Technews & Gadgets

Магазините на Amazon Go скоро ще приемат плащания

След като стартира първите си безкасови магазини, Amazon сега обмисля включването на плащане в брой или друг „допълнителен механизъм за плащане“ в магазините си Amazon Go. Това решение следва многобройни реакции, осъждащи дискриминационния аспект на този вид плащане. имат банкова карта или нисък доход. Всъщност изглежда, че някои възрастни американци със скромни заплати нямат смартфон, което им прави невъзможно да използват магазините на Amazon Go, точно като тези, които просто не са клиенти на Amazon като цяло. Ако тази промяна не влезе в сила незабавно, някои големи американски градове като Филаделфия и скоро Вашингтон, Чикаго, Сан Франциско и Ню Йорк вече забраниха магазините без физическо заплащане..

Amazon Go ще трябва да промени донякъде първоначалния си модел

Снимка на магазина на Amazon Go без касов апарат, която скоро трябва да въведе плащания в брой и с карти

Този ход изглежда спира на първоначалната стратегия на Amazon, която вече отвори дузина свои магазини Amazon Go, чиято концепция се основава на липсата на касов апарат. Идеята беше да се предложи нова система за пазаруване, в която клиентите да могат да извършват покупките си, без да преминават през касата, като те се таксуват автоматично към акаунта на Amazon в последния, след като сложна система от камери е идентифицирала избраните продукти..

Концептуални безкасови магазини, заведенията на Amazon Go вече ще предлагат традиционни начини на плащане

промоционален имидж на магазините на Amazon Go с автоматично плащане, който оттук нататък трябва да настрои касите

Магазините на Amazon Go досега имат само автоматични врати

вътрешна снимка на магазина на Amazon Go без касиер, но която трябва да инсталира традиционните начини на плащане

Amazon винаги е представял новите си автоматични точки за продажба Go като иновативни места, подчертавайки начина на консумация от ново поколение. Със създаването на платежни фондове компанията ще трябва да преразгледа своя модел както концептуално, така и икономически, с нови нужди по отношение на персонала. Въпреки това, като спазва новите изисквания и правила, които са в сила в определени щати, фирмата на Джеф Безос би могла бързо да разшири своите магазини в Amazon Go и техния размер с по -бързи темпове от очакваното, установявайки още по -напреднали в света. Пейзаж и ежедневни потребителски навици.

Следователно, като се обърнат към по -традиционен модел, магазините на Amazon Go ще достигнат до по -широка аудитория.

външен автоматичен магазин Amazon Go, който ще инсталира нови каси с традиционни начини на плащане