Technews & Gadgets

Audi представя новия си хибриден скутер E-Tron Scooter

Една година след представянето на своя електрически SUV E-Tron, който беше пуснат тази година, Audi току-що обяви пристигането на нов тип градски транспорт от 12 кг за максимална скорост от 20 км / ч. Хибридно устройство между електрически тротинетка и скейт, скутер E-Tron трябва да излезе по улиците на големите градове до края на 2020 г. на цена от около 2000 евро. Изглежда обаче, че Audi обмисля да резервира новата си играчка за собствениците на превозни средства E-tron като допълнителен аксесоар за “последната миля”..

Audi представи E-Tron Scooter, нова хибридна концепция

Аудиото представи скутер E-Tron, новата му концепция за електрически скутер

Комбинирайки четирите колела на скейтборд и дръжката на тротинетка, концепцията на скутера E-Tron се откроява от близките си братовчеди със своето захващане и позиция за каране. Всъщност, според презентацията, направена в Берлин от немската марка, машината се управлява с една ръка върху дръжката, която се различава от кормилото на традиционния скутер. Тази дръжка също е предназначена за ускоряване и спиране на машината, докато управлението се извършва от теглото и наклона на тялото.

Скутер E-Tron, между скейт и скутер

Скутерът E-Tron на Audi е електрическа хибридна машина между скейтборд и скутер

С тегло 12 кг и сгъваеми, тротинетката E-Tron има пробег от 20 километра, осигурена от батерията, интегрирана директно в дръжката на машината, заредена от регенеративна спирачка, която използва енергията, генерирана по време на спиране, за да я зареди отново. Малък дисплей показва нивото на батерията, докато LED светлините отпред, отзад и отзад осигуряват минимум комфорт и безопасност, подсилени от наличието на аварийна хидравлична спирачка пеша. С Bluetooth връзка това ново поколение кънки ще бъде персонализирано и защитено от кражба.

Скутерът E-Tron е в съответствие с конкуренцията по отношение на производителността

Скутерът E-Tron се управлява с една ръка и се управлява с тежестта на тялото

Със своя E-Tron Scooter с еквивалентни на тези на конкурентите си Xiaomi QiCycle или Segway Ninebot ES2, но с по-висока цена от Rev de Boosted, Audi се присъединява към модерния клуб на производителите на автомобили света на електрическия градски транспорт, наред с Ford, Volkswagen или дори GM и неговите електрически велосипеди.

Скутерът E-Tron трябва да бъде запазен за собствениците на електрически автомобили на Audi

Audi започва да чува, че скутер E-Tron ще бъде запазен като опция за купувачите на SUV E-Tron