Technews & Gadgets

Amazon Music стартира своята безплатна оферта за стрийминг

Заедно с съобщението на Google, Amazon току -що обяви пускането на подобна безплатна услуга за стрийминг на музика, финансирана от реклама, достъпна за всички клиенти на Alexa и потребители на говорители на Echo. Дотогава Amazon предлагаше само платена абонаментна услуга, достъпна или ограничено чрез абонамент за своята оферта Prime, или чрез Music Unlimited, предлагана от 3,90 евро на месец. Тази нова безплатна услуга трябва да предлага каталог, еквивалентен на този на предлагането на Prime, т.е. 2 милиона песни в сравнение с 50 милиона за услугата Music Unlimited. Начин Amazon да увеличи приходите си от реклама, които достигнаха повече от десет милиарда долара през 2018 г..

Amazon Music ще представи нова безплатна оферта за поточно предаване

Логото на Amazon Music стартира нова безплатна оферта за стрийминг на музика за асистента на Alexa

Тази нова безплатна оферта се появява като водещ продукт за Amazon на пазара на аудио стрийминг, гигантът, който иска да насърчи новите си потребители да се абонират по -лесно за платените му услуги, за да се противопоставят на конкурентите си в сектора, които са платформи. Популярно Spotify , Deezer или Pandora. Това съобщение потвърждава първите слухове, че Amazon иска да засили позициите си в този развлекателен сектор. По този начин къщата на Джеф Безос би успяла да убеди звукозаписните компании благодарение на гаранциите за плащания, осигурени от финансовата стабилност на компанията.

Amazon Music разчита на безплатно привличане на нови потребители на Alexa и Echo

С безплатна оферта Amazon Music иска да привлече нови клиенти за платената си услуга за стрийминг и потребители за своя високоговорител Echo, свързан с Alexa

Тази стратегия се прилага заедно с хардуерните продукти на марката. Следователно абонаментът за Amazon Music по -естествено би бил придружен от придобиване на високоговорители Echo, а не от модел, подписан от Google или Apple. Пазарът на интелигентни високоговорители в момента нараства силно, като процентът на оборудваните американски домове сега достига 41%, докато моделът на Amazon, Alexa, достига 100 милиона продадени копия.

Броят на домакинствата, оборудвани със свързани високоговорители, нараства силно

Amazon иска да увеличи приходите си от музикална реклама, като същевременно привлича нови потребители на умни високоговорители Echo Alexa

Това пристигане на Amazon в областта на безплатното стрийминг би трябвало да бъде пагубно за големия исторически лидер Spotify. Досега единствената компания, която предлагаше истинска безплатна оферта, шведската компания водеше и демонстрира, че привлекателността на безплатното естествено има положителни последици върху броя на реализациите към платени абонаменти. Те достигнаха 96 милиона срещу 116 милиона безплатни потребители. Вариант, който Apple все още не е искал да разработи, като се задоволява само с платена оферта.

Amazon следва стъпките на Spotify

С новото си безплатно предложение Amazon Music ще се опита да се конкурира с Spotify стрийминг и хардуер на Google Home