Rom

Velge barneseng for en nyfødt

Mens du venter på babyen, planlegger du å renovere et rom for ham eller tildele et hjørne i fellesrommet? Uavhengig av mulighetene for ditt boareal, vil du før eller siden stå overfor dilemmaet om å velge en barneseng til en nyfødt. Bare ved første øyekast ser det ut til at dette er en enkel sak – du velger modellen du liker i butikken, lærer om sikkerheten til materialene den er laget av og kjøper. Faktisk, når du kjøper et så viktig møbel som en seng, må du ta hensyn til flere nyanser. Ved å velge seng selv brukte du sannsynligvis mye tid, fordi søvn er en av de viktigste komponentene i livet vårt. Vårt velvære i løpet av dagen vil avhenge av hvor rolig og dypt vi sov om natten. Og søvnen din vil direkte avhenge av kvaliteten på barnets søvn. Hva kan være bedre for en baby enn lykkelige (fordi de sov godt) foreldre, hvis smil han ser når han våkner?

Krybbe

Svært ofte velger unge foreldre en barneseng basert på utseendet – vakkert, søtt, egnet for et rom eller område for en baby, og det er nok. Men en barneseng for en baby må også være sterk, stabil, trygg, enkel å bruke og vedlikeholde. Dette er bare første gang babyen din veier lite og ikke engang vet hvordan den skal velte. Men tiden flyr fort og nå hopper han i barnesengen, svinger den og risikerer å velte den. Derfor er det nødvendig å vurdere en barneseng for smuler, ikke bare som et sted å sove, men også som et møbel for spill og moro..

Nyfødt barneseng

Du kan ikke vite på forhånd om babyen din vil være rolig eller aktiv, så det er viktig å gjøre seg klar for det meste «høystemt» skript. Barnesengen må også være klar til å tåle babyens høye aktivitetsnivå, for dette må du sjekke kvaliteten..

Gutterommet

Materialer for å lage barnesenger

For tiden på salg kan du finne barnesenger for nyfødte og ikke bare fra følgende materialer:

  • naturlig tre;
  • metall;
  • halvmetalliske legeringer;
  • plastimitasjon av naturlig materiale.

Krybbe i metall

Barnesenger av tre og metall er allergivennlige; blant plastprodukter må du se etter de som oppfyller internasjonale kvalitetsstandarder. Hvis du ikke kan bestemme materialet som din favorittbarneseng er laget av, må du be konsulentene om å vise hygienesertifikatet. Uten slike dokumenter er salg av barneprodukter forbudt..

Barneseng i tre

Når du velger en barneseng av naturlig tre, bør du ta hensyn til tresorten. Den billigste er som regel furubed (dette skyldes at treet er mykt, og som et resultat er produktet dårligere enn analoger fra andre arter i styrke). På en slik barneseng kan ikke bare riper forbli, men også spor av barnets tenner, festene til furumøbler er også svakere. For eksempel vil en bjørkeseng være mye sterkere, men hvis du vil få en favoritt blant materialer for å lage barnemøbler, ta et bøkeprodukt. Det vil ikke være tegn til skade på en slik barneseng, og den vil kunne betjene mer enn ett barn..

Naturlig krybbemateriale

Påliteligheten til mekanismer spiller en like viktig rolle når du velger en barneseng til en baby. Møbler der alle koblingsdelene er laget av plast, vil ikke vare lenge. Uansett hvilket materiale basen på barnesengen er laget av, er det bedre hvis alle festene er av metall – slike deler vil vare lenge uten å deformeres ved hyppig bruk og høyt friksjon, mekanisk belastning.

Øko-materialer til barnemøbler

Flere praktiske anbefalinger når du skal velge barneseng

Valget av et sted for et barn å sove og leke må tas på en ansvarlig måte. Hvilke kriterier bør følges når du står foran hundre nesten identiske, men så forskjellige, nyfødte senger:

Seng i stua

I henhold til designmetoden og funksjonelt innhold kan barnesenger deles inn i flere typer:

Vugge barneseng (vugge)

Lite soveplass for de minste. Oftest er vuggene ovale i form. Fra et psykologisk synspunkt er det umiddelbart vanskelig for et barn å venne seg til store rom, dette gjelder også et soveplass. Mamma i magen var veldig trang, og de første månedene var det ikke lett for babyen å kjenne romsligheten. For søvn er det bedre for ham å danne noe som et lite og koselig reir. Selvfølgelig er en slik barneseng bare egnet for de første månedene av babyens liv, men alt vil avhenge av intensiteten til babyens vekst..

Vugge barneseng

Barneseng på hjul

Vugge seng

Vugge

Det er en svingende vugge som kan installeres både i en bevegelig og stille posisjon. Det finnes modeller på løpere eller fjærer. Hvis barnet er ganske urolig og ofte må rokkes, er vuggen på løpere ideell for både babyen og foreldrene. Modellen med fjærer kan tjene ikke bare for å sove, men også for underholdning, en aktiv baby vil være fornøyd med et slikt sted for å sove og leke.

