Rom

Svart og hvitt bad: finesser i design

Det er ikke overraskende at dette ikke er første gang at svart-hvitt design har blitt mega-populært ikke bare blant designere, men også blant kundene. Tross alt understreker et monokrom interiør alltid stilen og smaken til eierne, en utsøkt tilnærming til å dekorere ditt eget hjem. Kanskje skyldes dette at det er veldig vanskelig å oppnå balanse i et interiør ved hjelp av to diametralt motsatte farger. Det er vanskelig, men mulig, å lage et harmonisk bilde av et slikt multifunksjonelt rom som et bad ved hjelp av monokrom (med tips fra designere som har finpusse ferdighetene sine i mange år). Vi gjør deg oppmerksom på et stort utvalg av 100 ideer for dekorering av et bad i svart-hvitt, og vi håper at det vil inspirere deg til å lage ditt eget unike designprosjekt..

Originalt svart -hvitt bad

Svarte og hvite toner – tiltrekning av motsetninger

Svart og hvitt, som ligger i hver sin ende av fargespekteret, har lenge tiltrukket designere fra hele verden. Og ikke bare fordi «motsetninger tiltrekker hverandre». Monokrom design vekker alltid oppmerksomhet, den puster stil, luksus og raffinement fra den. Men på betingelse, selvfølgelig, at balansen mellom de mørke og lyse sidene av bildet av rommet er vellykket bevart. Du kan ødelegge interiøret med feil plasserte aksenter, dominansen av svart i et rom med utilstrekkelig belysning og til og med et upassende utvalg av nyanser av svart og hvitt, fordi disse fargene har mange variasjoner.

Luksuriøst design

Svart og hvit geometri

Hvitt og svart interiør

I århundrer har kombinasjonen av svart og hvitt blitt brukt av designere over hele verden for å skape et eksklusivt utseende fylt med dristighet og luksus, raffinement og til og med drama. Finn den rette «dosering» mørke og lyse toner er ikke enkle, men hvis kombinasjonen lykkes, vil interiøret tiltrekke seg beundrende blikk i lang tid, fordi monokrom design alltid er i trend.

Alternerende mørke og lyse striper

Lakonisk design

Mørke flekker på hvit bakgrunn

Bad med mørke vegger

Så hvorfor blir et svart -hvitt interiør med jevne mellomrom et veldig populært alternativ for å arrangere et stort utvalg rom, inkludert utilitaristiske rom? Hvilke assosiasjoner oppstår når du ser to interagerende motsetninger – svart og hvitt? Mann og kvinne, yin og yang, dag og natt, lys og mørke. Eller kanskje en sebra eller et sjakkbrett, gammel kino eller forretningsstil? Uansett budskap om bruk av svart -hvite temaer i utformingen av badet, kan en harmonisk allianse bare opprettes ved nøye avveining av mulighetene i rommet (form, størrelse, layout) og din personlige visjon om monokrom estetikk.

Lett bad design

Original finish

På bakgrunnen

Det fine med å fullføre badet i svart -hvite farger

Det vil ikke være overflødig å minne om at hvit farge visuelt kan utvide grensene for rommet., «jevne ut» mangler i arkitektur og dekorasjon, slette asymmetri eller skjule feil. Med svart er ting akkurat det motsatte – overflodens overflod kan skape en deprimerende stemning, visuelt redusere et rom og understreke mislykkede områder i rommet. Derfor er det så viktig å plassere aksenter riktig i interiøret – for å understreke det nødvendige og skjule det mislykkede.

Kontrasterende kombinasjoner

Mørk kant

Lett bilde

Jo mindre arealet i rommet, jo lavere tak, jo mer hvitt skal være tilstede i designet. Svart tone kan bare brukes til å understreke den perfekte formen, vakre VVS, originalt tilbehør. Det er bedre å bruke et svart-hvitt-trykk av mellomstore størrelser, ikke for fargerikt, og bare bruke det for å fokusere oppmerksomheten på alle overflater. Selv små, fragmentariske svarte flekker på en hvit bakgrunn gir en fantastisk effekt, og endrer bildet av rommet uten anerkjennelse. For å dekorere små bad, speil og blanke overflater, kommer transparente glassinnlegg og skillevegger. I kampen for den visuelle ekspansjonen av rommet (siden det ikke er mulig å fysisk forstørre rommet), er alle midler gode.

Mørke benkeplater

Lite bad design

Svart gulvlister

Snøhvit bad

I mellomstore bruksrom kan svart allerede brukes mer aktivt. For eksempel fører bruk av en mørk farge til gulv kombinert med en overgang fra svart til hvitt på veggene (ved hjelp av trykk eller dekor) og en overvekt av lyse toner i den øvre delen av rommet til en visuell økning i høyden på taket..

