Technews & Gadgets

На автомобилното изложение в Женева Honda представя прототипа E и обявява предстоящото му пускане на пазара

Появи се като проект преди две години на автосалона във Франкфурт, E Prototype на Honda се завръща тази година на автомобилното изложение в Женева, като запазва оригиналния си дух. Японската марка, която обявява, че серийното производство на своя малък градски концептуален автомобил ще стартира до края на 2019 г., спи и вече отвори книгата си за поръчки.

Honda E Prototype, новост на автомобилното изложение в Женева през 2019 г.

Предна снимка на електрическия концептуален автомобил Honda E Prototype, представен на автомобилното изложение в Женева и пуснат в серия в края на 2019 г.

Градско призвание и предназначено само за европейския пазар, прототипът E е оборудван с Honda Urban EV Concept със задвижване на задните колела и следователно вгражда малка батерия, с пробег от 200 километра и оборудвана със система за бързо зареждане, позволяваща 80% мощност доставка само за 30 минути.

Honda E Prototype, електрически градски автомобил, пълен с чар

снимка на електрическия градски автомобил Honda E Prototype, представен на автомобилното изложение в Женева и пуснат в производство в края на 2019 г.

От естетическа страна, дизайнерите на Honda са избрали ретро вид, смътно напомнящ за италианските модели Lancia. Интериорът завладява с елегантна комбинация от дървена дограма и модерност, белязана от арматурно табло, включващо не по -малко от пет екрана, плюс два действащи като цифрови огледала. Свързан с камери вместо с традиционни огледала, наличието на тази технология не е потвърдено в бъдещите серийни модели, но евентуално би могло да бъде обект на допълнително оборудване. Honda също изглежда иска да се отличи от другите електрически модели, като постави порта за зареждане на E Prototype директно върху предния капак, а не върху обичайните задни калници. Черният люк в съответствие с решетката внася допълнителна естетическа нотка по отношение на реколтата.

Елегантен интериор, пълен с технологии

вътрешен образ на електрическия концептуален автомобил Honda E Prototype, представен в Женева на автомобилното изложение

Този нов E прототип, който не пропусна да очарова обществеността на автомобилното изложение в Женева, позволява на Honda да влезе изцяло в новата си стратегия за електрификация. Всъщност ръководството на марката се възползва от събитието, за да обяви, подобно на немското Audi, че всичките му модели, продавани в Европа, ще бъдат оборудвани с електрически двигатели до 2025 г..

Honda залага на разликата с порт за зареждане на предния капак

илюстрация на прототипа на Honda E и неговия порт за зареждане на предния капак и кръгли фарове, разкрити в Женева и произведени от края на 2019 г.