Salon

Десетте заповеди за успешно декориране на пашкулна скандинавска всекидневна

Предмет на интерес, който не изглежда да намалява от няколко години, скандинавският декор днес се превърна в синоним на чистота, изтънченост и комфорт. Характеристики, които бързо издигнаха скандинавския стил до ранга на сигурна стойност в декорацията. Но тъй като лошите езици за първи път й донесоха известна стерилност и липса на характер, тя побърза да коригира кодовете си, за да покаже поглед, пропита с мекота и топлина. Това е особено идеята зад скандинавския салон за пашкули – прекрасно пространство, което лесно можете да настроите с тези 10 съвета..

Дървесни акценти, които ще поканите, ще придадете панталонна скандинавска всекидневна !

Никой друг детайл от дизайна не може да добави повече топлина от дървесни нотки. Предлага се в паркет, стенно покритие, открити греди или мебели, дърво е този много успокояващ естествен акцент, който би имал ефект да ви накара да се чувствате добре и дори по -добре у дома. Ефект, който несъмнено е продиктуван от желанието да се свърже отново с определена прекъсната връзка с природата и да се приземи в убежище на абсолютен мир. Дървена ламперия или основа, избелен или суров дървен паркет, за да подчертае своя произход, дървените крака за мебели от компас, толкова характерни за скандинавския стил! Или накрая, дървени мебели като известния скандинавски бюфет. Не забравяйте да включите поне дървесен щрих.

Дърво и бяло – 100% скандинавска сватба

масичка за кафе от сурово дърво на колела сив ъглов диван килим от животинска кожа романтичен декор ikea бели рафтове

Свободно бягане при естествена светлина ще позволите !

Усещането за величие и пространство, създадено от скандинавската естетика, е преди всичко въпрос на перспектива и игра на светлината. Поради тази причина, улавянето на дневната светлина и привличането на възможно най -много от нея би било основният проблем за една скандинавска къща. Колкото повече прозорци и колкото по -големи биха били те, толкова по -добре скандинавският стил ще намери своето място във вашия дом. И ако големите еркери често са ограничени до лукс, премахването на всяка бариера пред естествената светлина би било от съществено значение в частните домове с този лукс. Ако решите да оборудвате прозорците си със завеси, не забравяйте да ги изберете прозрачни и много леки, така че светлината да може да ги проникне..

Прозрачни завеси и големи прозорци, за да пропускат много светлина

декоративни зелени клони в уютна бяла всекидневна с кожени акценти бели завеси светло дърво паркет оригинално окачване на полилей

За декорация в светли тонове ще изберете !

И ако все пак искате да увеличите максимално количеството светлина, не пестете от избора на цветове, както за стените, така и за останалите. Като цяло, в стенната живопис бихме предпочели светли и неутрални тонове като перлено сиво, лен, бежово и екрю, да не говорим за бяло. Способността му да отразява светлината, както и неговата чистота и вечен характер го правят избор номер едно за уютна скандинавска всекидневна. В доста проветриво пространство обаче бихте могли да се осмелите на някои тъмни цветове като патешко или пауново синьо, горчично жълто и ела зелено. Но с внимание и за предпочитане в стената. Що се отнася до мебелите, също трябва да се внимава да се въздържате от неутрални тонове като цяло, без да се колебаете, за да разпръснете няколко докосвания на цвят. Независимо дали става въпрос за пастелни възглавници, бледо розово кресло или реколта камина в син цвят като този, който виждате по -долу.

Необичайна синя камина, за да подчертае топлия характер на пространството

антрацитно сив диван светло дърво паркет дизайн масичка за кафе дървени столове винтидж камина идея топло пашкул хол под покрива

Минималистична маса, която ще изберете !

Ако наистина искате да правите пашкули, научаването как да делутирате би било основен урок за вас. Скандинавската естетика също се предава от загриженост за минимализма, това се предполага преди всичко чрез избора на маса. Плъзга се дискретно в хола, той би изглеждал като спестяващ място акцент, на който не липсва стил! И за да направите тази мебел още по -практична, решението са масите за гнездене. Тези таблици, които ви позволяват да имате една или повече допълнителни маси, които да премествате и използвате според вашите нужди.

Матрици за влагане, за да се възползвате от максимално пространство

пашкул декор на хол със син диван гнездещи дървени маси сив килим камина дизайн варосан паркет

На уютен диван ще легнете !

А що се отнася до мебелите, няма по -важна стая от дивана на Нейно Величество. Основен пашкул на уютен живот, той трябва да ви предложи комфорта да лежите там, където сте спокойни, за да прекарате красиви моменти на релаксация. Че предпочитате изберете диван IKEA от серията VIMLE, GRÖNLID или LANDSKRONA, за да имитира по -добре скандинавския стил или за френско производство, седалката трябва да бъде избрана с особено внимание към качеството и вашите нужди. Не пренебрегвайте критерии като броя на седалките, формата (вдясно или под ъгъл), окачването, тапицерията и конструкцията. За диван -пашкул, идеалният би бил диван с окачване на еластични презрамки, облицовани с полиуретанови пяни с висока устойчивост, структура от масивна дървесина и покритие от естествен материал и приятно на допир като памук. Що се отнася до цветовете, отново изборът би бил по -скоро към гамата от сиви, бели и бежови, но не само! На неутрален фон цветният диван ще се отличава перфектно, за да се издигне до ранга на централната част на уютната всекидневна.

