Technews & Gadgets

MediaTek обявява пристигането си на пазара на 5G

На изложението Computex, което в момента се провежда в столицата на Тайван Тайпе, местната марка MediaTek обяви пристигането на нов свръхмощен 5G-съвместим процесор, поставяйки компанията в пряка конкуренция с лидера в индустрията в смартфоните от висок клас, американския Qualcomm и Snapdragon 855.

MediaTek атакува Qualcomm на 5G земя с обявяване на нов процесор

илюстрация на предстоящата 5G технология, за която MediaTek току -що разработи нов ултра мощен процесор

За разлика от своя конкурент от САЩ, иновацията на този нов тайвански процесор се състои в интегрирането на 5G модем, за разлика от Snapdragon 855, който от своя страна трябва да бъде свързан със Snapdragon X50. Тази добавена стойност връща азиатската марка отново на борда на производителите на оборудване, като по този начин засилва нейната позиция досега ограничена до евтини продукти. Оборудван със 7nm изгаряне, Cortex-A77 CPU и Mali-G77 GPU от ARM, този нов процесор с неизвестно име сега обещава значително по-висока производителност от бъдещите мобилни терминали, които ще оборудва. В комбинация с 5G автономни (SA) и неавтономни (NSA) технологии и APU MediaTek, производителите обявяват скорости до 4.7 Gb / s изтегляне и 2.5 Gb / s качване.

С този нов процесор MediaTek отива на по -високо ниво

На Computex 2019 в Тайпе MediaTek обяви пристигането на нов 5G съвместим процесор

„Този ​​чип, най-мощният, обявен някога, е проектиран да оборудва бъдещи периферни устройства, а неговата авангардна технология прави компанията лидер в разгръщането на 5G на терминали от висок клас“, заяви изпълнителният директор на MediaTek Джо Чен..

„Този ​​най -мощен 5G SoC чипсет, обявен някога, прави MediaTek двигателя на 5G внедряването“ Джо Чен, главен изпълнителен директор на MediaTek

Новият 5G Soc чип на MediaTek е обявен за най -мощния смартфон, правен някога

Досега ограничен до пазари от нисък и среден клас поради доминиращата позиция на Qualcomm по отношение на превъзходните продукти и самодостатъчността на Samsung и Huawei, MediaTek следователно изглежда е на ръба да преразгледа своята стратегия и позициониране, атакувайки американеца директно на неговата земя. Избор, който не изглежда тривиален с оглед на правната битка между Apple и Qualcomm, което следователно би поставило тайванците в добра позиция да станат партньор по избор на марката Apple..

Правната война между Apple и Qualcomm може да бъде от полза за тайванската марка

Войната на Apple Qualcomm може да бъде от полза за MediaTek и нейния 5G чип, възможен бъдещ OEM за iPhone

MediaTek прогнозира, че новият му чип ще оборудва първите си смартфони до първото тримесечие на 2020 г..