Technews & Gadgets

Единственият (и много скъп) Nintendo Playstation беше продаден на търг

Единственото оцеляло копие на прототипа Nintendo Playstation конзола има своя нов собственик. Грег МакЛемор, основател на pets.com и toys.com, спечели търга за този изключително рядък модел за 360 000 долара.

Nintendo Playstation е намерила купувач за 360 000 долара

единственото копие на Nintendo Playstation беше продадено на търг за 360 000 долара

Nintendo или Playstation? И двамата ми капитан

Последният от 200 прототипа в резултат на неуспешното сътрудничество между Sony и Nintendo през 1991 г., Nintendo Playstation първоначално е създаден, за да оборудва прочутата конзола Super NES с най-новите технологии от онова време, CD-Rom устройството. Партньорство, което никога няма да се осъществи. След това Sony реши да пусне своя собствена конзола през 1994 г., точно тази, която ще отбележи навлизането на видеоигрите в нова ера, известната Playstation, наследила името на късния прототип. Направени в 200 копия, те бяха окончателно унищожени след сътрудничеството между двата гиганта в областта на електрониката, всички до един, сега последният остатък от проваления дует.

Nintendo Playstation, прототип в резултат на сътрудничеството между Sony и Nintendo

Прототипът на Nintendo Playstation намери търг за 360 000 долара

Nintendo Playstation, последната реликва от партньорството между Sony и Nintendo

Според легендата и сайта Polygon този уникален модел Nintendo Playstation е намерен в архива на Олаф Олафсон, бивш шеф на Sony. Тери Дийболд беше този, който придоби прототипа на първия търг, проведен през 2009 г., за 75 долара. През 2015 г. той осъзнава недостига на покупката си, която оттогава лежи на тавана му. Той твърди, че е получил оферта от 1,2 милиона долара преди време.

Грег Маклемор спечели последното съществуващо копие от 200

В резултат на сътрудничество между Sony и Nintendo, продадената Nintendo Playstation беше продадена на търг

Щастливият нов собственик трябваше да похарчи 360 000 долара, за да се добере до този уникален прототип. Той каза, че е разбил банката и че тази Nintendo Playstation е “най -скъпото нещо, което е купил в живота си, след къщата си”. Придобиването на Greg McLemore се очаква да се присъедини към голямата му колекция от повече от 800 парчета, състояща се от видео игри, списания и произведения на изкуството. Според Forbes, той би обмислил създаването на музей, в който да бъде изложена неговата нова работеща Nintendo Playstation. „Искам да споделя страстта си към играта“, каза човекът.

Този остатък трябва да бъде основната атракция на бъдещия музей на купувача

Последното съществуващо копие на прототипа на Nintendo Playstation се продава за 360 000 щатски долара