Таблица

Интериорен дизайн: как правилната масичка за кафе може да спаси хола ви?

Масата за кафе е центърът на внимание на гостите. Това е съществен елемент за придаване на нова перспектива на декорацията на хола. Накратко, това е последният щрих, който ще разкраси стаята. Масата за кафе може да се използва за много неща. Съществува в няколко модела и форми.

Оригинална масичка за кафе от дърво и стъкло, която да заема центъра на ултра шикозен хол в петролно синьо

подредете дизайнерска масичка за кафе в паун синя всекидневна, с оригинална дървена и стъклена масичка за кафе в центъра

Масата за кафе, какво използва ?

Първо, дизайнерската масичка за кафе е предназначена да създаде уютна стая в къща. В днешно време семействата предпочитат да разговарят и да общуват около ниска маса, а не върху голяма маса за хранене.

В близост до тази мебел Папи и баба предпочитат да следят своите телевизионни сериали или да четат любимите си списания. За тях това е по -дизайнерско и практично. Той е ключов елемент от декорацията на хола, съчетаващ модерност и удобство.

Масата за кафе може да служи и за съхранение, ако е оборудвана с тави, чекмеджета, шкафчета или отделения за затворени врати, предназначени да съдържат предмети. Като запазите декоративния си аспект, за да поддържате хармонията на хола си, вашата дизайнерска масичка за кафе ще ви бъде от голяма полза, така че нищо да не остане навсякъде (дистанционни управления, вестници, списания, телефони и др.).

Тъй като това е централна мебел във вашата всекидневна, тя може да се използва и за ежедневието ви, като маса за обяд, нощна маса за филми, маса за приемане на вашите гости за чай и аперитиви (рожден ден, сватба, среща и т.н. ) и др. От вас зависи да адаптирате стила на вашата дизайнерска масичка за кафе към този на вашия интериор. Можете да поставите красиви вази или малка саксия с естествени цветя там.

Холна маса със съхранение – много практично решение

изберете масичка за кафе с бяло място за съхранение в изтъркан шик хол реколта ретро

Какви критерии за подбор за перфектна дизайнерска масичка за кафе ?

Както всички мебели, масичката за кафе се предлага в различни модели. За да сте сигурни, че сте избрали правилния за вашия стил на хол, вземете предвид определени критерии. В противен случай лошият избор може да има отрицателни последици върху оформлението на хола ви.

Първо, трябва да изучите стила на дизайнерската масичка за кафе, която искате да внесете във вашия интериор. Съсредоточете се върху стила на хола си и съобразете избора си съответно.

Ако сте почитатели на стила на природата, изберете дървена масичка за кафе в неутрални цветове. От друга страна, ако предпочитате индустриалния стил, заложете на масичка за кафе, изработена от суровини като метал или стомана. И накрая, за минималистично и доста трезво докосване, най -добре е да изберете стъклена масичка за кафе с класически или съвременен дизайн. За повече вдъхновение и избор, можете купете маса онлайн.

Дизайнерската масичка за кафе – същественото допълнение за обзавеждане на шикозен хол

идея за масичка за кафе с кафява маса и месингови крака в сиво -бяла всекидневна

Коя тема да избера ?

Холната масичка се предлага в няколко материала. От самото начало ще се обърнете към модел, който ви харесва и който ви се струва най -удобен. Първо обаче трябва да отбележите предимството на кой материал, тъй като всяка маса се различава по функционалност и практичност. Ето материалите, върху които да се съсредоточите:

  • Дървена масичка за кафе: дървото е топъл и вечен материал. Той внася както елегантност, така и естественост във вашата всекидневна. Той е много устойчив на удари и примеси. За повече удобство е препоръчително да изберете дизайнерска дървена масичка за кафе. Трябва обаче да имате други дървени елементи, като внимавате да избегнете ефекта „прекалено много“.
  • Стъклена масичка за кафе: тя дава на вашия хол впечатление за размер и лекота. Тя може да се хармонизира с всички стилове на декорация на хол благодарение на своята прозрачност. Той е идеален за малка всекидневна. За да го поддържате, използвайте почистващ препарат за кърпи и прозорци. Единственият проблем с този тип масичка за кафе е, че е доста крехка. Ако имате малки деца, забравете за този избор.
  • Дизайнерска масичка за кафе от плексиглас: със същата прозрачност като стъклото, плексигласът също е много модерен, но също така изисква много поддръжка. Ако искате нещо практично, отидете на плексиглас. Можете да го преместите навсякъде. Ако искате да осигурите повече вентилация в хола си, изберете този трети избор.
  • Пластмасова масичка за кафе: това е най -малко популярният материал за вътрешна декорация. Имайте предвид обаче, че пластмасовата масичка за кафе може да се справи добре с обличането на хола ви. С този тип дизайнерска масичка за кафе имате богат избор от цветове. Освен това може да се премества без никакви затруднения според вашите желания. Особено подходящ е за малки дневни и студиа. За да избегнете грешки, просто се консултирайте със съветите на експертите по интериорен дизайн.
  • Маса за кафе от лакирано дърво: последната е най -модерната. Това е комбинация от дървен материал, покрит със защитен стъклен панел. Можете сами да боядисате дървената си масичка за кафе с лак. Като казахте това, трябва да бъдете много внимателни, за да получите добър резултат. Можете също да го поръчате директно онлайн.

Месингов модел масичка за кафе – изключителна идея за подобряване на скандинавската всекидневна 

сиво -бял декор за хол в скандинавски стил с медна маса в центъра, придаващ идеи за хол

Каква форма да приемем ?

За перфектната дизайнерска масичка за кафе трябва да се вземе предвид и формата. Имате опция:

  • Кръгла или овална масичка за кафе: лека, но много здрава, тази форма на масичка за кафе е достатъчна сама по себе си, за да привлече вниманието. Поставете го в средата на диван и няколко фотьойла. От друга страна, ако холът ви е доста малък, изберете овална масичка за кафе, за да създадете повече пространство..
  • Квадратна масичка за кафе: Ако използвате масичката си за хранене и работа, идеалното е да изберете квадратна дизайнерска масичка за кафе. Този модел ще придаде характер на декорацията на хола. Това обаче трябва да се избягва за малки пространства.
  • Правоъгълна масичка за кафе: това е най -често срещаната форма на съвременните масички за кафе. Подходящ е както за големи дневни, така и за малки дневни. Накратко, това е моделът, който най -добре се адаптира към всички повърхности. Ще намерите много практически съвети да изберете тази мебел сред многото публикации по тази тема.

Кръгла масичка за кафе – привличаща погледа и класическо решение едновременно

въгленово сиво и бяло оформление на хола с кръгла дървена масичка за кафе в центъра върху паркет от тъмно дърво