Rom

Velge praktiske og vakre fronter for kjøkkenskap

Produsenter av ferdige møbelløsninger for kjøkkenet, samt organisasjoner som utfører skreddersydde møbler, tilbyr mange alternativer for utførelse av kjøkkenfasader. Tross alt er ikke bare bildet av møbelsettet, men også nesten hele interiøret på kjøkkenet avhengig av utseendet på fasadene på kjøkkenskap. Noen ganger er det nok å bytte fasader (skapdører, forsiden av møblene) for å endre eller oppdatere kjøkkenplassen. Fasader av forskjellige materialer, farger og teksturer plassert på samme ramme i kjøkkensettet vil skape helt forskjellige bilder av kjøkkenmøbler.

Kjøkkenfronter

Lys palett

Det er til kjøkkenfasadene, dvs. de høyeste krav stilles til skapdører og skuffelokk. For at kjøkkenet skal tjene deg så lenge som mulig, når du velger fasader, må du ta hensyn til følgende egenskaper til materialet og metoden for overflatebelegg:

 • fuktmotstand (et kjøkken er et rom med høy luftfuktighet, og det er fasadene på skapene som ofte må komme i kontakt med vann og andre væsker);
 • motstand mot ekstreme temperaturer (spesielt i nærheten av en gasskomfyr, koketopp og ovn);
 • varighet;
 • styrke i forhold til mekanisk belastning;
 • motstand mot sagging (på grunn av privat åpning og lukking av skap og skuffer);
 • enkel omsorg som ikke krever mye tid og fysiske kostnader.

Treet overalt

Hvitt kjøkken

Og sist, men ikke minst, er kravet til fasader et attraktivt utseende, takket være at hele kjøkkenet vil se edelt, sofistikert, dyrt eller kreativt ut, alt avhenger av dine ønsker. Lite er nødvendig fra rammen på kjøkkensettet – for å skape et solid grunnlag for strukturen. Men fasadene på kjøkkenskap skal være vakre, i tillegg til å oppfylle alle de teknologiske og konstruktive kvalitetene. Kostnaden for et kjøkkenensemble direkte og i større grad avhenger av prisen på fasadene.

Vitrineskap

Country stil

Parallelt oppsett

Velge grunnlaget for kjøkkenfasaden

Det vanligste materialet som oppfyller alle de angitte kravene for pålitelig og langvarig bruk av møbler, er for tiden MDF. Treavfallsplater er et materiale laget av fint spredt trestøv komprimert under høyt trykk. MDF regnes som et miljøvennlig materiale fordi stoffet som brukes til å lime partiklene er en del av selve treavfallet og manifesterer seg under påvirkning av høyt trykk.

Tradisjonell setting

Kjøkken øy

MDF -plater er sterke og holdbare, motstandsdyktige mot fuktighet og høye temperaturer. En av de særegne fordelene i forhold til massivt tre, for eksempel, er evnen til å produsere bøyde former. Avrundede og bølgede fasader er etterspurt blant et stort antall av våre landsmenn.

Glassdører

Et annet populært materiale som står på den andre siden av prisgrensen er sponplater. Dette er plater laget av sponplater som er limt med spesielle harpikser av syntetisk opprinnelse. I denne forbindelse er det ikke nødvendig å snakke om miljøvennligheten til et slikt materiale for produksjon av møbler som sponplater. Når det gjelder styrke og holdbarhet, er sponplater betydelig dårligere enn MDF. Det samme kan sies om fuktmotstand – hvis fasadebelegget er ødelagt, vil det oppstå ganske rask slitasje, hevelse og aldring av materialet når det kommer fuktighet på basen..

Peninsula kjøkken

I lyse farger

For de som ikke skal spare penger på produksjon av kjøkkenmøbler, kan vi tilby det mest miljøvennlige materialalternativet – heltre. Blant de åpenbare fordelene med naturmateriale, i tillegg til sikkerhet for mennesker og miljø, kan man trekke frem et edelt utseende, relevans til enhver tid og sofistikeringen av naturlige farger. Men naturlige materialer har sine ulemper. I tillegg til de høye kostnadene (og noen tresorter er veldig dyre), må treet passes nøye på – overvåke inntrengning av fuktighet, temperaturendringer (noe som ikke er lett i et rom med komfyr, stekeovn og kokeplate), bruk spesielle vokser og pastaer for å beskytte overflater. I tillegg er fasader av naturlig tre følsomme for direkte sollys – misfarging av overflaten er uunngåelig..

Country kjøkken

Kjøkken-spisestue

For å skape et rent og friskt kjøkkenmiljø er lyst tre perfekt for å lage et kjøkkensett og snøhvit veggdekorasjon..