Tydelighet av grenser

Mørkt dusjrom

Design i svart og hvitt bad

På virkelig romslige bad, med svart, kan du dekorere ikke bare individuelle deler av VVS, lagringssystemer eller vises som et trykk på en hvit bakgrunn, du kan bruke denne dramatiske og strenge tonen til å dekorere hele overflater, utføre store interiørartikler – VVS -inventar , tilbehør, skap.

Ikke-triviell tilnærming

Romslig baderomsdesign

Bad med stort vindu

Kontrastinteriør

Tak

Standard utforming av taket, ikke bare på badet, men også i de fleste rom i ethvert hjem er en snøhvit, perfekt flat og glatt overflate. Dette resultatet kan oppnås på forskjellige måter – fra et strekkloft til maling av fuktresistent gips, fra bruk av plastpaneler til etterbehandling med flytende tapet eller dekorativt gips. Tydeligvis lar den hvite fargen på overflaten deg visuelt skape en økning i høyden på rommet, for å opprettholde et lyst og romslig bilde selv i et rom med en liten firkant.

Lite bad design

Snøhvite overflater

Blanke overflater vil bidra til å forbedre effekten av å bruke hvitt til å dekorere taket. For eksempel ser et strekkloft i en blank design ikke bare imponerende ut, men hjelper også med å skjule alle feilene i strukturer og overflater, for å skjule kommunikasjon. Selv taket av hvite plastpaneler vil se respektabelt ut hvis du dekorerer det med en sokkel eller list med sølv- eller gullakenter. Du kan gjenta denne teknikken for å skape et harmonisk bilde i ytelsen til tilbehør for rørleggerarbeid eller fasader på lagringssystemer.

Eklektisk bad

Mørke flekker for aksent

Vegger

Hovedutfordringen for de som planlegger å bruke svart og hvitt til baderomsdekorasjon, er å finne den optimale kombinasjonen av de to motsetningene i fargespekteret. Og det spiller ingen rolle om du må løse dette dilemmaet på egen hånd eller ty til hjelp fra spesialister. Det er viktig å huske at for enhver firkant i rommet bør hvitt forbli dominerende. Tross alt vil ingen få et bilde av en mørk hule, om enn en dyr, i stedet for et luksuriøst og komfortabelt bad..

Romslig bad i hvitt

Svarte overflater

Når du lager et bad med monokrom design, er det to designalternativer:

  • en skarp overgang fra mørk til lys;
  • jevn kombinasjon av halvtoner (hovedsakelig på grunn av bruk av trykk).

Original geometri

Brede sorte og hvite striper

Uvanlige striper

Hvis alt med det første alternativet er mer eller mindre klart – den mørke overflaten på gulvet erstattes av den snøhvite dekorasjonen av veggene (taket, forutsatt at rommet har tilstrekkelig høyde, kan også utføres i svart), da med en jevn overgang, er ikke alt så enkelt. Det er mange måter å dekorere og dekorere vegger på med bare to toner – mørkt og lyst.

Kreativ design

Ikke-trivielt interiør

Original kombinasjon

Geometrisk utskrift er veldig populært, i vårt tilfelle – med svart -hvite farger. Klarheten i bildet, alvorlighetsgraden av linjer og former fengsler den aktive bruken av fliser, paneler eller fuktresistente tapeter med et geometrisk bilde ikke bare for aksentoverflater, men også for etterbehandling av alle vegger på badet..

Dusjrom bak gardinet

Geometrisk ornament

Sjekket dusj

LappeteppestilLappeteppestil

Svarte og hvite striper er et annet allsidig veggdesignalternativ på et monokrom bad. Samtidig er det åpenbart at vertikale striper vil hjelpe visuelt «strekke ut» bildet av rommet i høyden og horisontalt – vil øke volumet. Avhengig av badets størrelse, «stripete» utskriften kan brukes både til å dekorere alle vegger (stort rom) og til å lage en aksentoverflate (lite bad).

Vertikale striper

Horisontale sorte og hvite striper

Kontraststriper

Striper på alle vegger

Den nest mest populære er blomsterprint, bilder av mennesker og bygninger, tegninger i fri form (dette kan være en flis med trykk, fuktresistent tapet på den øvre delen av veggene, og til og med svart-hvitt fotoutskrift på keramikk).

Uvanlig utskrift

Blomstertrykk

Uvanlig tegning

Blomstertrykk

Windsor ornament

Opprettelsen av paneler ved å kombinere fliser med andre materialer eller ved å kombinere forskjellige modifikasjoner av en type finish er en populær teknikk når man ikke bare skal dekorere monokrome rom. I dette tilfellet kan panelet opprettes på forskjellige måter. Et av de mest brukte alternativene er en kontrasterende kombinasjon. Panelet er laget i en mørk farge, og den øvre delen av veggen er i en lys. Glansede fliser ser imponerende ut «under jorden» med snøhvit fugemasse. Denne teknikken, blant annet i kombinasjon med gulvets mørke design, bidrar til å visuelt øke høyden på rommet..

