Technews & Gadgets

Facebook ускорява пускането на бъдещата си криптовалута

Facebook изглежда ускори темпото по отношение на своя проект за криптовалута, първото вътрешно стартиране на което трябва да влезе в сила на 18 юни. По този начин компанията ще предложи на своите служители да получават заплати в тази нова виртуална валута, наречена Libra. След това ще се обмисли международно стартиране за 2020 г..

Facebook планира да пусне своята криптовалута за първи път на 18 юни

За първи път насрочена за 2020 г., новата криптовалута на Facebook Livra трябва да види бял свят на 18 юни.

Наред с първото използване, запазено за големия си екип за заплати, Facebook възнамерява да се съсредоточи предимно върху „развиващите се страни с нестабилни валути“, за да предложи по -стабилно алтернативно решение за плащане. Планирана за разпространение чрез платформите на групата като WhatsApp, Messenger или Instagram, новата криптовалута във Facebook трябва да бъде достъпна по по -конкретен начин чрез физически банкомати. Търговците, които решат да включат Везните в списъка си с начини на плащане, също ще получат определени облаги.

Криптовалутата Libra на Facebook се очертава като инвестиционен приоритет за Марк Зукърбърг

Новото стартиране на криптовалута LIbra на Facebook се ускори за внедряване на 18 юни

Този проект за криптовалута, разработен чрез новата компания за финансови технологии, стартирана от FB, Libra Networks, изглежда е решаваща стъпка във вече добре започналата стратегия на последната да се съсредоточи повече върху електронната търговия, за да развие своята дейност. По този начин Libra следва от различните вече приложени мерки, за да осигури все по -голяма печалба от гигантския ресурс на потенциалните потребители, който мрежата притежава. По този начин FB стартира Checkout, нова опция, която позволява да се поръчват продукти директно чрез публикациите, направени от определени марки или влиятелни лица в нейното дъщерно дружество в Instagram. Разработването на продуктови каталози на съобщенията в WhatsApp или директната покупка на Marketplace са иновации, предназначени да улеснят и преди всичко да увеличат потреблението чрез платформи под флага на Facebook..

Виртуалната валута на Facebook иска да заложи на „развиващите се страни с нестабилни валути“

Криптовалутата на Facebook иска да предложи алтернатива на нестабилните валути в някои развиващи се страни

Тази криптовалута, направена в Силиконовата долина, основен приоритет за шефа на Facebook Марк Зукърбърг, може да се радва на много по -голяма популярност от всяка друга виртуална валута на пазара, благодарение на потенциалната потребителска база на социалната мрежа, оценена на над два милиарда души. Това, което може да изглежда като нова форма на мегаломания от страна на гиганта на виртуалната социалност, не изглежда единодушно вътрешно и нарастващият спад на интереса към Facebook от неговите потребители също не обещава. Обобщен ентусиазъм.

Криптовалутата Libra ще бъде обвързана с долара и други стабилни валути

Криптовалутата на Facebook ще се възползва от 2,3 милиарда потребители на социални мрежи

Технически, социалната мрежа е установила сътрудничество с различни правителства, включително с управителя на Министерството на финансите на САЩ, за да бъде одобрена новата й криптовалута и да стане законна в очите на света. Индексацията към силни валути като долара и еврото изглежда е целта на компанията, за да се ограничат колебанията и да се повиши доверието на бъдещите потребители, както и задълбочена работа по сигурността и предотвратяването на измами. Възможна и неизбежна.