Lett design

I tillegg til fasader i massivt tre brukes panelprodukter. Slike materialer er billigere, fordi bare rammen på kjøkkenfasaden er laget av massivt tre, og den indre delen er fylt med et såkalt panel – MDF eller sponplater og ferdig med finér. Utseendet på panelfasader er ikke annerledes enn massivt tre, men materialets styrkeegenskaper forbedres merkbart, problemet med rask deformasjon forsvinner, for ikke å snakke om reduksjon i kostnaden for det ferdige produktet.

Fasader med glass

Monolitisk ensemble

Velge fasadebelegg for kjøkkenskap

Filmbelegg

Blant de åpenbare fordelene med et filmbelegg er følgende:

 • enkel omsorg;
 • fuktmotstand;
 • motstand mot mekanisk skade;
 • et bredt spekter av farger og teksturer (fra blanke monokromatiske fasader til perlemor eller «metall» overflater);
 • relativt lav kostnad.

Lineær layout

Kontrastspill

Men et slikt praktisk materiale som film har minst en viktig ulempe – lav varmebestandighet. Fasadene dekket med PVC -folie må beskyttes mot høye temperaturer, for eksempel kan du ikke la koketoppbrenneren være slått på – skap i nærheten og skuffer deformeres, filmen skreller av på dem. Sett fra estetisk synspunkt – kan filmbelegg ennå ikke simulere naturlig materiale med høy grad av pålitelighet.

Mørkt glass for fasader

Hvit og treaktig

Hvis vi snakker om det mest praktiske alternativet for fasader med et filmbelegg med tanke på drift og vedlikehold, vil valg av en snøhvit glans gi deg minst mulig trøbbel. På en hvit bakgrunn er ikke avsatt støv (et lite lag) merkbart og fingeravtrykk er ikke merkbare, som er i stand til å skinne gal for eierne av kjøkkensett i en mørk blank versjon.

Snøhvit idyll

Moderne kjøkkensett med filmbelegg er som regel glatte, uten beslag og håndtak. Skapdører er utstyrt med dørlukkere, noe som noe øker prisen på den endelige kostnaden ved å bestille et møbelensemble til kjøkkenet, men gir bekvemmelighet og sikkerhet ved bruk, spesielt i familier der det er barn og trusselen om å klemme fingre ved dørene av kjøkkenskap er mer enn ekte.

Mørk glans

Glatte fasader

For å skape et kontrasterende interiør er det nok å bestille mørke fasader på kjøkkenskap, henge dem mot en bakgrunn av snøhvite overflater og utstyre settet med benkeplater av en lignende nyanse. Streng, dynamisk og samtidig ikke-triviell kjøkkendesign er klar.

Kontrastdesign

Emaljbelegg

Kjøkkenfronter, dekket med emaljemaling, presenteres i det bredeste fargespekteret. Til din disposisjon ikke bare fargeeffekter, men også perlemors overflater, den såkalte «metallisk», etterligning av antikken ved hjelp av teknologi «knitre» og til og med et kameleonfly.

Kjøkken med øy

Snøhvit monolit

Fasader med malte overflater motstår fuktighet godt, absorberer ikke lukt (som kjøkkenrommet er rikt på) og er enkle å vedlikeholde. Fare for emaljefasader er mekanisk skade – fall og støt av tunge eller skarpe gjenstander, som følge av at det dannes flis. I dette tilfellet vil det ikke være mulig å gjenopprette dekningen..

Lyse stoler

Benkeplater i stein

For at overflaten på fasaden skal tjene i lang tid, er overflaten ikke bare malt, men forhåndsgrunnet, etter maling er den dekket med blanke eller matte lakker og deretter slipt. Levetiden til kjøkkenfasaden vil direkte avhenge av hvor godt og i hvilken mengde alle prosedyrene ble utført. Når du velger produkter med emaljebelegg, ta prøven med maling til lyset, og plasser den med enden av fasaden. Det er på dette stedet spor av ekteskap er mest synlige – uregelmessigheter, punkteringer, hulrom, inneslutninger av fremmede partikler. Med mekanisk farging vil et slikt ekteskap være betydelig mindre enn når man utfører lignende arbeid manuelt.

I gråtoner

Lys grå palett

Den lyse, rike nyansen på kjøkkenenheten forvandler plassen umiddelbart. Den enkleste og mest nøytrale finishen vil se luksuriøs ut i en kampanje med så fargerike møbler. Turkis møbelensemble, hvit finish og innredning, grå benkeplater og lyse naturlige trefarger skapte en rett og slett fantastisk fargeforening i dette kjøkkenrommet..

