Technews & Gadgets

Amazon подслушва гласовия си асистент Алекса

Както разкрива уебсайтът на Bloomberg, дискусиите, проведени по време на взаимодействие с интелигентния помощник на Amazon Alexa, се записват и обработват от компанията на Джеф Безос. Ако определени обаждания, по -специално до центровете за обаждания, автоматично се сигнализират, че могат да бъдат записани, Amazon използва същата техника за обработка на гласови данни, но по по -хитър начин, тъй като дискретно докладва в едно от условията си. обяснява, че “исканията, адресирани до Alexa, вероятно ще бъдат използвани с цел подобряване на самата система”.

Това разкритие отбелязва, че Amazon има екип от хиляди служители и подизпълнители, отговорни за слушане на часове аудио файлове, събрани от Alexa, и анализиране на тяхното съдържание, за да се разбере по -добре използваната услуга..

Amazon използва своя интелигентен гласов асистент Алекса

Логото на Amazon за интелигентен асистент на Amazon, слушано от служители, които анализират разговорите на потребителите

Тъй като служителите в различни части на света са подложени на всякакъв вид съдържание, докато слушат и анализират, те в крайна сметка стават свидетели на ежедневието на много потребители и техните изисквания. Често тривиални и забавни анекдоти от една страна, но и някои по -обезпокоителни сцени от друга, както съобщават някои анализатори, слушащи определени подозрителни звуци, вероятно от сцени на агресия според тях. Доклади априорно затъмнени от Amazon според свидетелства, събрани от Bloomberg, въпреки наличието на процедури, въведени от компанията в този тип случаи.

Amazon има хиляди служители, които слушат и анализират взаимодействията на потребителите с Alexa

снимка на Джеф Безос, главен изпълнителен директор на Amazon, за да илюстрира статия за подслушване от служители в Alexa

Изправени пред това, което може да изглежда като нарушение на поверителността, Amazon се защитава, като се застъпва за „сигурността и поверителността на личната информация на своите клиенти“, подчертавайки „, че ограничен процент от записите са анотирани с цел подобряване на„ Alexa Alexa ( …) и че те се използват с цел подобряване на разпознаването на речта и разбирането на естествения език “. И накрая, Amazon се опитва да успокои своите потребители, като потвърждава, че услугата има строги мерки по отношение на информацията за самоличността на клиентите, които се изслушват, и че към служителите се прилага политика на нулева толерантност, за да се осигури техническа и оперативна защита..

Amazon гарантира, че „сигурността и поверителността на личната информация на своите клиенти“ се зачитат

снимка на модула Alexa, чието използване се изслушва от хиляди служители на Amazon, за да анализира и подобри клиентското изживяване

Тази новина в крайна сметка не е първа в света на интелигентния асистент на Amazon, след като услугата Ringtone за мелодия на видеоклипове използва и някои видео файлове от своите потребители. Излишно е да казвам, че зад изкуствения интелект все още се крие човешката ръка, но и очите му, а сега и ушите.

След Ring, Alexa подлежи на активно слушане от Amazon

снимки на различните продукти, съвместими с интелигентния гласов асистент на Amazon Alexa, чиято употреба е подслушана