Technews & Gadgets

Amazon пуска StyleSnap, модния Shazam

Amazon се възползва от конференцията Re: MARS в Лас Вегас, за да обяви предстоящото стартиране на StyleSnap, нов инструмент, базиран на изкуствен интелект, който ви позволява да намерите подходящи тоалети или артикули от обикновена снимка или моментна снимка. , интелигентният асистент на марката. Услуга, която може да бъде наречена “Fashion Shazam”, предназначена да помогне на феновете на модата да намерят дрехи, забелязани в социалните мрежи или в списания.

StyleSnap, новият интелигентен инструмент на Amazon

Amazon обяви пускането на своя инструмент StyleSnap, базиран на изкуствен интелект и позволяващ да се намерят дрехи от снимки

Според компанията на Джеф Безос, използването на StyleSnap би било удивително лесно. Едно щракване чрез приложението Alexa ще позволи на потребителя да направи снимка или да я избере и да я изпрати до инструмента, който ще се опита да намери подходящи или подобни продукти. Оборудван с алгоритъм за задълбочено обучение и технология за „компютърно зрение“, StyleSnap е в състояние да идентифицира и разграничи характеристиките на дрехата според нейната форма, кройка, стил или модел. Преобладаващо, описание, което понякога е трудно да се изрази с прости думи. Инструментът също ще вземе предвид някои филтри, свързани с марката, ценовия диапазон и отзивите, оставени от предишни клиенти..

StyleSnap е в състояние да идентифицира и разграничи характеристиките на дадена дреха, преди да я намери

Новият инструмент StyleSnap, обявен от Amazon, ви позволява да намерите тоалети от снимки или екранни снимки

Със StyleSnap Amazon изглежда решен да развие продажбите си в сектора на готовите продукти за носене и затова продължава да прави иновации в тази посока, увеличавайки броя на инструментите, базирани на изкуствен интелект. По този начин компанията за електронна търговия все повече разчита на привлекателността на социалните мрежи, потенциалните източници на нови търговски обекти за своите отдели за облекло, често избягвани от жени жени, особено тези, подпечатани с Amazon..

Amazon продължава да прави иновации, за да разшири продажбите си на дрехи

Amazon StyleSnap помага за намирането на дрехи от снимки или екранни снимки на Instagram с помощта на изкуствен интелект

Преди StyleSnap, Amazon първо стартира донякъде подобен инструмент в партньорство със Snapchat, позволявайки на продуктите, снимани на сайта на Amazon, да бъдат намерени чрез приложението за социални мрежи. Инструмент за симулация на интериорна декорация, наречен Showroom, също беше пуснат, за да позволи на купувача да види съвместимостта на мебелен продукт с настоящата му декорация. Тъй като стартира услугата Prime Wardrobe, позволявайки на хората да пробват дрехи у дома, преди да ги купят, гигантът GAFA създаде марка за жени с модни и аксесоари в ограничено издание..

StyleSnap изглежда е нова стъпка в процеса на растеж, решен в Amazon в областта на текстила, като използва още повече влиянието на социалните мрежи и техните последователи, които са станали професионалисти в консултирането на облекло.

След Showroom, Wardrobe, The Fix, Amazon притежава StyleSnap

Намирането на дрехи, забелязани на снимки или в Instagram, вече е възможно благодарение на Amazon StyleSnap