Technews & Gadgets

Бъдещата операционна система на Huawei трябва да се нарича Harmony

Сега в лоша фаза от края на сътрудничеството си с Google, която сега му отказва правото да използва своята операционна система Android на своите смартфони, Huawei продължава да се опитва да поправи ситуацията, като използва собствените си ресурси, по -специално чрез ускоряване на развитието на домашната си ОС. След предположенията за нейното име, времена Ark OS или Oak OS, тази в крайна сметка трябва да бъде наречена „Harmony“ на европейския пазар, докато ще се нарича HongMeng OS в Китай..

Според съобщенията Huawei е подала заявка за регистрация на търговска марка под името Harmony

Следващата операционна система на Huawei може да се нарече Harmony

Всъщност, както бе отбелязано от медията LetsGoDigital, Huawei щеше да подаде на 12 юли в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO) заявка за регистрация на търговска марка под името „Harmony“. Следователно това би се отнасяло до бъдещата мобилна операционна система на китайския производител, с оглед на подаденото искане относно категориите: „Програми за операционни системи, които могат да се изтеглят; Регистрирани програми за операционни системи; Мобилни операционни системи; Компютърни операционни системи; Компютърни операционни програми и операционни системи за изтегляне. Разнообразие от продукти, които биха могли да скрият разработването на по -голяма операционна система, отколкото си мислите, и които биха могли да обхващат компютри точно като мобилни устройства като смартфони и таблети.

След предположенията за Ark OS и Oak OS, следващата операционна система Huawei може да се нарече Harmony

Huawei поиска регистрация на името Harmony, априори за бъдещата си операционна система

Принудена да се справи сама след изгонването си от Google и от американския пазар като цяло, Huawei продължава да се опитва да забави обявеното спускане. Ако имаше въпрос за китайците да оборудват своя хардуер с руската операционна система Aurora, сега изглежда, че целта му е да завърши системата си възможно най -бързо, оттук нататък наричана “хармония”, априори. Автаркия, която далеч не успокоява бъдещите потребители, като се има предвид липсата на популярност, с която се сблъскват други системи сами по себе си да се конкурират с Android, като Ubuntu Touch, Windows Phone или Samsung Tizen.

Huawei се опитва да заложи на домашната операционна система

Huawei би подала заявление за регистрация на марката Harmony, посветена на бъдещата си операционна система

В същото време първите локални ефекти от американския бойкот върху Huawei току -що паднаха. По този начин производителят ще обмисли уволнение на няколкостотин свои служители, работещи в изследователското дъщерно дружество Futurewei Technologies в САЩ..

Huawei ще обмисли уволнение на няколкостотин американски служители

Следващата операционна система Huawei може да носи името Harmony на европейския пазар