Technews & Gadgets

Ханс Цимер композира звука за електрическите автомобили на BMW

Ханс Цимер, композитор на много холивудски филмови партитури, включително The Lion King и Inception, създава звука на новото поколение електрически превозни средства на BMW. Zimmer и Renzo Vitale, акустичен инженер и звуков дизайнер в BMW Group, наскоро композираха звука на новия автомобил BMW Vision M Next, концепцията, която дебютира в света на 25 юни 2019 г..

Ханс Цимер, композитор на множество филмови партитури, композира звука за електрическите автомобили на BMW

Ханс Цимер композира звука за електрическите превозни средства на BMW, новото BMW M, Vision M Next

Проектът на BMW с цимер е свързан с новата му звукова марка „BMW IconicSunds Electric“. „Искаме BMW IconicSound Electric да бъде в услуга на клиенти, които ценят емоционално звука. С новата ни система те ще могат да изпитат радостта от шофирането с всички сетива. Каза Jeans Thiemer старши вицепрезидент на марката BMW. Двойката композира шофиращите звуци и тонове за BMW Vision M Next в Zimmer Studios в Лондон и Лос Анджелис.

Гледайте видеоклипа по -долу и слушайте звука, който се чува при ускорение на автомобила.

Колата, която дебютира на събитието NEXTGen в Мюнхен, скоро няма да бъде в местния дилър на BMW. Това е концепция, която трябва да показва посоката, по която автомобилният производител върви по отношение на дизайна, плановете за електрически превозни средства и технологии, като адаптивната си система за круиз контрол от следващо поколение, която ще може да усети и спре автоматично при червени светлини.

Усетете удоволствието да шофирате с всичките си сетива – значението на звука на автомобила BMW

Vision M Next, Hans Zimmer и тръпката от шофирането, модерен автомобил BMW, избиращ електрически автомобил вместо автомобил с двигател с вътрешно горене

Но клиентите могат да очакват следващото поколение електрически превозни средства да се предлагат със специална акустика, проектирана да имитира усещането, което водачът може да изпита, когато е зад M5 или друг двигател с вътрешно горене BMW. Изглежда, че следващата линия електрически автомобили на BMW може да пристигне по -рано от очакваното.

Електрическите превозни средства на BMW – моделът i8, спечелил много уважение

Електрически превозни средства BMW i8, изберете да защитите пешеходците с изкуствен звук на автомобила

На събитието NEXTGen автомобилният производител обяви, че изпреварва усилията си да произведе поне 25 електрифицирани превозни средства. BMW, което се стреми към 2025 г., сега обявява, че ще предложи тези 25 превозни средства до 2023 г. Идеята не е да се прави електрически автомобил да звучи като превозно средство MCI (двигател с вътрешно горене). Вместо това звукът трябва да съответства на мощността и скоростта на електрическия автомобил..

Автомобилният производител заяви, че изпреварва усилията си за производство на новите електрифицирани превозни средства

Снимка в превозно средство BMW, двигател с вътрешно горене, предпочитание за електрически превозни средства на BMW, държане на ръката за волана

Оказва се, че BMW работи върху изкуствено звука поне от 2009 г. Днес инженерите искаха да повишат осведомеността за традиционните безшумни електрически превозни средства, които по това време включваха тестовия парк MINI E. От пускането на BMW i3 клиентите имаха възможност за избор на звук за защита на пешеходците. Законодателството принуди автомобилните производители да приемат защита от шум от пешеходци, функция, вградена стандартно във всички plug-in хибридни превозни средства и изцяло електрически превозни средства от BMW. Целта на разработката беше да изпълни функцията за предупреждение, без да пречи на пешеходците.

BMW – удоволствие от шофирането

Кола при залез слънце, близката планина, електрически превозни средства от BMW, Hans Zimmer