Technews & Gadgets

Facebook погребва своя истински фалшив VPN VPN Onavo

След противоречията около изследователската си програма и политиката си за платен шпионаж, Facebook най -накрая обяви преди няколко дни края на своята VPN помощна програма Onavo, обвинена в събирането на безброй данни за своите потребители. Социалната мрежа обаче няма намерение да спира събирането на данни, самопровъзгласило се пазарно проучване, но сега обещава да положи усилия по отношение на тяхната прозрачност. Вече забранен от магазина си от Apple за нарушаване на правилата за събиране на данни, шпионинът разкри, че Onavo току -що е премахната от магазина за Android Play.

Facebook прекратява своята шпионска VPN услуга Onavo

илюстрация шпионски софтуер facebook onavo събиране на данни срещу реална платена vpn

Ако приложението беше рекламирано от FB като мрежа, защитаваща лични данни, то се оказа неизчерпаем източник на данни за гиганта от Кеймбридж, засягащ, наред с другото, времената на свързване, използваните приложения, местоположенията и други любими сайтове на неговите потребители. Този поток от информация беше много полезен за Facebook, който разбра по -специално, след като анализира навиците на интернет потребителите и техните съобщения, че услугата за съобщения WhatsApp ще се окаже един от основните конкуренти на Messenger. Зукърбърг ще купи приложение за зелено лого за 16 милиарда долара.

Скандалите за събиране на данни във Facebook се увеличават

събиране на илюстрационни данни от facebook onavo фалшив vpn шпионин

Facebook реши да спре да използва своя VPN Onavo, но този ход е само още една стъпка в дългия списък от противоречия около социалната мрежа. В отворен конфликт с производителя на Apple след случая с програмата Research и вътрешното блокиране на FB приложенията, което е резултат от нея, гигантът, създаден от Марк Зукърбърг, е избран повече от всякога и бъдещето му изглежда потъмнява от скандали в скандали.

Марк Зукърбър и Facebook хванаха програмата Research

фото марка Zuckerberg и скандали във facebook с vpn шпионски софтуер, който събира данни

Важността на избора на качествен VPN за истинска защита на вашите потребители

илюстрация за насърчаване на избора на реално качествено платено vpn срещу onavo facebook шпионин и събиране на данни