Technews & Gadgets

Бъдещият Porsche Taycan ще използва услугата Apple Music

Представен на 4 септември, Taycan, първата кола 100% електрически от производителя Porsche, ще обяви пристигането на приложението Apple Music на борда. Директно интегрирана в мултимедийната система на автомобила и по -независима от простата CarPlay, вече поддържана от Porsche от 2015 г., досега нечуваната услуга на марката Apple в превозно средство ще позволи директен достъп до библиотеките с песни, плюс услугата за стрийминг на музика Beats 1, всички без трябва да свържете вашия iPhone или iPad.

Apple Music ще бъде интегрирана в бъдещето в Porsche Taycan

Porsche обявява, че бъдещият му електрически автомобил Taycan ще интегрира Apple Music на борда

В резултат на партньорство между Apple и производителя от Щутгарт, родната интеграция на Apple Music в Taycan ще бъде придружена от неограничен план за данни, предлаган от Porsche за три години, както и безплатен пробен период, удължен до шест месеца за Tim Cooks ‘услуга за стрийминг на музика.

Taycan ще бъде първият автомобил, който ще носи Apple Music

Услугата за стрийминг на Apple Music ще бъде интегрирана на борда на електрически Porsche Taycan

Ако Apple вече предлагаше своята услуга CarPlay на борда на автомобилите на Porsche, пристигането на Apple Music в Taycan е първо за марката, която изглежда решена да разшири полето си на действие извън собствените си продукти, политика, прилагана от Стив Джобс, но която сега сякаш свършва. В допълнение към излъчването на своята услуга за стрийминг в колата, Apple тази година започна да интегрира iTunes и AirPlay 2 в смарт телевизорите на своя корейски конкурент Samsung. Предполагаемо разширяване, което е част от подхода на компанията сега да се фокусира повече върху абонаментни услуги, за да се балансира със забележителния спад в продажбите на нейните физически продукти.

Три години данни и шест месеца абонамент, предлагани от Porsche и Apple

Porsche Taycan ще достави услугата за стрийминг на Apple Music, както и предлаганите данни и абонаменти

За да направи изживяването на Apple Music още по -приятно на борда на Taycan, Porsche обявява съвместимостта на системата за гласово управление с услугата на Apple, което позволява пълен контрол върху плейлисти и песни. Профилите на Apple и Porsche също могат да бъдат синхронизирани, за да се ограничат дубликатите и ще могат да се възползват от изключителни плейлисти, редактирани и предлагани от немската марка на собствениците на Taycan. Обявено време, интеграцията на Android Auto в автомобилите на Porsche изглежда ще удари в крилото с идването на Apple, която по този начин изпреварва своя конкурент, чието управление на германската марка изглежда не носи повече от това на почит, посочвайки важното събиране на данни, обикновено управлявано от Google.

Apple продължава стратегията си за разширяване извън собствените си граници

Apple Music скоро ще оборудва бъдещия електрически Porsche Taycan и ще продължи експанзията си извън границите си