Technews & Gadgets

Електрическият пикап на Chevrolet E-10 бе представен на SEMA Las Vegas

Емблематичната американска марка се възползва от изложението SEMA в Лас Вегас, за да представи какъв може да бъде новият му принос към новия и нарастващ пазар на електрически превозни средства, произведен в САЩ. По този повод производителят представи Chevrolet E-10, концептуален автомобил, поел линиите на известната пикап звезда от 60-те години, C-10, с вместо V8, мощно 100% електрическо гориво. Кипене, което трябва да удари целта с носталгия по старата механика (електрическа), в период, когато реколтата е на мода.

Chevrolet E-10 бе представен на SEMA Las Vegas

Шоуто на SEMA в Лас Вегас показа Chevrolet E-10, електрически пикап с много ретро дизайн

С E-10 Chevrolet задълбава в своята история и тази на своя пикап C-10 от 1962 г., връщайки мита за американския автомобил с модерен външен вид, напоен с ретро стил и нови технологии. Приемайки дизайна и дизайна на своя предшественик на бензин, Chevrolet E-10 обаче пропуска задното си място за съхранение, за да направи място за електрическа задвижваща система Connect & Круиз, осигуряващ 450 конски сили, което му позволява да изкачва от 0 до 96 км / ч за по -малко от пет секунди.

Chevrolet E-10 следва линията на емблематичния избор на 60-те, Chevy C10

Със своя концептуален автомобил Chevrolet E-10 американската марка съчетава носталгията по автомобила, произведен в САЩ, и модерността на електрическите автомобили.

Въз основа на „доказани компоненти на болт EV“, електрическата система на Chevrolet E-10 включва три двигателя с два стека, задвижвани от две 400-волтови литиево-йонни болтове, които доставят общо 120 kWh, но чиято автономност не е съобщена. Мощността се управлява от четиристепенна автоматична трансмисия, а задвижването се изпраща изцяло към задните колела. Нетипичен автомобил със стария си облик, Chevrolet E-10 се отличава с понижен перваз по поръчка, метална оранжева боя, популярна през годините на хипито и LED светлини отпред и отзад..

Електродвигателите на пикапа на Chevrolet доставят 450 конски сили

Електрическите пикап двигатели на Chevrolet E 10 осигуряват 450 еквивалента на косата

Гордейки се с новата си играчка за възрастни, която и до днес е само концепция, Chevrolet и нейната компания майка General Motors подчертават допълнително своя напредък в задвижващата система eCrate и вътрешната технология за горещо движение, което позволи тук да се роди проекта Е-10 само за 18 седмици. „По този начин General Motors показва, че притежава необходимите умения за реализирането на концептуален автомобил като E-10 и това благодарение на иновативното мислене и експертния опит, наред с другото, на нашите екипи по електрификация“, коментира Джим Кембъл, вицепрезидент на Chevrolet Motorsports.

Концептуална кола, проектирана за период от 18 седмици

Chevrolet представя E-10, електрически пикап, който приема характеристиките на модела C10 от 60-те години

Открийте всички високотехнологични новини на нашия официален акаунт в Twitter.