Technews & Gadgets

Apple представи своя (много) мощен нов Mac Pro

Две години след обявяването на своето развитие, Apple току-що представи новия си професионален компютърен модел, Mac Pro версията 2019. Представена на 03 юни по време на традиционната лекция, тази нова машина от висок клас се определя от мощност и „несравнима“ конфигурация, казва компанията от Купертино. Новият му дизайн, проучен за подобряване на термичните му характеристики в ущърб на закръглените му форми от миналото, превежда този Mac Pro в нова ера, отбелязвайки завръщането на Apple в света на професионалните компютри..

Apple току -що представи своя нов ултрамощен Mac Pro през 2019 г. по време на основната си беседа

Следователно Apple изглежда се възползва от тези две години, за да достави Mac Pro с изненадващи характеристики. Всъщност марката се стреми към висока мощност, оборудвайки машината си с процесор Intel Xeon W, способен да носи 8 до 28 ядра с тактова честота между 2,5 и 3,5 GHz, в зависимост от нуждите на собственика си. Оборудван с 32GB RAM в основната версия, неговият RAM капацитет може да бъде увеличен до астрономически размер от 1.5TB, разпределен в 12 слота. Apple също не спестява графична мощност, с възможност за инсталиране на различни карти, включително две Pro Vega II Duos от AMD, благодарение на наличието на множество PCI Express слотове. Гъвкави възможности, които правят този Mac Pro компютър с „най -мощната графична карта в света“, казва Apple, което му позволява да акумулира до 56 terFLOPS изчисления. Мощност, поета от 300W, произведени от машината.

Новият Mac Pro на Apple за 2019 г. разполага с най -мощната в света графична карта

От страна на дизайна, марката apple изненада с появата на новото си професионално оръжие. В сравнение с голямо ренде за сирене, корпусът му се състои от множество вентилационни отвори, позволяващи подобрена вентилация, която е необходима с оглед на доставената топлинна мощност. Лесно отваряща се, рамката също има дръжки на горния ръб за по -лесно движение, както и допълнителните колела..

снимка на корпуса на новия Apple Mac Pro 2019 с изключителни характеристики на мощност

Издаден през есента на 2019 г., като все още не е обявена точна дата, този нов свръхмощен Apple Mac Pro ще бъде продаден за скромната сума от $ 5,999, начална цена. Обърнете внимание, че тази цена се отнася само за централния модул, екранът Pro Display XDR 6K Retina, също представен по време на основната лекция, ще бъде предложен от своя страна на $ 4,999.

Apple Mac 2019 Pro с дизайн на ренде за сирене, за да осигури достатъчна вентилация за мощността, предлагана от 28-ядрен процесор