Technews & Gadgets

Facebook разширява „Помощна общност“, своя инструмент за подпомагане на хората

Стартиран за първи път през 2017 г. за подпомагане на взаимопомощта на хората в случай на бедствие или криза, какъвто беше случаят наскоро с пожарите в Австралия, инструментът на Facebook „Help community“ току -що бе активиран отново, в контекста на настоящата пандемия. Разположена първоначално във Франция, Канада, Австралия, Обединеното кралство и САЩ, услугата се очаква да бъде разширена и в други страни през следващите седмици.

Facebook възобновява инструмента си за самопомощ

Facebook разширява инструмента си за помощ на общността, за да улесни взаимопомощта между съседите

Facebook в помощ на (свързани) хора в нужда

Докато преките и съпътстващи щети от пандемията Covid-19 продължават да се разпространяват, Facebook се възползва от рекорден трафик към мрежата си, поради затвореност, за да се опита да организира взаимопомощ между хора, които са географски близки. Следователно в този безпрецедентен за съвременното общество контекст групата на Марк Зукърбърг възобнови своя инструмент за помощ от общността „Помощна общност“, позволявайки на потребителите на интернет да искат помощ, но също така да предлагат своите услуги или да организират обаждания за дарения..

Помощна общност, подкрепена от запис на Facebook трафика

В този контекст на затвореност и изолация, Facebook разширява своята услуга за поддръжка на граждани

Направихме кратък филм "Никога не губи" в чест на солидарността и устойчивостта на толкова много хора, които се събират през това време. Благодаря на всички, които изпълняват вашата роля. Ако имате нужда от помощ или можете да я предложите, моля, посетете facebook.com/covidsupport

Gepostet von Марк Зукърбърг am Dienstag, 31. Март 2020

Как да поискате помощ от Facebook „Помощна общност“ ?

Достъпен чрез „Информационния център Covid-19“, инструментът по този начин предлага на всички хора в нужда или просто с добра воля да предложат своята помощ на тематична основа, по отношение на транспорт, храна, здравеопазване. За бебета или друг вид на доброволчеството. Една от тях, разбира се, е необходимостта от пазаруване у дома за зависими. Местоположението на офертите и исканията дава възможност да се знае разстоянието, разделящо интернет потребителя от всяка оферта или заявка.

Жизненоважен инструмент по време на задържане

Инструментът на Facebook Help Community, който улеснява взаимопомощта между хората, се разширява до Франция

Докато други платформи също са внедрили услугата си, влиянието на Facebook и неговата гигантска мрежа остава инструментът, който е най -способен да отговори на бързата връзка между съгражданите по време на генерализиран затвор. Колкото и похвално да е, предлагането на помощ в „Общността за помощ“ не трябва да засенчва рисковете за здравето от разпространението. По този начин Facebook напомня, че всеки трябва да спазва основните правила за дистанциране и ръчна хигиена. Жестовите бариери сега остават задължително условие за всяка човешка връзка, особено когато става въпрос за крехки хора.

Пандемията вече причинява много съпътстващи проблеми, свързани с необходимите мерки за ограничаване

С разширяването на своя инструмент Help Community, Facebook иска да улесни свързването на хора, които предлагат и искат помощ и услуги.