Rom

Treveranda (terrasse): designideer

Det er ganske enkelt umulig å forestille seg et privat hus uten en stor veranda, som det er så hyggelig å bruke gratis kvelder på og ta imot gjester i den varme årstiden. Dette er et spesielt sted i et landsted, som rett og slett er ment å nyte ferien og kombinere et komfortabelt miljø med naturens natur.

Kombinasjon av naturlig tre med mørke møbler Blå kurvmøbler Treterrasse i et landsted

Tidene da sommerhytter ble ansett som et sted for oppbevaring av unødvendige ting og gamle møbler, er for lengst borte. I dag prøver innbyggere i støyende byer å arrangere et sted for avslapning og psykologisk lettelse i et landsted i en vennekrets i naturens favn. Det er derfor treverandaer er så populære i dag. Men hvordan kan det være annerledes, fordi tre er et miljøvennlig byggemateriale, som dessuten har et utmerket utseende.

Bord av glass

Interiør og type veranda

Interiøret på verandaen kan lages i hvilken som helst stil, men det er fortsatt bedre hvis terrassen blir en harmonisk fortsettelse av interiøret i hele boligen, og samtidig vil bli kombinert med landskapsdesign på den personlige tomten. Designet avhenger også i stor grad av typen terrasse, som kan lukkes eller åpnes..

Og så må du umiddelbart bestemme om verandaen din vil være et sted bare for sommerferier, eller om du planlegger å isolere dette rommet og utføre oppvarming slik at du komfortabelt kan tilbringe tid på det om vinteren, mens en åpen veranda bare vil bli brukt i årets varme vær. Det bør bemerkes at en lukket terrasse har mange flere fordeler, hvorav den ene er at klimaanlegget som er installert på terrassen, lar deg beskytte deg selv og dine gjester mot tetthet i sommervarmen..

Veranda i lyse farger Røde puter på trestoler Dekorer en romslig terrasse

Imidlertid er den største fordelen med en lukket veranda at den kan brukes til å utstyre et fullverdig avslapningsrom med en stor myk sofa, lenestoler, et tebord, en peis, gardiner eller persienner for å gjemme seg for sterkt sollys eller nysgjerrige øyne i kvelden..

Og elskere av innendørs planter vil sette pris på muligheten til å arrangere en vinterhage på en varm veranda.

Høydepunkter: Gulv og tilgrensende vegg

På en veranda i tre trenger bare gulvet og den tilstøtende veggen ofte etterbehandling, fordi hovedstrukturen er en ramme av massivt tre og store vinduer fra tak til gulv, noe som faktisk gir verandaen sin egen særegenhet som skiller den fra resten av Rommene i huset.

For å dekke gulvet på verandaen er det nødvendig å bruke materialer med høy styrke som er designet for utendørs bruk. For en sommerveranda kan det være et tredekk laget av teak eller sedertre, kunststein, mosaikk eller fliser, men for en isolert terrasse er linoleum, laminat og andre materialer som brukes i huset egnet. Gulvfliser på verandaen Mørke møbler og lyse puter

Hovedregelen som bør følges når du velger et gulv på verandaen er høy slitestyrke, fordi gulvet på verandaen ikke bare vil utsettes for mekanisk belastning, men også for ulike værforhold, inkludert høy luftfuktighet og direkte sollys og frost . Ikke glem at den viktigste avgjørende faktoren for å bestemme type finish er interiørstilen. Så for eksempel vil mosaikk og kunststein være et utmerket tillegg til middelhavsstilen og Provence -stilen, beleggplater vil passe perfekt inn i den moderne stilen, men når du velger en landstil, er det bedre å foretrekke et bord.

Salongbord på hjul m Peis i hjørnet av terrassen

I samsvar med gulvets finish, bør du også velge innredningen på husveggen, som terrassen ligger ved siden av. Det kan også møtes med kunststein eller belagt med trepanel..

Hvordan dekorere taket

Taket i en veranda i tre krever heller ingen frills, tvert imot vil bjelker som stikker ut i det indre av rommet bli en original dekorasjon av terrassen. Hvis gulvet er laget av kunststein, vil grensene rundt verandaens omkrets være ganske passende, noe som vil bli et utmerket grunnlag for høye vinduer..

Flislagt gulv Stripete puter og lenestoler Den opprinnelige utformingen av den lukkede terrassen

Et høyt tak som følger takets indre hvelv vil gjøre rommet mer romslig, mens et flatt hemmet tak vil skjule det meste av plassen..

Dekorative og funksjonelle elementer

En av de viktigste fordelene med naturlige materialer er at de er enkle å kombinere med hverandre. Så for eksempel vil en peis i stein se veldig organisk ut på en veranda i tre. I tillegg til fargen som dette elementet vil tilføre interiøret, vil det med sin hjelp være lett å varme verandaen i den kalde årstiden og nyte knitringen fra et brennende tre og en fortryllende flamme..

Hvit sofa på terrassen Peis kledd med stein Peis i naturstein Stripete puter på sofaen Turkis lenestoler

For å varme en lukket veranda, brukes komfyrovner ofte, og de installeres på det mest iøynefallende stedet, og på grunn av deres beliggenhet slår de resten av rommiljøet.

Gryteovn på terrassen Terrasse med komfyr for oppvarming Gryteovn i hjørnet av verandaen

Når vi snakker om innredningen på terrassen, kan man ikke la være å nevne innendørs planter som kan gjenopplive ethvert interiør. Og gitt at det alltid er nok lys på terrassen, er dette et ideelt sted for blomster hjemme..

Kjøkken på verandaen Vinterhage på terrassen

Veranda møbler

Interiørets design avhenger i stor grad av møblene som skal plasseres på terrassen, og selvfølgelig på området. Faktisk er verandaen den andre stuen, der en liten sofa må være til stede, flere stoler eller lenestoler og et bord.. Hvit stol og mørk pute Veranda i Provence -stil

Hvis plassen tillater det, kan du på terrassen ikke bare utstyre et sted for sammenkomster, men også utstyre en ekte peis eller sette et stort spisebord.

Oftest velges kurv- eller tremøbler med myke madrasser og puter til terrassen, som er ideelle for sommerferier, men hvis rommet er isolert, ville det være ganske rasjonelt å bruke store sofaer beregnet for hjemmet her..

Mørke kurvmøbler Store kurvmøbler