Technews & Gadgets

Amazon стартира програма за дарения на FBA, за да намали унищожаването на продукта

След разкритията, направени от емисията на M6 Capital което хвърля светлина върху факта, че Amazon унищожава до 3 милиона непродадени или нежелани продукти всяка година, за да освободи място в складовете си, компанията на Джеф Безос току -що обяви стартирането на нова програма за дарения за всички тези предмети, предназначени по -рано за боклук. Според медиите на CNBC, тази кампания, наречена FBA Donations, ще позволи разпространението на продукти към благотворителни организации чрез американските и британските неправителствени организации Good360, Newlife и Barnardo’s. „Знаем, че поставянето на продукти в ръцете на тези, които се нуждаят от тях, променя живота и укрепва местните общности“, каза директорът на Amazon Community Alice Shobe..

Amazon стартира програма за дарения на FBA за борба с унищожаването на непродадени продукти

Amazon стартира програма за дарения на FBA за борба с унищожаването на непродадени продукти

Следователно тази дарителска кампания слага край на една практика, белязала духовете след нейното разкритие. Всъщност Amazon сякаш не се притесняваше от обемисти непродадени артикули от трети продавачи, изпращайки ги направо за унищожаване, подтиквайки собствениците на тези стоки да спестят пари. Докато му бяха начислени 50 цента за връщане на продукта на продавача, унищожаването на продукта беше само до 15 цента. Разлика, която след това наклони везните в полза на центъра за приемане на отпадъци и отпадъците, които произтичат.

Програмата за дарения на FBA ще позволи разпространението на непродадени вещи до благотворителни организации

Прикрепен от шоуто на M6 Capital, Amazon реагира на унищожаването на непродадени артикули с програмата за дарения на FBA

Обявена за стартиране през септември тази програма за дарения на FBA понастоящем ще бъде достъпна само в САЩ и Обединеното кралство, две от крепостите на бизнеса на Amazon. Предлагани по подразбиране на всички продавачи на пазара, те могат да изберат да не участват. „Щастливи сме да разширим тази програма до продавачи, които използват нашите дистрибуторски услуги“, добави Алис Шобе..

Унищожаването често е най -евтиното решение

За Amazon унищожаването на непродадени артикули е по -икономично решение от съхранението и връщането на продавача

Създаването на дарения от Amazon (FBA) е част от стремежа на Amazon да намали до минимум влиянието му върху околната среда. След като обяви стартирането на своята програма „нулева доставка“, предназначена да намери решения за намаляване на въглеродните емисии от своите доставки, гигантът за електронна търговия също току-що въведе изключителен данък, предназначен за трети продавачи на своя пазар, които биха използвали извънгабаритни опаковки за техните пратки.

Прикрепен от медиите, Amazon иска да покаже бяла лапа с дарения от FBA

стартирането на FBA Donations в САЩ и Обединеното кралство е част от подхода, обявен от Amazon за намаляване на въздействието му върху околната среда