Technews & Gadgets

Ikea ще пусне завеси Gunrid, пречистващи въздуха

Докато някои растения са известни със своите добродетели за почистване на интериора, Ikea току -що обяви създаването на завеси Gunrid с подобна здравина, които са планирани за пускане през следващата година..

Ikea обявява Gunrid, завеси с априорно обезценяващи добродетели

Видео презентация за заснемане на екрана, популяризираща новите завеси за замърсяване на Ikea Gunrid

Според него шведската марка следователно се подготвя за пускане на пазара на завеси с обезвредяващи сили. Ако досега от този нов продукт с революционни аспекти е филтрирана много малко информация, Gunrid с малкото си име се представя от разработчиците си като оборудван с тъкан, обработена с минерали, способна да произвежда при контакт на светлина фотосинтеза, подобна на тази на растенията, като по този начин причинява разлагане на замърсителите. Титановият диоксид, вече използван от Toyota в билбордове, може да бъде един от компонентите на тази нова технология, която Ikea твърди, че е разработила в партньорство с определени университети и определени доставчици. „Отвъд осигуряването на по -добро качество на въздуха в помещенията, амбицията на Gunrid е да информира всички за проблемите със замърсяването в домовете, като същевременно проправя пътя за използването на тази технология за други. Текстилни продукти“, казва един от мениджърите по устойчиво развитие на Ikea.

Съставът на завесите Gunrid е вдъхновен от естествения феномен на фотосинтезата

промоционална видео екранна снимка на нови завеси на ikea Gunrid с добродетели за контрол на замърсяването на въздуха в помещенията

Титанов диоксид може да бъде един от компонентите на тъканите на завесите Gunrid

Mauricio Affonso и Ikea обявяват създаването на обезвъздушаващи завеси за въздух в помещенията на базата на фотосинтеза

Въз основа на данните, представени от Световната здравна организация, които показват осем милиона смъртни случая годишно поради замърсяване на помещенията, изглежда, че Ikea иска да се ангажира с борбата с тази напаст, като се фокусира върху разработването на продукти, позволяващи подобряване на качеството на въздуха в къщите чрез , не само намаляване на използването на замърсяващи компоненти, но и чрез фокусиране върху пречистването на затворени пространства, за което изглежда, че Гунрид играе предшественика. В този смисъл Ikea вече обяви да се възползва от рециклирането на оризова слама, продукт, получен от производството на зърнени култури, чрез програмата си Better Air Now. !

Ikea се ангажира с борбата с явлението замърсяване на помещенията

След програмата Better Air Now, Ikea обявява пускането на пазара на завеси за пречистване на въздуха на закрито Gunrid

Ако обявяването на тези замърсяващи завеси изглежда вълнуващо, все пак ще трябва да изчакаме преди маркетинга им, за да разберем най -накрая тяхната реална ефективност и по този начин да разберем дали Гунриг в крайна сметка спазва всичките си обещания. Следователно кактусите все още имат светло бъдеще пред себе си.

Гунрид е планиран за комерсиализация през следващата година

пречистващите завеси на

“>