Lys turkis

Et annet eksempel på hvilken viktig rolle fargen på belegget på kjøkkenfasader spiller, hvordan den valgte nyansen kan forvandle plass til matlaging, gi adel og raffinement og unikhet. Slike kjøkken huskes lenge..

Edel farge

Pastell nyanser

Mørkegrå fasader i kombinasjon med glassbeslag ser bra ut. For tradisjonell mat i rolige, nøytrale farger med en rolig men unik atmosfære, har slike fasader blitt en gave..

I en mørk farge

Grå fasader

Opprinnelig øy

Tradisjonelt kjøkken kan ofte sees i en snøhvit design. Et alternativ til hvitt kan være pastell, nøytrale nyanser – lys beige, hvitmyntet eller knapt merkbar blå. Pastellfarger skaper en fredelig, rolig atmosfære på kjøkkenet, fordi kjøkkenskapets fasader tar det meste av plassen, noe som betyr at de danner fargepaletten i rommet..

Lys beige

Plastbelegg

Møbelplast kan påføres MDF eller sponplater på to måter – ved å legge PVC -film på kantene på rammene eller bøye kantene på plasten i produktets ender. Plast er også motstandsdyktig mot fuktighet og sollys, forekomst av flis og slitasje, det er lett å ta vare på det (bare slipepulver bør ikke brukes).

Lys plast

Fargepaletten til plastbelegg er utrolig mangfoldig, det er mulig å bruke forskjellige dekorative effekter. Akrylplast er den mest populære. Fargepaletten er ikke så bred som vanlig plast, men den kan presenteres i en blank, nesten speilaktig overflate i forskjellige nyanser. Dessverre er det veldig tydelig på mørke overflater med akrylbelegg, fingeravtrykk, avsatt støv og spor av dråper med rent vann. Men for slike overflater tilbyr produksjonsfirmaer vanligvis et sett med spesialpoler for rengjøring og skjønnhet.

Akryl plast

Fargerike nyanser av akrylplast kan forsterke atmosfæren på ethvert kjøkken. Bruk forskjellige farger for å lage en møbelsammensetning. Du vil ikke bare bringe fargevariasjon til kjøkkeninnredningen din, men du vil også kunne skape en positiv stemning, til og med en festlig stemning i stuen. Og absolutt ingen vil kalle interiøret ditt kjedelig eller tradisjonelt nøytralt..

Alle regnbuens farger

Den lyse skyggen av plastbelegg på kjøkkenfasader kan ikke bare forvandle kjøkkenet ditt, men skape et helt unikt, minneverdig bilde. For så rike møbler er det nok å lage bare en nøytral bakgrunn, for eksempel er lys veggdekorasjon og et lyst, fargerikt bilde av kjøkkenområdet klart..

Lilla og hvit design

I dag blir glassfasader veldig populære. Høyfast, herdet glass brukes til fremstilling. Slike fasader åpner opp for mange dekorative muligheter – en kombinasjon med en aluminiumsramme, bruk av film med mønster og fotoutskrift, sandblåsing og spesielle mattepasta. Den åpenbare ulempen med slike fasader er de høye kostnadene..

Kontrastglans

Ramme fasader på kjøkkenskap

Rammefasader, basert på en MDF -ramme med innsatt glass, er en utmerket mulighet til å lage vitrineskap i tradisjonell stil. Slike rammer er perfekte for kjøkkenrom, der møbelensemblet ligger helt opp til taket. Selv massive strukturer får lyshet og nåde på grunn av bruk av glassinnlegg.

Gulv til tak

I tillegg til glassinnsatser i fasaderammen brukes mange forskjellige måter for å diversifisere ikke bare materialet, men også teksturen til produktet. Innsatser fra glassmosaikk, naturlig rotting, bambus og til og med halmvevning brukes. Men den mest populære er lamellimitasjonen av persienner. Et kjøkken med slike fasader ser originalt og ikke-trivielt ut. Det er lett å ta vare på slike overflater, og kostnaden er ganske akseptabel..

Imitasjon persienner

Hvite persienner

persienner

Glassinnsatser for fasader kan brukes ikke bare for den øvre delen av kjøkkenskap, men også for eksempel for å dekorere enden av øybasen. Du kan lagre vakre retter der du vil skryte eller kokebøker, kjøkkenutstyr.

Utstillingsvindu ved foten av øya

I små kjøkken utvider glassinnlegg ikke bare rommet visuelt, men gjør atmosfæren også lysere. Når fasadene på kjøkkensettet opptar nesten all mulig plass på noen få kvadratmeter på kjøkkenet, kan dette være vanskelig fra et psykologisk synspunkt. Lyse nyanser, varme naturtoner og glassinnlegg vil hjelpe «legge til rette» miljø og bli kvitt følelsen av soliditet.

