Technews & Gadgets

Microsoft представя Surface Duo, смартфон, който не казва името му

По време на своята конференция, посветена на обхвата на повърхността По време на което Microsoft представи своите Pro 7 и Pro X, друг продукт привлече вниманието, Surface Duo. Все още в концепция, последният е представен като смартфон с Android с два 5.6-инчови екрана всеки, свързани чрез панта и способни да се въртят на 360 градуса. В сгънато състояние Surface Duo придобива вид на малък 8,3-инчов таблет, захранван от оригинална операционна система Google, подобна по архитектура на Windows 10X.

Microsoft Surface Duo

Microsoft представи Surface Duo, сгъваемо хибридно устройство с два екрана

Двата екрана на това ново поколение прототип позволяват да работят независимо и по този начин предлагат възможност за управление на две приложения едновременно. Наклонен в пейзажен режим, Surface Duo може да се използва като компютър, като долният екран действа като клавиатура, което улеснява управлението на вградените приложения на Microsoft.

Surface duo, хибриден смартфон с двоен екран

Microsoft Surface Duo, ново поколение сгъваем смартфон с двоен екран

@доверено

Ако по време на представянето му липсваха технически подробности, Wired media съобщава, че Surface Duo е оборудван с процесор Snapdragon 855 и че текущата прототипна версия в момента няма камера, която може да бъде коригирана при евентуална финализирана версия. Ако Microsoft чрез своя продуктов мениджър Panos Panay откаже да разглежда този Surface Duo като смартфон, а по -скоро като „малка повърхност“, ергономичността на последния има тенденция да демонстрира обратното и би могла да отбележи завръщането на американската фирма в това пазара, след спирането на платформата Windows Phone през 2017 г..

Microsoft се завръща на пазара на смартфони ?

Microsoft представя Surface Duo като малка повърхност, а не като смартфон

@cnet

Подобно на големия си брат Neo, друга повърхност с два екрана, Surface Duo изглежда само бегъл поглед към текущите проекти от страна на Microsoft. Планирано за 2020 г. обаче, компанията би искала да не бърза да позволи на разработчиците да захранват новите си устройства с приложения..

Ще трябва да изчакаме, за да разберем повече за последното създаване на американската фирма

Surface Duo на Microsoft, сгъваем мини таблет с два независими екрана

Следете всички високотехнологични новини от Archzine News на Twitter.