Technews & Gadgets

Microsoft ще обмисли интегрирането на ключ на Office в своите клавиатури

След тайно проучване на своите служители и разкрито от WalkingCat в Twitter, Microsoft обмисля да инсталира ключ на клавиатури, посветен на пакета Office.

Microsoft ще обмисли оборудването на клавиатурите си с нов специализиран ключ за Office

Май Microsoft работи по създаването на нов клавиш за клавиатура, посветен на Office

След инсталирането на ключ, посветен на преките пътища на Windows, американската фирма номер едно в света на ИТ изглежда е на път да разработи нов, този път предназначен за софтуера си в пакета Office. Това проучване, стартирано от Microsoft и имащо за цел да научи повече за желанията на своите потребители по отношение на нови преки пътища, изглежда основно фокусирано върху хипотетичен нов ключ на Office.

Съобщава се, че Microsoft е проучила своя персонал за предимствата на новия си ключ за Office

Вътрешно разследване, разкрито от WalkingCat, показва интереса на Microsoft към въвеждането на нов ключ на Office

Според екранната снимка, взета от въпросника, изпратен от Microsoft до служителите си, новият ключ на Office, който вероятно е бил тестван вътрешно чрез прототипни клавиатури и актуализация, също би предложил множество преки пътища, свързани с други клавиши като O, T, W , X, P, D, N, Y и L. Комбинация от Office + W би отворила например софтуера на Word и Office + P може да стартира PowerPoint. Функция за бързо споделяне на документи ще бъде достъпна и чрез Office + S. Бутонът изглежда има логото на Office и е поставен до ALT..

Клавиш за бърз достъп би направил пакета Office по -интуитивен

Microsoft ще обмисли нов специален ключ на Office, за да направи използването на софтуерния му пакет по -интуитивен

Въпреки че това е само проучване за момента, изборът на Microsoft да инсталира нов специализиран ключ за Office може да бъде ограничен до собствените си продукти с марка Surface, освен ако компанията не успее да убеди производителите на клавиатури да оборудват своите модели с този нов инструмент, като по този начин се промени ергономичност на клавиатурите по стандартизиран начин.

Изборът на Microsoft да направи използването на Office по -интуитивно обаче изглежда по -мотивиран от развитието на свързаната му услуга Office 365, която се превърна в един от водещите продукти на марката по отношение на монетизацията..

Изглежда, че проектът на Microsoft е насочен към подобряване на конкурентоспособността на Office 365

Новият бутон на Office на Microsoft може да бъде доразвит за свързаната услуга на Office 365