Spiegel

Een spiegel op maat laten maken

De spiegel wordt al heel lang gebruikt om zijn praktische en esthetische kwaliteiten. Behalve dat je jezelf erin kunt zien, brengt het veel licht in donkere kamers. De spiegel is ook een zeer decoratief object dat de muren kleedt en veel perspectieven in een kamer brengt. Hoewel er kant-en-klare modellen zijn, is het vaak nodig deze op maat te laten maken.

Wanneer een spiegel op maat laten maken? ?

Bij diverse gelegenheden wordt een beroep gedaan op specialisten in maatwerk glas voor het bestellen van spiegels. Ten eerste zijn er individuen die een spiegel met specifieke afmetingen wensen voor een atypische badkamer, voor een slaapkamerkast of voor interieurdecoratie. Vervolgens worden de fabrikanten ook benaderd door professionals of verenigingen. Dansscholen of fitnessclubs die bijvoorbeeld een trainingsruimte willen inrichten, hebben zeer grote formaten nodig. Met een spiegel op maat, het is makkelijker. Hetzelfde geldt voor sommige kantoren, politiebureaus of winkels die een muur willen voorzien van getint glas.

taupe kleur slaapkamer, idee welk type spiegel je moet kiezen voor een slaapkamer

Welk type spiegel moeten we kiezen? ?

Het meest populaire model is de heldere zilveren spiegel. Dit is degene die te vinden is in de meeste kamers in het huis van individuen. Maar er zijn ook zogenaamde “extra-clear” modellen die superieure reflectiekwaliteit bieden. Dit zijn degenen die zullen worden geïnstalleerd in grote danszalen, in moderne badkamers of zelfs in de kleedkamers van winkels. Ten slotte is er de niet-verblindende spiegel die een dunne laag plastic folie bevat om de veiligheid van het glas te versterken, deze wordt gemakkelijk gebruikt in huizen, maar ook op plaatsen die open zijn voor het publiek.

grote spiegel, lichthouten spiegel, groene kamerplant op een bijzettafel in witte kleur

Hoe kies je je spiegel en laat je hem op maat maken ?

Om te beginnen moet je je afvragen wat voor soort glas je wilt en voor welke ruimte in huis het bedoeld is. Ben je op zoek naar een spiegel om jezelf te zien passen in je slaapkamer? Meer licht en design in een ruimte brengen? Een spiegel voor in de badkamer? Van daaruit heeft u al een overzicht van het type beglazing dat u wilt gebruiken. Dan moet je rekening houden met de esthetiek van de decoratie. Als je bijvoorbeeld van de vintage stijl houdt, zal je het glas met verouderd effect waarderen voor een ouderwets effect.

spiegel in retro-chique stijl, decoratieve witte kaarsen, hooiberg, groene kamerplanten

Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met glasfabrikanten die spiegels op maat aanbieden. Voordat u ze belt, is het essentieel om de afmetingen te nemen om geen fouten te maken. Zoals alle glazen is snijden delicaat en kun je maar beter zeker zijn van wat je zoekt. Afhankelijk van uw criteria kunnen de specialisten u verschillende soorten producten en offertes aanbieden zodat u de juiste keuze kunt maken. Zij kunnen u begeleiden met waardevol advies, zowel over de kwaliteit van de materialen als over de plaatsing..

wit en grijs marmeren badkamer, witte bloemen in een marmeren badkamer, ovale spiegels