Technews & Gadgets

CES 2019: 7 иновации за устойчиво развитие

Свързани слънчеви улични светлини, виртуален градинар със зелен палец и отговорен интелигентен душ … Открийте иноваторите на CES 2019, които работят за околната среда.

Technews – The Асоциация на потребителските технологии, собственик и организатор на Изложение на потребителска електроника de Las Vegas, награждава 7 стартиращи фирми, включително 3 френски, за техните иновации в полза на зачитането на околната среда и здравето на потребителите. „Победителите в наградата за екологични иноватори на CES Eureka Park илюстрират какво могат да донесат бъдещите технологии по отношение на екологията и опазването на планетата, от кухнята до градината, включително светлина и отопление“, каза Уотърн Алкорн, член на CTA.

CES 2019: Френският интелигентен душ SmartEmbed Eddo.drop, награда от иноватора за изменение на климата

имидж на SmartEmbed Eddo.drop, позволяващ управление на водата за душ, награден с награда от иноваторите по изменението на климата на CES 2019

Душовете са третият по големина източник на потребление на вода, поради което френското стартиране SmartEmbed се е развил Eddo.drop, свързан инструмент, който се адаптира към всички душове и ви позволява да контролирате консумацията на вода и сметката си. След като го инсталирате, свържете го към вашия смартфон, за да регулирате температурата и продължителността на душа. Можете дори да изберете любимата си песен за възпроизвеждане на водоустойчив Bluetooth високоговорител. Eddo.drop се грижи за всичко, всичко, което трябва да направите, е да плъзнете ръката си пред устройството, за да включите водата и да се насладите.

CES 2019 Cnova Innovator: Слънчевата фурна GoSun Fusion

изображение на слънчевата фурна GoSun Fusion, която позволява кожа благодарение на слънцето, награда на иноваторите в областта на изменението на климата през 2019 г.

GoSun представя GoSun Fusion, хибридна слънчева печка, използваща високоефективна вакуумна тръба и фотоволтаична система, която ви позволява да готвите ден или нощ, навсякъде, по всяко време и без капка гориво! Устройството е пет пъти по -ефективно от обикновената фурна, тъй като пече, готви на пара или готви конвенционално, както и на пара, само с необходимата енергия на крушката. Маркетингът му е планиран за пролетта на 2019 г..

CES 2019 Cnova Innovator: Френската свързана слънчева улична светлина LUMI’In Flex

Свързаната с Flex слънчева улична светлина от френската компания LUMI'In, наградена на CES 2019 в категорията новатори в областта на изменението на климата

Френската компания Lumi’in представя Flex, първата слънчева LED слънчева улична светлина, адаптивна навсякъде. Това осветително тяло от ново поколение предлага по -зелена и икономична алтернатива на конвенционалните осветителни мрежи, като намалява консумацията на енергия с до 90%, благодарение на вградената си батерия и слънчев панел. Освен основната си функция за осветление, той може да се използва и като източник на захранване за малки уреди. Монтиран последователно и оборудван със сензори, той също така може да измерва различни природни или други рискове, като предупреждение за замърсяване или наводнение.

CES 2019 Cnova Innovator: интелигентният електрически бойлер без резервоар на Heatworks Model 3

Изображение на интелигентен електрически бойлер без резервоар на Heatworks, модел 3, показан на CES 2019

Бойлерът от ново поколение Heatworks Model 3 не използва традиционни метални съпротивления, които могат да ръждясват и да се натрупват с течение на времето. Вместо това той използва вода за енергия. Благодарение на графитни електроди и усъвършенствани електронни контроли, естествено присъстващите във водата минерали се възбуждат, загрявайки водата директно и ефективно. Използвайки 99% от отоплителния си капацитет, Модел 3 осигурява повече топла вода и намалява общите разходи за топла вода за дома с около 40%..

Зелен палец с виртуалния градинар – Свързана градина – Арчи (Арчибалд)

приложението и сензорът за градинар Арчи Арчибалд от френската компания свързани градина наградени на CES 2019

Запознайте се с Арчи, аватара, който ви помага да развиете своя зелен палец, благодарение на свързаната разширена реалност и интелигентните сензори. Френският стартиращ Connected Garden създаде Archibald, виртуален личен градинар, както и устройството „Super Sensor“, високоефективен чувствителен сензор, който помага да се определи вида на растенията, които да се засаждат според околната среда.

Детектор за изтичане на вода – Компанията за шпиониране на сини китове

Снимката на детектора за изтичане на вода CES 2019, наградена от Blue Whale Company Spy Can Compact

Компанията Blue Whale разработи Spy Can Compact, пълна линия от самостоятелни, здрави и лесни за инсталиране свързани устройства, способни да откриват течове и прекомерна консумация в тръбите и да изпращат сигнали в реално време. Spy Can идва с дълготрайна батерия, която може лесно да се инсталира на най -тесните и отдалечени места.

Интелигентният детектор на миризми за градове и фабрики – NanoScent VOC Watch

илюстрация на интелигентния детектор на миризми за градове и фабрики NanoScent VOC Watch

На CES 2019 компанията NanoScent представи своя VOC Watch, революционен детектор, който открива, наблюдава, предупреждава и проследява специфични летливи органични съединения във въздуха. Поредица рецептори за миризми, комбинирани със система за автоматичен анализ, идентифицират миризми и газове и създават карта в реално време за промишлени съоръжения, дестилерии за горива и свързани градове. VOC Watch позволява на ръководителите на заводи да следят състоянието на околния въздух, да идентифицират аномалия с незабавно предупреждение и да изпратят екип на полето, когато е необходимо. Изображението се получава в реално време от всички устройства, разположени във фабриката, разгърнато на 30 до 70 метра и предадено в облака. По този начин фабричният работник може да намери точния източник на теча, както под формата на карта, така и като симулатор.