Lite kjøkken

Rammefasader som bruker aluminium- eller stålprofiler i kombinasjon med glassinnlegg er perfekte for å dekorere kjøkken i en moderne stil eller høyteknologisk.

Rammer i stål

Utskårne fasader med buede glassinnsatser ser luksuriøse ut, flekker med effekten av aldring gir hele interiøret i kjøkkenrommet sjarm og sofistikert tradisjon i en moderne design.

Eldringseffekt

Nok et eksempel på et kjøkken med dekorative utskjæringer på fasadene. Slike dekorasjoner lar deg ta det klassiske headsettet til et nytt nivå. Hvis du bruker retro -modeller av husholdningsapparater eller «gjemme seg» apparater bak skapfronter, så kan du få en helt unik atmosfære av kjøkkenrommet – en snøhvit idyll med innslag av gammel luksus.

Utskårne fasader

Moderne klassiker

Hvis du i et virkelig romslig kjøkken med stor takhøyde bruker et kjøkkensett praktisk talt rundt hele omkretsen og starter fra det høyeste punktet, kan du ikke klare deg uten bruk av glassinnlegg på fasadene på skapene. Slik at hele strukturen ikke legger press på eierne med sin soliditet, i tillegg til glass, kan du bruke et annet designtriks – den innebygde belysningen vil gjøre bildet av kjøkkenets ensemble lettere og lysere. For å komme til de øvre hyllene på kjøkkenet, vil du mest sannsynlig ikke være i veien for en stige. For enkelhets skyld og sikkerhet er det best å installere et horisontalt stativ rundt hele omkretsen av møbelensemblet slik at stigen kan bevege seg, men samtidig forbli fast til rett tid.

Med stige

Og til slutt, noen praktiske tips for de som allerede er på vei til en møbelbutikk for å bestille et kjøkkensett, har bestemt seg for størrelse og budsjett for kjøpet, og det eneste som gjenstår er å velge fasader på kjøkkenskapene:

 • utseende er hovedkriteriet for å velge en fasade fra synspunktet «liker – ikke som». Sikkert har du en ide om hvordan kjøkkenet ditt skal se ut og hvordan nyansen, teksturen og utformingen av kjøkkenets ensemble vil passe inn i dekorasjonen av rommet;
 • praktisk når det gjelder langsiktig drift. Vi bruker alle kjøkkenrommet med varierende intensitet, forbereder og rengjør og behandler fingeravtrykk, riper og fettmerker på overflatene på fasadene våre annerledes. Bestem hvor viktig det er for deg å holde kjøkkenmøblene i perfekt stand og hvor mye tid du er villig til å bruke på å holde det rent. Valget av belegg for kjøkkenmøbler vil avhenge av dette;
 • pris. Dessverre er det ingen sesongsalg i et slikt område som skreddersydde kjøkkenmøbler. De fleste produsenter har et standard størrelsestabell og øker kostnaden hvis det er avvik fra dette størrelsesområdet. Dessuten vil prislappen på headsettet økes med buede former, halvcirkelformede og bølgede fasader, fotoutskrift, ytterligere lakkerings- eller aldringsprodukter med patina;
 • antall og hastighet for utvikling av klager. Det vil ikke være mulig å unngå aldring av kjøkkenet ditt, det er åpenbart at det etter 10 års drift ikke vil se ut som nytt. Sett fra de mest merkbare feilene, som først og fremst manifesteres, lederskapet bak PVC -filmen, som går fra fasadene på skapene som ligger i nærheten av gasskomfyren og ovnen. Men salonger vil ikke slutte å jobbe med det, fordi bruk av film er den billigste måten å lage en imitasjon av et naturlig treverk.

Mørkt design

Lyse rødt headset

Det er mange alternativer for utførelse av fasader, det er enda flere farger og teksturløsninger, design og innredning. Men la oss oppsummere den grunnleggende informasjonen som vil være nyttig for deg i et møbelutstillingsrom når du bestiller et kjøkkensett:

 • fasader laget av MDF med et filmbelegg er holdbare, men «frykt» temperaturforskjeller, men de er lette å bestille på nytt i fremtiden;
 • MDF -fasader med en malt emaljeoverflate reagerer ikke på temperatur, men «frykt» sjetonger og å bestille dem på nytt er ekstremt vanskelig, du kommer kanskje ikke inn i ønsket nyanse;
 • fasader med plastfolie og dekket med folie i endene er svært utsatt for fuktighet og rengjøring med en fuktig svamp.

I mørk farge

Tradisjonelle fasader

Hjørneoppsett med øy