Technews & Gadgets

Huawei може да замени Android с руска операционна система Aurora

След решението на Google да забрани на китайския производител системата му Android поради новите насоки, въведени от правителството на САЩ, Huawei вече може да се обърне към Русия за операционна система. Ако компанията на Ren Zhengfei все още беше дала да се разбере, че ще разчита на разработването на своя собствена операционна система Hongmeng за да осигури функционирането на своите смартфони и таблети, изглежда, че руското решение на Aurora OS би могло да бъде друга алтернатива за гиганта на средната империя в пълен смут.

Huawei може да очаква от Русия и Aurora OS да заменят Android

Операционната система Sailfish, сега руска Aurora, може скоро да замени Android в смартфоните на Huawei

Следователно Huawei би обмислила да разчита на руската система Aurora OS, създадена преди това във Финландия под името Sailfish OS и след това поета в Русия под сегашното си име, за да запълни празнотата, която скоро остави Android. Периодът на спиране на използването, даден от Доналд Тръмп на китайската марка, скоро ще изтече и следователно ще доведе до спад от 60% в продажбите на смартфони Huawei в международен план. Въз основа на решението за Linux с отворен код, Aurora все още ще бъде съвместима с определени приложения за Android и ще изглежда като алтернативно решение, което е по -лесно за настройка от разработката на Hongmeng, която все още продължава. Забранен от американския пазар, Huawei ще отиде директно на страната на дългогодишния съперник Русия.

Aurora OS, бивша Sailfish, може да оборудва бъдещи смартфони на Huawei, забранени за Android

Китайският Huawei може да избере руската Aurora OS, по -рано Sailfish, за да замени Android

Смята се, че изпълнителният директор на Huawei е водил разговори с руския министър, отговарящ за цифровите, комуникационните и медийните въпроси, за да обсъди бъдещо използване на операционната система Aurora, върху която държавата Владимир Путин има определена власт. Развитието на производствени единици на територията на Руската федерация също би било един от ключовите елементи на това вероятно сътрудничество. Политическите и икономическите интереси ще бъдат подсилени от този съюз между двете конкурентни сили на САЩ, които сега са Huawei и руската държава, като последната всъщност е съсобственици на Rostelcom, ръководител на проекта Aurora OS, разработен паралелно с Hongmeng BONE.

Забранен от американския пазар, Huawei ще отиде директно на страната на дългогодишния съперник, като приеме Aurora OS

Руската операционна система Aurora ex Sailfish може да бъде избрана от Huawei за замяна на Android

Международните продажби на Huawei могат да спаднат с 40-60%

Китайският производител Huawei обмисля да замени Android с руска операционна система Aurora, по -рано Sailfish