Technews & Gadgets

Huawei пуска Mate 30, първият си американски смартфон без компоненти

Huawei току -що представи своя с нетърпение Mate 30, модел, представен миналата есен, но чието издание сега е чудо. Всъщност новият водещ модел на китайската марка почти никога не видя бял свят на европейска земя, поради невъзможността на производителя да предостави на устройството си услуги на Google. Отсъствие, което следва мерките, предприети срещу него от правителството на САЩ и прилагането на санкции срещу китайския гигант. Всъщност новите правила, наложени от Тръмп на американските компании, сега им забраняват да правят бизнес с Huawei, лишавайки последната от много от нейните доставчици и техните компоненти. Предизвикателство, което марката от Средното кралство очевидно е поела, проектирайки новия си Mate 30 без никакъв елемент от американски произход.

Смартфонът Huawei Mate 30 пристигна във Франция

Huawei пусна на пазара своя Mate 30, първият смартфон без компоненти с американски произход

Това, което изглеждаше проблематично и което със сигурност затрудни Huawei, най -накрая се оказа преодолимо, според внимателен анализ на компонентите на Mate 30 от независими лаборатории. Всъщност те показват, че китайската марка е успяла да заобиколи американския бойкот, като се снабдява с азиатски и европейски компании, но също и като се възползва от собствените си дъщерни дружества. Затова Huawei се насочи в полза на HiSilicon, подразделение на компанията, специализирано в производството на процесора Kirin и чипове Wi-Fi и Bluetooth, избрано да измести американците Broadcom и Cirrus Logic. Японската Murata, холандската NXP, както и тайванската MediaTek и френската STMicroelectronics също са част от списъка с нови доставчици на гиганта Huawei. По този начин тези компании, които засега не са обект на санкции на САЩ, трябва да се възползват от липсата на конкуренция от другата страна на Атлантическия океан, за да завоюват позиции на пазар, до голяма степен подкрепян от техния нов китайски клиент. Това, въпреки „ясното предпочитание“ на Huawei към „продължаване на интегрирането и закупуването на компоненти от американски партньори доставчици“, обявено по -рано от компанията..

Huawei Mate 30: първият смартфон, проектиран без американски хардуер

Huawei Mate 30, първият смартфон на китайския гигант, проектиран без американски хардуер

Докато Huawei продължава паралелно да копае в запасите си от американски компоненти, направени преди въвеждането на санкциите на Тръмп, по -специално по отношение на 5G Qualcomm чипа на този Mate 30, марката обаче трябва да се изправи пред забрана, която се отнася и за използването на Android. Без да може да инсталира реална версия на софтуера и всичките му услуги на новия си смартфон, той трябва да се задоволи с версия с отворен код на операционната система Google. Изборите в САЩ догодина обаче могат да променят плановете на сегашното управление на Вашингтон..

Азиатските и европейските компании успяха да запълнят празнината в американските доставчици

Huawei успя да замени американските си доставчици с европейски и азиатски компоненти

Huawei обаче трябва да направи без Android и услугите на Google.

Изработен без американски компоненти, Huawei Mate 30 трябва да се справи без Android и Google

Открийте всички високотехнологични новини на нашия официален акаунт в Twitter.