Technews & Gadgets

Ford представя Digit, своя автономен робот за доставка

Американският автомобилен производител Ford си партнира с Agility Robotics, за да разработи робот, способен да доставя пакети от своите автономни превозни средства до прага на клиента.

Ford и Agility Robotics са проектирали Digit, автономния робот за доставка

Ford и Agility Robotics са разработили робота Digit, способен да доставя колети до домовете самостоятелно

Осъзнавайки границите на своите автономни автомобили по отношение на крайната доставка, и по -специално трудностите, с които се сблъскват клиентите при координиране с превозното средство и след това да възстановят пакета си, американската марка затова се обърна към Agility Robotics, млада компания от Орегон, разработваща хуманоиден робот предназначени за транспортиране на опаковки до 20 кг. Наречен Digit, той би могъл, според Форд, да се изкачва по стълби, да ходи по неравен терен и да бъде оборудван с надежден баланс, както обикновено показва видеоклипът, публикуван от базираната в Детройт компания. Ергономичен, изглежда също така способен да се сгъва и прибира в задната част на превозното средство, за да се ограничи масата му.

Цифровият робот на Ford и Agility Robotics, проектиран да осигури последните няколко метра от доставката

Роботът Digit, разработен от Ford и Agility Robotics, може да доставя колети до домовете независимо

Новините за развитието на Digit на Ford идват веднага след обявяването на 10% намаление на работната сила на компанията, като част от драстичното съкращаване на разходите. Стратегия, оправдана от новата политика на американски производители като Ford и General Motors, реши да се съсредоточи повече върху новите технологии, като автономни превозни средства и други системи с изкуствен интелект, като също е наясно със забавянето, което вече е взето в тази област, в сравнение с компании като Alphabet на Google и други Tesla, които станаха конкуренти от ново поколение в автомобилния свят.

Автономната доставка сега изглежда заплаха за работните места в логистичната индустрия

Agility Robotics и Ford представят Digit, автономния робот, способен да доставя 20 кг пратки до домовете

Следователно, предназначени да революционизират отношенията с транспорта и логистиката, автономните превозни средства изглеждат заплахи за много работници. Ако досега услугите за доставка бяха спестени от пристигането на нови технологии, особено поради проблема с последната миля, пристигането на робота Digit сега би могло да промени сигурността на сектора. Ford обаче все още не е съобщил повече за внедряването на Digit, нито за намеренията си за крайна употреба..

Сега Ford иска да се съсредоточи върху автономията на автомобила и да догони лидерите в индустрията

Ford реши да се съсредоточи повече върху области, свързани с изкуствения интелект и автономните превозни средства