Technews & Gadgets

Apple обявява нов iPod Touch

Apple току -що създаде изненада, като обяви пристигането на нова версия на популярния си iPod Touch, този път оборудван с чип A10 Fusion, идентичен с този на iPhone 7, 7 Plus и iPad 2018 и с нов капацитет за съхранение от 256 GB. Това ново поколение iPod Touch е първата значителна актуализация на устройството от юли 2015 г., когато бе пуснато предишното 6 -то поколение. Идентичен на външен вид с предшественика си, дизайнът остава същият, както и екранът, камерите и бутонът за начало.

IPod Touch се завръща за 7 -мо поколение

Apple обявява новото 7 -то поколение iPod Touch

Ако изглежда, че тази нова версия на iPod само поема техническите характеристики на лекия iPhone 7, новият чип A10, който сега е монтиран на него, трябва да му позволи да осигури определена производителност, която преди това беше отхвърлена. Всъщност новото мобилно устройство на Apple най-накрая би трябвало да може да управлява групови обаждания по Facetime, както и някои приложения с разширена реалност като ARKit, всичко това благодарение на новия си процесор, показан два пъти по-бързо и на производителността. Графиката също се преоценява.

IPod Touch вече разполага с чип A10 Fusion на iPhone 7

Новият iPod Touch 7 на Apple ще включва чип A10 Fusion на iPhone 7

Марката Cupertino подчертава, че тази актуализация и произтичащото от това техническо подобрение трябва да направят новия iPod съвместим с игрите, които скоро ще се предлагат от предстоящата абонаментна услуга на Apple Arcade. Един от начините за укрепване на позицията на компанията в новата й стратегия, фокусирана върху свързаните услуги.

Идентичен дизайн, но повишена производителност за тази актуализация на популярния iPod Touch

Актуализацията на iPod Touch от 7 -то поколение подобрява производителността, но запазва дизайна

Ако това ново поколение Touch може да изглежда леко за някои потребители, които очакваха да открият машина, оборудвана с функции, подравнени с тези на iPhone, тази ограничена актуализация все пак позволява на устройството да се подмлади и да приеме така следващите версии на iOS, без да вижда сметката изкачи се твърде високо. Това ново поколение iPod Touch ще се предлага в три версии, продавани от € 249 за 32gb модела, € 359 за 128gb и € 469 за този с 256gb..

Затова Apple имаше желание да актуализира устройството си преди пускането на своята услуга за онлайн игри Arcade.

Apple пуска нов iPod Touch с подобрена производителност в очакване на пристигането на свързаната с него услуга за игри Apple Arcade