Technews & Gadgets

Amazon купува Eero и се заселва повече в домовете

Amazon току -що обяви придобиването за неизвестно количество Eero, производител на WiFi рутери, които улесняват приемането на интернет по мрежова връзка. Amazon се присъединява към Google и неговия Google Wifi на този пазар, който Apple вече изоставя. Следователно компанията на Джеф Безос прави още една стъпка в областта на домашната автоматизация, след пускането на своята система Echo, последвана от изкупувания от производителя на видео звънеца Ring и този на Blink, разработчик на системи за домашна сигурност. По този начин Eero може да улесни разширяването на Alexa “, в зависимост от стабилна wifi мрежа.

Amazon предлага Eero и неговите WiFi рутери

снимка на продуктите на марката Eero wifi рутери и маяци, придобити от Amazon

Основана през 2014 г. и базирана в Сан Франциско, Eero бързо се позиционира като лидер в мрежови мрежи, насочени към улесняване и подобряване на качеството на WiFi в просторни или многостайни интериори с възможни бели зони. Компанията също започна отлично от пускането на своите продукти, последвано от спад и 20% спад на работната сила, което привлече интереса на Amazon. Това придобиване беше оправдано от Дейв Лимп, вицепрезидент на сектора за устройства & Amazon Services: „Ние имаме подобен интерес към развитието и демократизирането на интелигентния дом и сме изключително впечатлени от това колко бързо екипът на Eero е изобретил WiFi решение, което позволява на свързаните устройства да работят с лекота.“. Залог за бъдещето, ако се основаваме на изявлението на един от основателите на Eero, Ник Уивър, направо от Станфорд и мрежов специалист през целия живот, който от своя страна каза: „Трябва да бъдем отзивчиви към нашите клиенти, като същевременно отразяваме за еволюцията на свързаните продукти на утрешния ден ”.

Amazon засилва домашното нападение с изкупуването на Eero

снимка на wifi и релейни маяци на routeru, за да илюстрира поглъщането на компанията Eero от Amazon

Офертата на Eero се фокусира върху неговия рутер, продаван на цена от $ 199, за обявено покритие от 450 м2, към което могат да се добавят „маяците“, предназначени да препредават мрежата, за да я разширят, на цена за брой от $ 149. Производителят предлага и оферта, състояща се от рутер и реле на цена от $ 299, както и годишна оферта за сигурност и усъвършенстван родителски контрол за $ 99..

Джеф Безос разчита на продуктите на Eero за по -нататъшно развитие на своята система Alexa

илюстрация на ултрасвързан дом за статия в Amazon, която купува Eero, производител на wifi рутери

Това поглъщане, при което марката не трябва да изчезва като свое собствено образувание, следователно е част от глобална инвестиционна стратегия, в която Amazon се зае, за да пусне ръката си, камък по камък, на пазара на свързания дом.

След Ring and Blink, Eero попада в гънката на Amazon

Amazon придобива Eero, производител на wifi рутери, и допълнително се утвърждава в света на свързания дом