Flis

Mørke paneler

Svarte fliser

I romslige rom med stor takhøyde kan du også bruke den motsatte kombinasjonen – lyse paneler og mørk veggdekorasjon i den øvre delen.

Snøhvite paneler

Svarte og hvite vegger

Snøhvite fliser

Svart topp, hvit bunn

I små rom kan du bare bo på omrisset av panelene, bruke hvitt for de øvre og nedre delene av veggdekorasjonen, men med en annen tekstur eller fra forskjellige materialer.

Mørke kantpaneler

Kombinasjon av materialer

Kombinert finish

Dekorative innsatser på de lyse veggene på monokrome bad er ikke mindre populære. Det kan enten være vertikale striper med innredning (perfekt visuelt øke høyden på lokalene), samt en slags fliser eller mosaikkpanel med mønster og dekorative elementer.

Dekorative innsatser

Svarte innsatser og tilbehør

Gulv

Det er i monokrom baddesign at gulvet ofte blir en aksentoverflate. Teknikken der gulvbelegget fremstår som en veksling av sorte og hvite fragmenter sammen med den snøhvite utførelsen av resten av overflatene og rørleggerarbeid er en populær måte å dekorere små nytteplasser på. Denne tilnærmingen tillater ikke bare å visuelt øke volumet i rommet, avlede oppmerksomheten fra mulige feil i den øvre delen, men også å skape en kreativ til lavest mulig pris ved å bruke gulvets originale design..

Gulv - aksentoverflate

Original gulvfinish

I et lyst og romslig bad

Gulv aksent

Mørkt gulv på et lyst bad

VVS for monokrom interiør

De fleste modellene av moderne sanitærutstyr er hvite. For å understreke skjønnheten i formene eller originaliteten til utformingen av VVS -enheter, må de åpenbart plasseres mot en mørk bakgrunn. Men ikke alt er så enkelt. I små rom, for eksempel, er det ingen måte å aktivt bruke svart for å understreke hvitheten av VVS..

Svart sprut på en hvit bakgrunn

Lette overflater

Rørleggerarbeid ser vakkert ut, hvis fasade er markert med svart. Dette kan enten være en unik modell av sanitærutstyr eller fasadebekledning laget av deg – ved hjelp av keramiske fliser eller paneler i riktig farge..

Bad med svart fasade

Originalt VVS

Mørk kledning av fasader

Badekar med trinn

Mørk finish av VVS -fasader

Lagringssystemer, dekor og tilbehør

Hvis vi snakker om å lage et design for et lite bruksrom, så er det åpenbart at hvitt vil bli brukt til å dekorere de fleste overflater. I dette tilfellet brukes lagringssystemer (fasader på sokkler og skap, åpne hyller), VVS -tilbehør og dekorative elementer som mørke aksenter:

  • rammer for speil;
  • en rekke holdere;
  • dekorative innsatser i dekorasjon;
  • hvis badet har et vindu, kan rammen (så vel som kantene på dørene) være en mørk aksent.

Mørke lagringssystemer

Vekt på mørke møbler

Svart glans

Svart kant i interiøret

Mørke lagringsfronter

Selv på romslige bad er det ofte lagringssystemene som får rollen som et mørkt sted som tiltrekker øynene …

Originalt innlegg

I et romslig, utilitaristisk rom

Og til slutt: for de som den monokrome kombinasjonen ikke er nok til å skape det ønskede bildet

Hvis du føler at det ikke er nok å bruke bare to, om enn diametralt motsatte, fargevalg, så er den enkleste måten å fortynne monokrom å integrere treoverflater. I en svart og hvit design vil det å inkludere et vakkert naturlig trekorn bidra til å gi et snev av varme og komfort til det strenge utseendet. Samtidig er det ikke så viktig hva det vil være – fasaden til et lagringssystem eller en ramme for et speil, et dekorativt element eller en håndkleholder..

Svart, hvitt og treaktig

Klassisk

Overflater av tre

Hvis innføring av treoverflater og elementer i et svart-hvitt baderomsinteriør ikke er et tilstrekkelig tiltak, tilbyr vi deg måter å diversifisere bildet ved å bruke forskjellige blå nyanser-en frisk, men samtidig streng kombinasjon av en moderne rom for vannprosedyrer …

Hvit, svart og blå

Turkis tone på svart og hvitt bad

En myk blå fargetone for et mykere utseende

Og en lignende tilnærming ved fortynning av monokrom ved hjelp av et nøytralt fargevalg – gråtoner …

Hvit, svart og grå

Hvit til svart gjennom grå

Alternerende toner