Standard barneseng Snøhvit skygge

Standard barneseng

Et soveplass som er inngjerdet med kvister eller en meshbase, har som regel en rektangulær form. Barnesenger kan designes for barn i forskjellige aldre. Sertifikatene til slike modeller sier at de passer fra fødsel til 3-4 år, men alt vil selvfølgelig avhenge av barnets høyde og vekt, alle utvikler seg og vokser på forskjellige måter. Ofte blir en standard seng trang for et barn allerede i toårsalderen.

Barneseng og standard seng

Gyngeseng

Denne modellen skiller seg utad lite fra standard barneseng, men den er utstyrt med en pendelmekanisme. Når beina står stille, kan krybben svinge ved å bevege seg langs løperne eller ved hjelp av fjærer. Hvis du ikke har mulighet til å kjøpe en vugge til en baby, og etter noen måneder å kjøpe en barneseng, er det bedre å umiddelbart kjøpe en modell med en pendel og i de første månedene danne et lite soveplass for et barn i det..

Crib-lekegrind

I utgangspunktet ble denne modellen brukt til spill av en allerede voksen pjokk, men det ble lagt merke til at barn ofte sovner på et så praktisk sted. Lekegrinden er egnet for romslige rom. En slik modell vil tjene som et sted for å sove, trygt lek og et minilager med leker..

Lys palett

Hvilken av modellene for barnesenger som tilbys i det store salget, er opp til deg. Eller kanskje du bestemmer deg for å bestille produksjon av et soveplass for babyen din i henhold til personlige skisser? Uansett, prøv å bli guidet ikke bare av utseendet på barnesengsmodellen, men også av dens styrke, funksjonelle kvaliteter og sikkerhetsstatus.

Ikke noe ekstra

Tillegg og funksjonelt tilbehør til barneseng

Som regel selges barnesenger uten fylling, og du må selv ta vare på valg av madrass, sengetøy og andre viktige tillegg. Så hva mer trenger du å kjøpe:

Madrass

Det er bedre å velge et tosidig alternativ, der den ene siden er veldig hard (for de første månedene av et barns liv), den andre er mindre hard og er egnet for et fullstendig dannet barns skjelett. For tiden er det mange alternativer for å fylle en madrass, men i dette tilfellet er det bedre å ikke stole på din egen smak, men å finne ut hva barneleger mener om dette spørsmålet;

Barneseng madrass

Støtfangere (støtfanger)

En myk enhet for å beskytte barnet mot støt mot veggene i barnesengen under veltprosessen (det er mange trygge alternativer på salg som er enkle å ta vare på ved vask i en skrivemaskin);

Støtfangere for barnesenger

Baldakin

Selv om det ikke anbefales å sette barnesengen ved vinduet, oversvømmer sollyset i noen rom hele rommet, i andre er det rett og slett ingen måte å plassere barnesengen andre steder. I slike tilfeller vil kalesjen utføre ikke bare en dekorativ rolle, men også beskytte mot sollys og nysgjerrige øyne;

Baldakin

Royal barnehage for to

Original kalesje

Baldakinene kan festes til holdere som er montert på hodegjerden (det vanligste alternativet), men det er alternative måter – å feste festesystemet inn i veggen eller taket. Selvfølgelig vil slike festemidler sette spor etter seg når barnet vokser, og du bestemmer deg for at du ikke lenger trenger en baldakin. Uansett er det bedre å velge et baldakin tekstil som er lett å ta vare på, vaskes og strykes maskin hjemme, fordi dette må gjøres ofte.

Mobil

Mobil

En mekanisk enhet for å henge leker som vil snurre til myk og hyggelig musikk. Det er et betydelig antall modeller i forskjellige enheter – noen er viklet på en fjær og spinner i et par minutter, andre går på batterier og kan rotere lenge til du slår av.

Fest mobilen til barnesengen

Noen mobiler er utstyrt med belysning, evnen til å spille inn mors stemme og spille en sang for barnet – det er mange alternativer. Alt er begrenset av dine behov og økonomiske evner. Mange av disse gadgets og gadgets sparer tid for unge foreldre og gjør livet lettere, bidrar til en trygg utvikling av barnet og utvider horisonter, evner og ferdigheter..

Designer mobil

Festet til mobiler kan også være annerledes – på en holder som er montert på baksiden eller rekkelen på barnesengen, på veggen eller taket. I tillegg kan du lage noe som ligner på en mobil (men uten mekanisk rotasjonsfunksjon) og deg selv ved å bruke papir, stoff, familiebilder, lyse dekorartikler, smykker og tilbehør – vekten er begrenset av fantasien din.

Med skuffer

Senger med skuffer i den nedre delen er ganske praktiske, fordi du kan ha mange nødvendige ting, som de sier, like ved hånden. Men når du velger en barneseng, er det bedre å foretrekke en der skuffene er plassert høyt nok fra gulvet til å gjøre det lettere for deg å våtrengjør..

Med en kommode

En av de viktigste tilleggene (selv om dette ikke er et tilbehør, men et fullverdig møbel) er en kommode med stellebord. Et romslig oppbevaringssystem lar deg plassere alle bleier, ting og undertøy til babyen, og et praktisk stellebord (som deretter enkelt kan demonteres og vises som en vanlig topp i kommoden) blir en praktisk enhet for utfører mange prosedyrer som livet til en liten skapning er fullt av..

