Technews & Gadgets

Aqua, първата водородна яхта

Известният милиардер (Бил Гейтс), бивш шеф на Microsoft, запазва образа на просто изглеждащ мъж въпреки второто си място в класацията на най-богатите хора в света. Този, който познаваме, е привързан към новите зелени технологии (би се предложил на него) един от най-ярките символи на супербогатото облекло-яхта. Обърнете внимание, че тази голяма лодка на име Aqua всъщност е първата по рода си, задвижвана от водород.

Актуализация: Фондацията на Бил Гейтс и компанията Sinot имат по това време опроверга официалното съществуване такова партньорство за Aqua. Информация, която трябва да се вземе със зрънце

Aqua, първата суперяхта, задвижвана от водород

Водородната суперяхта Aqua, представена през 2019 г., би намерила купувач

(Бил Гейтс) следователно току -що се забавлява, докато остава в съответствие със своите екологични ангажименти. Човекът току -що е поръчал на холандския корабособственик Sinot да му достави първата суперяхта в света, която да се задвижва от водородна горивна клетка. Според Telegraph, 112-метровата лодка, вдъхновена от концепцията Aqua, представена през 2019 г., се оценява на около 600 милиона евро. С пет палуби той ще побере 14 пътници в допълнение към 31 членове на екипажа.

Aqua, корабът за 600 милиона евро

Aqua, супер луксозната яхта с водороден двигател от холандската марка Sinot, трябва да замине през 2024 г.

По отношение на двигателите, това ново поколение суперяхта се основава на двойка двигатели с мощност 1 mw, доставени от два резервоара с 28 тона водород, за максимална скорост от 31 км / ч и пробег от 7 000 км. Достатъчно, за да позволи трансатлантически круизи.

14 пътници и 31 членове на екипажа

Суперяхтата Aqua, подписана от холандския Sinot, се оценява на 600 милиона евро

Планирано за излизане в морето през 2024 г., Aqua и нейните водородни двигатели не биха били най -въглеродният неутрален кораб. В допълнение към буталния си дизелов двигател, който му позволява да маневрира на входа на пристанището, водородът, избран за задвижването му, също не е най -чистият, поне при производството му. Защото, ако това гориво се задоволява да отхвърля само водни частици в атмосферата, производството му изисква много изкопаеми горива, от своя страна много по -вредни за околната среда.

Представен в Монако през 2019 г. като концептуална лодка, Aqua by Sinot се очаква да излезе на море през 2024 г.

след представянето на концептуалната лодка през 2019 г., Sinot може да отхвърли Aqua през 2024 г.