Technews & Gadgets

Microsoft представи бъдещата Xbox Series X

Microsoft се възползва от събитието Games Awards 2019, за да представи своето ново поколение конзоли, насрочени за Коледа 2020 г., Xbox Series X. Представянето на машината, обещана да бъде „най -мощната, която някога се продава на пазара“, даде представа за нейния елегантен дизайн, близък до тези на настолен компютър, които все още могат да бъдат подредени както вертикално, така и хоризонтално.

Microsoft представи бъдещата си конзола Xbox Series X

Microsoft представи бъдещата си конзола Xbox Series X на наградите Games Awards

Способен да доставя „четири пъти по -висока процесорна мощ от Xbox One X по най -тихия и ефективен начин“, казва шефът на подразделението на Microsoft Фил Спенсър, Xbox Series X е оборудван с процесор, базиран на архитектурата Zen 2 на своя партньор AMD и върху технологията 3D RDNA на Radeon. Оборудвана със системата Ray Tracing и NVMe SSD, който “практически ще елиминира времето за зареждане и ще позволи на играча да стартира по -бързо”, конзолата ще бъде готова да поддържа игри в 4K при 60 кадъра в секунда и дори някои заглавия с 8K резолюция при 120 кадъра за секунда. Проектиран да се впише в облачна вселена, Xbox Series X ще бъде оборудван и със системи за намаляване на латентността ALLM и DLI, което го прави „най -отзивчивата конзола досега“.

Xbox Series X беше представен на наградите Games 2019 Awards

Конзолата Xbox Series X от следващото поколение на Microsoft бе представена на наградите за игри

Ниво на контролера, Microsoft също вдигна булото на новото си поколение безжичен контролер, „чийто размер и форма са подобрени, за да отговарят на повече геймъри“. Този нов аксесоар ще бъде съвместим с другите продукти на фирмата, които са конзолите Xbox One и компютрите, оборудвани с Windows 10 и ще има „нов бутон„ Споделяне “, който позволява лесно да се правят и споделят екранни снимки и други клипове.» Обяснява проекта управител. Контролерите от стари версии на конзолата на Microsoft ще бъдат съвместими с тази нова версия, също като игрите. За да подкрепи представянето му и да подчертае визуалното представяне на новата си машина, фирмата на Бил Гейтс пусна тийзър за игри Hellblade..

Конзолата на Microsoft ще има нов контролер

Бъдещият Xbox Series X на Microsoft ще бъде оборудван с контролер от ново поколение

„Най -мощната конзола, издавана някога“

Много мощната конзола Xbox Series X, предвидена за края на 2020 г., беше представена от Microsoft