Technews & Gadgets

Apple прекратява проекта си за безжично зарядно устройство AirPower

Apple току -що обяви, че прекратява проекта си за безжично зарядно устройство AirPower. Представен през 2017 г. заедно с iPhone X, сега мъртвородената подложка за безжично зареждане AirPower се очакваше да може да захранва три устройства едновременно, включително новите му Airpods. Въпреки това, след като обяви датата на излизане, насрочена за 2018 г., новините за продукта все още бяха в очакване в началото на 2019 г., докато Apple най-накрая реши да се откаже от зарядното устройство от следващо поколение. Съобщение, направено от Дан Ричио, ръководител на инженерния сектор на самата марка Apple: „Въпреки многото ни усилия, стигнахме до заключението, че AirPower няма да отговори на нашите високи стандарти и предпочетохме да анулираме проекта. Извиняваме се на клиентите, които чакаха този старт. Въпреки това все още вярваме, че бъдещето ще бъде безжично и се ангажираме винаги да пренасяме безжичното преживяване по -нататък “.

Представена през 2017 г., Apple най -накрая се отказва от разработването на повърхността за зареждане на AirPower

след значително забавяне, Apple обявява, че трябва да се откаже от своята безжична повърхност за зареждане Airpower

Ако това е горчиво признание за провал за компанията от Купертино, изглежда обаче, че Apple искаше да играе на франчайз картата, като просто обяви, че няма да може да предложи модел от безжично зарядно устройство от висок клас, който трябваше да бъде AirPower . Според някои анализи техническите ограничения, свързани с повтарящото се прегряване, са причината за това изоставяне. Освен това, изправени пред вече съществуваща конкуренция и понякога въплътена от Samsung, Anker или дори от много евтини генерични продукти, компанията на Тим Кук вероятно е осъзнала, че забавянето на нейния продукт, време, представено на около 150 долара, ще бъде трудно за да навакса и че успехът на повърхността му сега е компрометиран още преди комерсиализацията му.

AirPower, историята на продукт, обявена твърде бързо

монтаж от 9 до 5, за да илюстрира изоставянето на безжичната повърхност за зареждане на Airpower от Apple

Въпреки че отмяната на основен проект е първа за Apple, изборът да не се стреми към разработването на физически продукт, обречен на търговски провал, също отразява промяната му в стратегията, сега фокусирана върху услугите, основен източник на приходи за Тим Кук и неговите iPhone.

След значително забавяне AirPower вече нямаше да може да се конкурира с конкуренцията

Изображение на повърхността за безжично зареждане за продукти на Apple, което обявява, че се отказва от проекта си Airpower

“Ние стигнахме до заключението, че AirPower няма да успее да отговори на нашите високи стандарти.” Дан Ричо, Apple

изображение на обща безжична станция за повърхностно зареждане за статия за Apple, която прекратява разработването на зарядното си устройство AirPower