Technews & Gadgets

Airbnb планира да разработи програма за стрийминг

Популярният сайт, специализиран в отдаването под наем на квартири между физически лица, Airbnb, изглежда иска да разнообрази офертата си, като стартира производството на оригинално медийно съдържание, като по този начин сърфира върху множеството оферти за стрийминг. След Amazon, Apple или Walmart, Airbnb по този начин влиза в групата гиганти, готови да залагат на видео стрийминг. „Разработване на оригинални програми за насърчаване на обществеността да пътува“. Идея, върху която компанията работи вече три години и за която вече съществуващото списание Airbnb на хартия, публикувано от компанията Hearst, трябва да служи като подкрепа за размисъл.

Airbnb иска да влезе в света на стрийминга

Лого на Airbnb, което планира да стартира в производството на програми и стрийминг платформа

Компанията с 500 милиона абонати изглежда няма особени трудности при привличането на потенциални сътрудници, за да я придружи в това ново медийно приключение. Среда, в която Airbnb вече е имала възможност да се утвърди, с производството на Apple на поредица от документални филми, наречени „Дом“ и представени като световно турне на необичайни къщи и техните собственици. Тема, свързана с туризма, бизнес, добре овладян от сайта за отдаване под наем, който в близко бъдеще трябва да бъде последван от “Gay Chorus Deep South”, друг документален филм, който се занимава от своя страна с турнето, проведено от хомосексуалния хор в Сан Франциско през южните Съединени щати.

„Разработване на оригинални програми за насърчаване на обществеността да пътува“. Airbnb

Airbnb иска да инвестира в света на стрийминга, за да предложи оригинално съдържание

Предвиден да се откроява по -ясно от преките си конкуренти като Booking или Expedia, този стрийминг културен производствен проект изглежда все още не е достигнал етапа на реализация. „Наистина сме във фазата на научноизследователска и развойна дейност“, каза говорителят на Airbnb Крис Лехан, който изглежда убеден, че „колкото повече съдържание има, толкова повече хора ще привлечем“.

“Колкото повече съдържание има, толкова повече хора ще привлечем.” Крис Лехан, говорител на Airbnb

Колкото повече съдържание има, толкова повече хора ще привлечем, каза Крис Лехан, говорител на Airbnb, който планира да навлезе в света на стрийминг медиите.

Следователно изглежда, че нищо не се приема за даденост по отношение на художествената насока, която компанията ще поеме, което също поставя под въпрос формата на предлаганото съдържание, независимо дали се ограничава до видео или не..

Airbnb вече имаше възможност да стартира програми от името на Apple

Aribnb е създал оригинални програми като Home или Gay Chorus Deep South от името на Apple