Уютен бял диван за настаняване на вашите пашкулни вечери

бял диван мраморна маса маса бели стени черно -бял берберски килим светло дърво паркет бели стени шик бяла висулка

Меки материали, атмосферата, която ще запечатате !

Модната тенденция, наречена “наслояване”, също се използва широко в интериорната декорация и особено в декорирането на пашкули. Необуздано натрупване на плюшени възглавници, топли закръглени хвърляния, хвърляния от изкуствена кожа – ще ги намерите във всяка уютна скандинавска всекидневна, достойна за нейното име. Както при мебелите, така и от страна на материалите, ние също ще предпочитаме естествени тъкани като лен, памук, кадифе. Не е необичайно обаче да се натъкнете на кожа, която би имала същия затоплящ ефект, като в същото време е синоним на лукс и селска елегантност..

Изобилие от разглезени материали в типичен скандинавски салон за пашкули

пашкулна атмосфера скандинавски сиво -бял декор за хол със сив пуф пашкул плитки животинска кожа килим сив седалка по пода

На мек килим краката ви ще почиват !

Същите правила биха се прилагали при избора на кой килим да участва в създаването на уютна атмосфера. Тя трябва да бъде възможно най -уютна, така че краката ви да се чувстват поглезени на допир. След това килимът в стил берберска ролка се превръща в ваш първи съюзник, често представен в бялата си версия, отпечатана с геометрични шарки. Колкото и бохемски, колкото и екзотичен, той би вдъхнал малко екзотична нотка във вашия декор, без да отстъпва крачка от скандинавския декор. Кожите на животните са друг почвопокривен елемент, който не бива да се подценява, защото те присъстват много в скандинавския салон за пашкули.

Берберският килим – задължителен елемент за скандинавския декор

сив пашкул диван, украсен с множество възглавници кръгла масичка за кафе ikea съхранение ниски бели стени модерна висулка

С графична декорация стените ще украсите !

Декорацията на стените по някакъв начин поема от хроматичната неутралност. По този начин ще видите много стени, украсени с черно -бели рамки, където цветът е доста рядък. Прости рисунки, портрети с въглен или графични снимки – такава декорация е обещание за стил и изисканост. Можете или да изберете единична голяма стая с по -голям размер, или да създадете стена от рамки, като истинска художествена галерия.

Графика, въведена с дискретност и финес

светло сива стена сив ъглов диван животинска кожа килим дърво и метална масичка за кафе diy скандинавски стил стенен рафт холСветлината, която ще излекувате !

Улавянето на възможно най -много естествена светлина е от съществено значение, но не на последно място, не забравяйте, че през зимата осветлението започва да играе още по -съществена роля, тъй като дните стават все по -кратки. Лошо избраното осветление може да направи декора тъжен и депресиращ, вместо да го затопли. За да го избегнете, първото съществено правило е да изберете топла светлина. След това изберете основно осветление, състоящо се от етническа плетена висулка директно от горещите страни. Добавянето на настолна лампа, прожектори или стенни лампи, разположени около зоните на основната дейност, би било от съществено значение за осигуряване на функционално осветление. За по -уютна атмосфера, приглушената светлина ще произведе желания романтичен ефект. За да направите това, светлият гирлянд, ретро фенери и свещи са най -доброто решение..

Подова лампа, окачване, свещи и светеща звезда за по -добро третиране на светлината в нордическата всекидневна

Скандинавски шикозен хол с диван, претоварен с одеяла и възглавници, паркет от светло дърво на прозорец на маса, висящи звезди

Придаващи акценти ще разпръснете !

Напоследък не забравяйте да се погрижите за малките детайли, защото много често изборът им ще има голямо значение. От вази с необичаен дизайн, до обработени свещници, рафтове в рециклирани дървени щайги или тъкани кошници за съхранение, до завършване с малки статуетки и декоративни сладки предмети. И накрая, камината е безспорен актив както на практическо, така и на декоративно ниво. Ако обаче нямате такава, помислете за инсталиране на фалшива камина, за да се насладите на нейния уютен дъх.

Няколко малки акцента за повишаване на топлината на пространството

Скандинавска атмосфера с нотки на малинов цвят дизайнерска масичка за кафе ориенталски килим селска шикозна камина

уютна атмосфера в минималистичен скандинавски хол с бели стени и диван дървена масичка за кафе върху бял килим кафяв дървен паркет закрити зелени растения

Умножете свещи, карета и възглавници за гарантирана атмосфера на пашкул

ambuance depaysante ъгъл за пашкул светло сиво и бяло хол с csy възглавници и бяла масичка за кафе с колела бели стени

студио оформление 20 м2 със сив диван пашкул легло светъл паркет подове бели стени скандинавски интериор

малина розов диван сив килим бели стени черно и бяло арт деко оригинално окачване пашкул пространство Haussmann апартамент

