Technews & Gadgets

Назад към бъдещето с Vision Mercedes Simplex

По повод откриването на своя дизайнерски център в София-Антиполис, немската марка пожела да си припомни мястото си като пионер на автомобила, като представи концепцията Vision Mercedes Simplex, ултрамодерна версия на легендарните 35 PS. Появил се през 1901 г., той и до днес се счита за първата модерна кола, служеща като отправна точка за индустриализацията на двигателите..

Vision Mercedes Simplex, модернизирана версия на легендарните 35 к.с.

Vision Mercedes Simplex беше представен в дизайнерския център на София Антиполис в Ница

За да отдадат почит на историческите 35 к.с., германските дизайнери направиха скок повече от един век назад, като запазиха общите му линии, за да изградят този концептуален автомобил Vision Mercedes Simplex, макар и облечен с футуристични и изискани елементи. Определено модерен благодарение на решетката си с анимиран 3D екран, заобиколен от розово злато, кабината му без врата или прозорец като бъги запазва период на минимализъм, украсен само с няколко превключвателя на таблото за управление.

Vision Mercedes Simplex възобновява характеристиките на своя предшественик от 1901 г.

Vision Mercedes Simplex е почит към автомобила Mercedes 35 PS от 1901 г.

Корпусът на прототипа е двуцветен, подчертавайки бялото отпред, включително капака и колелата, и черното отзад. Червена рамка пресича задната част на синята двуместна седалка, за да припомни цветовете на град Ница, мястото на първата победа на 35 PS в състезанието.

Двуцветен, Vision Mercedes Simplex има синя седалка в знак на почит към Средиземноморието

Изключително модерен на външен вид, Vision Mercedes Simplex разчита на минимализма

Докато Мерцедес представи огромно внимание на автомобилното изложение във Франкфурт, първата версия на своя 100% електрически луксозен седан Vision EQS, производителят не е съобщил никаква информация за двигателя на Vision Mercedes Simplex, освен че – той е „алтернативен“. С оглед на ниския си център на тежестта и видимата му лекота, всеки двигател, достоен за марката звезда, трябва да даде възможност да предложи приятни усещания на хипотетичен бъдещ шофьор зад волана на този Vision Mercedes Simplex, подобно на неговия прославен старейшина.

Vision Mercedes Simplex, представен на Design Essentials 2019 в Ница

Концепцията Vision Mercedes Simplex, представена в Mercedes Design Center в Ница