Technews & Gadgets

Apple ще пусне кредитна карта в партньорство с банка Goldman Sachs

Според Wall Street Journal проектът за кредитни карти, обявен от Apple и Goldman Sachs, трябва да види бял свят тази година. Тестван първоначално със служители на марката Apple, публичното представяне трябва да последва през пролетта с подобрена интеграция в приложението Apple Wallet, което позволява подобрено управление на бюджета и разходите.

Apple и Goldman Sachs се обединяват, за да пуснат кредитна карта

снимка на партньорството на Apple и Goldman Sachs за стартиране на кредитна карта с Wallet

Според доклада, публикуван от американския всекидневник, партньорството на двата цифрови и финансови гиганта ще има за цел да запълни съответния растеж наполовина в определени сектори на тяхната дейност. Според плановете си Apple вече не крие намерението си да се насочи повече към услуги, за да противодейства на спада на приходите си от своите хардуерни продукти и по този начин разчита на тази нова карта да разшири каталога си и съответно да увеличи приходите си (като предстоящите нова услуга за стрийминг на видео). Връзката на Apple с банковия свят обаче не е първа, като марката преди това си партнира с Barclaycard чрез оферта за лоялност, докато от своя страна американската банка Goldman Sachs започна своята диверсификация със създаването през 2016 г. на онлайн юридическо лице Marcus Bank. Неочакваното, което предлага огромната клиентска база на производителя на iPhone, би било божи дар за него, като по този начин се позиционира като привилегирован събеседник за персонализирани банкови услуги..

Новата карта, пусната от Apple и Goldman Sachs, ще интегрира Wallet за подобрено управление на бюджета

Изображение на iPhone с приложението Apple Wallet, което ще управлява новата кредитна карта, пусната с Goldman Sachs

В допълнение към отстъпките от минимум 2% при определени покупки, картата трябва да привлича главно чрез подобрената си интерактивност към приложението Apple Wallet, което позволява управлението на нейния бюджет и натрупаните му предимства, като по този начин се избягва увеличаването на дефицита обикновено поради кредитни карти , често срещано явление в Съединените щати. Тогава нова услуга, пълна с добри намерения. Това ново предизвикателство обаче няма да бъде без разходи за двамата протагонисти. Всъщност изпълнението на проекта трябва да струва на банката не по -малко от 200 милиона долара, по -специално чрез създаването на инфраструктури, предназначени за обслужване на клиенти и обработка на плащания. От своя страна изборът на Apple не трябва да остане без последствия за настоящите си партньори в банковия свят, те, които не трябва да гледат благосклонно на подобряването на услугата, предлагана от Wallet в сравнение с вече съществуващата. Apple Pay, в която те също са заинтересовани страни. Особено, тъй като тази нова карта може допълнително да разшири своите предложения, особено по отношение на лични заеми, или дори повече.

Apple вече имаше опора в банкирането с Apple Pay

фотоилюстрация Apple Pay за партньорство с кредитни карти с Goldman Sachs и Apple Wallet

Apple увеличава предлагането на услуги, за да компенсира спада в цифрите си

имидж кредитни карти за статия за партньорството на Apple и Goldman Sachs за кредитна карта с приложението Wallet