светло сив диван дървена масичка за кафе бели завеси големи прозорци в пашкулен шикозен скандинавски хол

Ултра шик, ефирен и уютен сиво -бял хол

дървени столове, за да затоплят атмосферата в топла сива и бяла всекидневна с пашкулирани седалки и някои стайни зелени растения

Декор за хол в сиво, бяло и черно за неутрален характер

черно -бели декоративни рамки на бяла стена реколта дървена масичка за кафе диван, претоварен с декоративни възглавници дървено стълбище

скандинавски столове голяма библиотека desugn скандинавски диван пашкул кариран сив килим износен ефект перлено сиви стени

черен камина килим реколта дърво, съхраняван в ъгъл тъмно сив диван светло дърво паркет настилка карирано огледало

черно -бяла камина сиво -бял килим светлосив диван голяма мрежеста карирана дървена масичка за кафе, украсена с пашкулирани предмети

Уютен диван, където можете да се отдадете на мързел

ултра уютен ъгъл за пашкул с уютен диван, украсен с възглавници и уютен килим от животинска кожа, реколта масичка за кафе сурово дърво

как да подредим студио с площ 20 м2 с маса за косене на бял сив килим бял диван пашкул за четене няколко декоративни акцента

цветни декоративни възглавници за декориране на пашкули дивани камина дизайн светло дърво паркет дърво масичка за кафе

Оригинални рамки за добавяне на артистичен декоративен акцент

оригинална декорация на стени в абстрактни графични картини в топла всекидневна с бяла дървена масичка за кафе сив диван, декориран с паркетни възглавници от светло дърво

минималистична декорация в бяло с бял диван бял люлеещ се стол варосан паркет пастелни декор акценти

сиво и бяло декор на хол уютен сив диван и килим бели стени зелено растение саксия пашкул пространство

Скандинавска хижа, облечена в мекота

зимен декор хол пашкул пространство в бяло с всички бели мебели варосана маса багажник бели стени гористи акценти

пашкул скандинавски декор за хол с бяла камина бели стени уютен диван с декоративни възглавници природа декор хол

Сурово дърво – докосването на топлина, от което се нуждаете

Скандинавски минималистичен стил декор за хол с нисък диван със светлосиви възглавници, дървени табуретки модерна бяла камина бели стени

бял отворен рафт, претоварен с арт светло сив диван черно -бяло табуретка зелено растение деко светла гирлянда карирана на сив диван декорация с декорация

пример за пашкул скандинавска всекидневна с тъкан стол сив диван няколко растения естествен дървен под пашкул каре

Скандинавски декор, затоплен от мек текстил

пример за естествена скандинавска всекидневна с масичка за кафе от сурово дърво голяма мрежа от каре на бял диван бял килим черен декоративна изкуствена камина

голяма бяла дизайнерска камина бял диван пашкул сив килим тъмносиньо одеяло бяла масичка за кафе бели завеси

Деко идея диван от светло дърво, декориран с възглавници от черни и бели килими, прикриващи големи мрежести карета за съхранение

Уютна бяла идея за декор на хол с удобен перлено сив диван варосан паркет, вложени дървени маси, бели стени, украсени с рамки

Само минимализмът е достатъчен, за да предизвика усещане за пашкул

уютна минималистична идея за декор на хол с паркет от шеврон сив килим скандинавски сив диван множество саксии с бели завеси

естествен пашкул модел хол с бял диван сив кариран бели стени сив килим саксийни зелени растения

бели стени светло сив килим бял диван големи прозорци гнездещи маси уютна атмосфера на хол в скандинавски шик

перлено сиви стени бежов диван, декориран с възглавници бял килим минималистична масичка за кафе консервен стол оригинално светло дърво паркет

Фините нотки на розово, за да феминизират атмосферата

бял муз розов акцент в сиво -бял хол скандинавска атмосфера пашкул геометричен килим

тъмно сива боя за стена сив диван и кресла светло сив килим множество свещи черна масичка за кафе шарени възглавници

открити греди в шикозен салон за пашкули под таванските мебели ris и бяла скандинавска маса уютна интериорна люлка

открити греди сурово дърво бял диван възглавници за пашкули бяла маса романтично осветление хол пашкул топъл дизайн

бохемски скандинавски пашкул хол със сив ъглов диван кръгла масичка за кафе берберски килим пашкул възглавници

Hygge декорация, за да се чувствате добре у дома

оригинална кръгла маса с плетени топ пашкул мат бял сив диван с декоративни възглавници светлосиви стени черна лампа уютно зимно деко

Хол в скандинавски стил с бели стени месинг бас маса сив диван стол за пашкул сив килим

Всекидневна в скандинавски стил с тъкани пуфове сиви диван столове и дървена маса берберски памучен килим

черни маси сив килим сив диван бели стени украсени с графично изкуство черно и бяло дъска зелени растения на закрито

плетен килим стол, декориран с диван от животинска кожа, украсен с уютни възглавници обслужване на маса масичка за кафе черно окачване

зелени растения в кошници декоративна лека гирлянда уютна атмосфера със скандинавски диван и ъгъл за четене на пашкул от прозореца