone med stearinlys eller deres imitasjon ser veldig vakker ut og i klassikkens ånd..

 • Det kan være en lysekrone i smijern med en etterligning av stearinlys.

  Hun vil fylle rommet med ridder- og kongens ånd

  Lysekrone med imitasjonslys

 • Krystalllysekroner er uforlignelige

  Det er alltid letthet, raffinement og raffinement.

  Krystall lysekrone

ForrigeNeste12

Når du skal dekorere en klassisk stue, er det viktig å huske at denne stilen, selv om den er rik på innredning, ikke liker overbelastning. For mange detaljer, tilbehør ville være malplassert. For en endring, bruk dekorativt gips eller maleri. Og et antikt flygel vil bare være en uforlignelig egenskap ved dette interiøret.. Et flygel i en klassisk stue Alt her skal være solid og representativt, enhver detalj, selv den minste, er nøye valgt, fordi det er de små tingene som utgjør helhetsbildet. For at interiøret skal være ganske strengt, men elegant, må du ta hensyn til porselensprodukter, så vel som antikviteter. Mange designere anser landskapsmalerier og portretter, samt tilbehør av bronse og marmor som en integrert del av denne stilen. Det klassiske materialet for en klassisk stue er tre..

Taket kan også fullføres med det, for eksempel kan saksene være helt eller delvis laget av massivt tre. Dette spiller ikke bare en dekorativ rolle, men også en konstruktiv. Det forbedrer også romakustikken. Vegger kan dekkes med trepanel.

Utsøkt trefinish

Vegger

I tillegg til tre kan veggene ha andre overflater. Det første er stoff, tapet eller dekorativt maleri. Det skal se dyrt og pompøst ut. Ingen billige tapeter eller faux stoff. Hovedvekten er på kvalitet og tekstur, ikke lyse farger. Et annet alternativ kan være å dekorere veggene med dyre monokromatiske malinger i pastellfarger. Stukk og andre volumetriske elementer brukes allerede her..

Gulv

Når det gjelder gulv, er det best å unngå laminat eller standard planker. Bare edle belegg. Et utmerket valg ville være mosaikkparkett med abstrakte komposisjoner av store størrelser eller blomstermønstre. Alt dette skal dekkes med en skinnende lakk. Og selvfølgelig anses det mest passende gulvbelegget å være marmor i alle sine klassiske manifestasjoner, nemlig: ornamenter, mønstre og naturlige nyanser av stein..

Tak

For klassisk interiør, spesielt en stue, er en enkel takdesign ikke egnet, det må være et mesterverk her. Og den vanligste måten å nå dette målet på er stukkforming. Med sin hjelp kan du lage uforlignelige malerier, hvis dekorasjon kan være enten monokromatisk eller forgylt (bronse). En annen måte er å male. Alle reglene for det klassiske interiøret overholdes her fullt ut. I tillegg er det et fantastisk syn. Forresten, det er en viktig finesse – den klassiske stilen forutsetter høyt tak, så den rette atmosfæren vil bli skapt, noe som er helt befordrende for majestetiske mottakelser. Hvis taket er lavt, vil alle massive møbler ikke lenger virke raffinerte, men tungvint. Og stukkforming, søyler, gardiner med lambrequins vil skape en dristig følelse. Men fortvil ikke hvis dimensjonene på leiligheten din ikke samsvarer med klassiske standarder..

Klassisk stil i små rom

Når det gjelder små rom, må alle attributtene gjøres i en litt redusert versjon: møbler kan også være laget av verdifulle treslag, men har mer beskjedne dimensjoner; gardiner laget av naturlig stoff, men litt lettere enn nødvendig. Selv stukkstøping kan være tilstede, den må bare gjøres lettere også, selv om maling er bedre i dette tilfellet. Men hva skal jeg gjøre med kolonnene hvis du fortsatt vil plassere dem i et slikt rom? For et organisk utseende i et lavt rom, bør søylene plasseres langs veggene, et veggstativ passer godt mellom dem.

En annen måte er arrangementet av søyler i åpningen som skiller spisestue- eller kjøkkenområdet fra stuen. Det vil si at det viser seg at søylene vil være dekorasjonen av inngangspartiet til stua. Vi har allerede sagt at denne stilen er preget av en volumetrisk lysekrone. Men når det gjelder en lav stue, kan du også bruke spotbelysning. Den må utformes i form av en sirkel, som er karakteristisk for klassikerne, og du kan også dekke den med et visir på toppen, som vil skape diffust lys.

Peis

Og selvfølgelig kan en klassisk stue ikke klare seg uten peis; dette er høyden på luksus og nåde som gjennomsyrer hele atmosfæren i denne stilen. Det beste alternativet ville være en ekte peis laget av stein, murstein eller hvit marmor. Men hvis dette ikke er mulig, bør du ikke vike unna etterligning eller moderne biopeiser i den klassiske portalen.