Nattlys

Ekstra belysning

Ikke glem det ekstra belysningssystemet i nærheten av barnesengen. Du vil ikke slå på senterlyset når du nærmer deg barnesengen om natten. For svak belysning av barnesengsområdet vil vegglamper eller små bordlamper, som kan plasseres på kommoden eller nattbordet (hvis barnet er i foreldrenes soverom). I tillegg er det i noen modeller av mobiler mulig å slå på bakgrunnsbelysningen uten lyd og rotasjon..

Gyngestol

Snøhvit krybbe

Du trenger en sittestilling i nærheten av barnesengen, gjerne en behagelig, myk stol. Og en gyngestol, der det blir lettere å rocke barnet. Du må kanskje bruke mye tid på det, så det er bedre å ta vare på å kjøpe dette møbelet på forhånd..

Kontrastinteriør

Blant annet kan du trenge en kurv eller annen enhet for å brette brukte bleier og andre babypleieartikler..

Lyse dekorartikler

Lyse dekorartikler, leker, tapet, ornament eller kunstneriske bilder – alt som bidrar til å tiltrekke seg barnets oppmerksomhet, fokusere synet hans, vil spille et pluss for utviklingen av babyen din og. selvfølgelig, vil dekorere rommet hans, bringe lysstyrke og variasjon i fargepaletten.

Fargeløsninger

Den desidert vanligste fargen på en barneseng er hvit. Det er ikke overraskende, for dette er en nyanse av friskhet og renhet, som mange forbinder med begynnelsen på et nytt liv, dåpsritualer, engler, skyer og vektløshet. I tillegg er den hvite fargen i stand til organisk å passe inn i ethvert interiør i rommet, det spiller ingen rolle om det er for barn eller det er soverommet til babyens foreldre..

Originalt design På bakgrunn av en aksentvegg

Men på salg er det mange modeller av barnesenger i alle slags farger, du trenger bare å bestemme hvilken nyanse av dette viktige møbelet vil se fordelaktig ut på babyens rom eller på soverommet for voksne.

I grått

For eksempel passer denne gråtonen, nøyaktig gjentatt i fargen på dørene, perfekt inn i lysdekorasjonen i rommet med en aksentvegg..

Naturlig nyanse

Woody nyanser

Fargen på naturlig tre ser ikke bare bra ut i et rom med elementer i landlig stil, men indikerer også at barnesengen ikke var dekket med maling, noe som er minus ett problem for foreldre.

Mørkt tre

Edelt treverk

En seng laget av naturlig mørkt tre vil ikke bare tjene som et trygt sted for babyens helse å sove, men vil også bringe luksus og adel av naturlig materiale til det indre av rommet..

Kombinert sammensetning

Hvit med rosa

Senger med kombinerte fargevalg ser ikke-trivielle ut og bidrar til å gi interiøret som helhet og babyens soveplass spesielt.

Lys fersken

Den lyse ferskenfargen på krybben blir høydepunktet i interiøret i lyse farger. Barn elsker alt som er lyst og fargerikt, dessuten må synet fokusere på lyse objekter, kontrasterende kombinasjoner. Hvorfor ikke opptre som et lyst objekt i barnesengen?

Turkis farge på krybben

Et annet eksempel på en lys farge på en barneseng som kan oppdatere ethvert rom, bringe en følelse av feiring og høyt humør, livsglede og en positiv holdning..

Gutt eller jente

Og til slutt gjør vi oppmerksom på flere bilder av rom for nyfødte, designet avhengig av barnets kjønn. I vår alder med progressive teknologier kan foreldre finne ut kjønnet til babyen lenge før det dukker opp og forberede et rom eller et sted å sove på forhånd i henhold til sine egne smakpreferanser, anbefalinger fra leger og psykologer, basert på størrelsen på rom, økonomiske evner og barnets kjønn..

Mørke nyanser i barnehagen

Barnerom for en gutt

Pastellpalett Lyst rom for en gutt For en liten mann Med fly Vi venter på gutten Venter på babyen

I rom for gutter kan du ofte finne et ganske behersket interiør. Hvis innredningen er til stede, og uten unødvendige dikkedarer og buer, er temaet rådende på områder som teknologi (biler, båter, raketter, fly), dyr og karakterer fra tegneserier og eventyr.

Venter på jenta

Grå-rosa palett Alle nyanser av rosa

Rikelig innredning

For en liten prinsesse

Sløyfer og blomster

Hvit og rosa design Alt i farger

I jenteras barnerom kan vi observere et bråk av alle nyanser av rosa og lilla, sløyfer, blonder, folder, hjerter og mange alternativer for bruk av plante- og spesielt blomstertemaer. Senger med tyllkroner, omfattende innredning ikke bare for tekstiler, men også for møbler, originale lamper og lysekroner med mange hengende elementer og skinnende overflater. Det viktigste er ikke å glemme de viktigste funksjonelle komponentene, sikkerheten og bekvemmeligheten til barnets opphold i dette rommet i jakten på rommets ytre attraktivitet..