Technews & Gadgets

BlackBerry Messenger (BBM) най -накрая се отказва

Този 31 май бележи окончателното прекратяване на услугата за мобилни съобщения BlackBerry Messenger. Компанията Emtek, отговорна за управлението на услугата за чат с подпис на Blackberry, най-накрая внедри това, което обяви миналия месец, с други думи, краят на услугата BBM, която постоянно намалява от няколко години и сега се избягва в полза. по -популярни приложения като WhatsApp или Telegram. В замяна на това затваряне и за да успокои своите професионални потребители, марката обяви, че ще направи BBMe, шифрованата и криптирана версия на съобщенията, достъпна за широката общественост, чрез Play Store, Apple Store и Windows и досега запазена за бизнеса..

Emtek завършва BlackBerry Messenger BBM Adventure

Пред Blackberry, чиято компания Emtek е решила да спре приложението BlackBerry Messenger BBM

Emtek, която реши преди три години да съживи потребителската версия на BlackBerry Messenger, трябваше да се примири с хвърлянето на кърпата. „Ние положихме много усилия за надграждане на BBM, приложение, което отдавна се оценява от потребителите и с което се гордеем (…) Въпреки това технологичната индустрия е много плавна и въпреки значителните ни усилия, потребителите предпочетоха да се обърнат към други платформи , докато не успяхме да убедим достатъчно нови последователи ”, така разпозна Blackberry в собствения си блог.

„Потребителите на BlackBerry Messenger предпочитаха да търсят други платформи“

BlackBerry Messenger BBM не може да се конкурира с други платформи за съобщения и е затворен от Emtek

BlackBerry Messenger наистина трябваше да се изправи пред много силната конкуренция в резултат на появата на приложения, които стават все по -популярни и съществени, като WhatsApp, Messenger или Snapchat. Въпреки съдебни дела, заведени срещу Twitter тази година за нарушаване на патенти и добавяне на връзка с Uber през 2017 г. чрез добавяне на услуга в приложението, популярността на BBM непрекъснато намалява с години.

BlackBerry Messenger се сблъска с конкуренция от WhatsApp, FB Messenger, Snapchat, Telegram, Viber и много други

BlackBerry Messenger BBM се изключва на 31 май 2019 г. след увеличаване на загубата на потребители

Сега Emtek ще се опита да спаси мебелите с обобщаването на BBMe, на които компаниите чрез платени оферти бяха единствените потребители. Сега достъпна за всички, услугата е безплатна за първата година, след което се таксува на $ 2,49 на всеки шест месеца след това. Начин за запазване на безусловни последователи, но труден за представяне за нови клиенти, свикнали вече с безплатни услуги.

Emtek сега ще се съсредоточи върху BBMe, професионалната версия на приложението

Emtek все още продължава с BBMe, професионалната версия на BlackBerry Messenger, вече отворена за всички и безплатна за една година.