Peis i en klassisk stue Utsøkt peis

Fargevalg

Her er preferansen oftest gitt til en rolig palett, prangende nyanser er upassende. For det meste velges beige eller kremfarger. Og også andre nøytrale varme toner: myke nyanser av brunt, oliven, sand og alle nyanser av tre.

 • Beige toner vil gjøre en klassisk stue varm og koselig.

  Beige motiver

 • Pastellpalett kombinert med hvitt er en gniss av klassikere

Dette skaper en atmosfære av storhet, raffinement og myk gjestfrihet.

Pastellpalett kombinert med hvitt

 • Beige og brune notater vil gjøre stuen rolig og avslappende

  Beige og brunt sortiment

 • Eventuelle valgbare farger for en klassisk stue skal være myke

  En rekke pastellfarger

 • Sand- og olivenfarger skaper en koselig og innbydende atmosfære

  Sand- og olivennoter

 • ForrigeNeste12345 Hvitt er også bra, men dempet og diffust belysning er laget for å myke det. Hvit i en klassisk stue Hvis du vil ta lysere farger (rød, blå, grønn), bør du dvele ved deres dempede og myke nyanser. Det skal ikke være noe fengende, saftig, ellers er det ikke lenger en klassiker. Faktisk, ved hjelp av farge i en klassisk stue, formidles karakteren til denne stilen, som ligger i følelsen av rikdom, nåde og høytidelighet. Det er derfor bare myke og dempede toner velges..

  Lys stue Rød og sandpynt Fargerikt interiør En annen finess er kombinasjonen av pastellfarger med forgylling. Dette understreker luksusen og presentabiliteten til lokalene.. Forgylning i en klassisk stue Pastellfarger og forgylling Som vi allerede har sagt, er harmoni fremfor alt her. Derfor bør fargeskjemaet på veggene være i harmoni med dekorasjonen av møbler, gardiner, gulv og tak. Alt skal være i samme stil og vise det store bildet..

  Harmoni og nåde er de grunnleggende trekkene til klassikerne. Alt må puste dette

  Konsistent stil i hele rommet

  Belysning

  Belysning i en slik stue bør være på flere nivåer: rikelig, myk og dempet. En intrikat lysekrone er alltid plassert i sentrum, og gulvlamper, vegger, bordlamper og så videre legges til hovedlysekronen for effekten av flere nivåer. Noen anser det ekstra lyset på maleriene på veggene som høyden på raffinement.. Belysning i en klassisk stue

  Moderne klassiker

  I vår tid er det ikke lenger så lett å lage et naturlig klassisk interiør: for mye moderne utstyr ligger ved siden av oss. Men dette er en helt løselig oppgave. Og hvis det på kjøkkenet – der det er for mange husholdningsapparater – vil være vanskelig å skjule dem, så er det mye lettere i stua. Et lite plasmapanel kan plasseres i en nisje, og andre nyutviklede enheter (klimaanlegg, lydsystemer, etc.) kan «gjemme seg» i skap, uttrekkbare paneler, under malerier og møbelelementer, og så videre. Men i det siste er den klassiske stilen i sin rene form mindre og mindre vanlig, den viker for eklektisisme. Det er en kombinasjon av naturlige klassiske elementer og moderne: dyre møbler av naturlig tre, edelt trekk og så videre og et datamaskinbord av naturlige treslag, et plasmapanel på et mahognikabinett og så videre.. Moderne klassiker Et veldig sensitivt tema i en klassisk moderne stue er vinduene og balkongdørene. Vinduer og dører av plast er en pålitelig og relativt billig type, men deres hvithet passer ikke inn i klassikernes generelle atmosfære. Og her er det bare to alternativer: Det første er trevinduer og dører, som har pålitelighet, tetthet, høy kvalitet, god varmeisolasjon og miljøvennlighet. Men deres eneste ulempe er den høye prisen, men det er ikke rom for besparelser ved å lage klassiske interiører, alt her er mettet med luksus og høye kostnader..

  Selv om det er et annet alternativ for å løse dette problemet, som er litt billigere enn det første – dette er plastvinduer og dører laget under et tre. De er dyrere enn vanlige plast, men mye billigere enn naturlig tre, og kvaliteten er også på et høyt nivå. Den viktigste oppgaven for å lage en klassisk stuedesign er nøye tenkt. Hver lille ting, hvert tilbehør skal være på plass. Tross alt vil et ekstra element og all prakt av klassikerne forsvinne. Alt dette krever en virkelig subtil smak som vil hjelpe deg å føle denne fine linjen mellom adel og pretensiøsitet. Men den brukte energien blir ikke bortkastet – storheten til klassikerne er uforanderlig.

  Klassisk interiør er en kunst som aldri kommer til å kjede seg, aldri skuffe og for alltid vil bli forelsket i deg og dine nærmeste