Technews & Gadgets

Никола обявява пристигането на водородния язовец

След Rivian, General Motors и Hummer, Ford и неговия F-150 и разбира се Tesla и неговия Cybertruck, пазарът на електрически джипове, произведени в Америка, продължава да расте, с пристигането на ново дете от Nikola Corporation..

Американският производител Nikola обявява Badger

Американската компания Nikola съобщава за предстоящото пристигане на водородния джип Badger

Компанията от Аризона току -що обяви че тя ще подобри каталога си с проекти, които вече са доставени, на нов модел електрически джип, язовецът Никола. Представен като хибридно превозно средство, този пикап, който ще бъде официално представен през септември, се отличава от конкуренцията с използването на водород. Бъдещият конкурент на Cybertruck следователно ще носи резервоар за водород, за да доставя горивна клетка, която произвежда електричество за силови агрегати. Втора спомагателна батерия ще позволи на тази хибридна версия на Badger да достигне 965 километра общ пробег, според производителя.

Никола, която разработва водородна технология на няколко други големи превозни средства, обявява, че трябва да се предложи и 100% електрическа версия на батерията, този път ограничена до 480 километра. „Никола разработва редица технологии за своите полуремаркета, така че защо да не ги използваме за проектиране на SUV? »Коментира шефът на Никола, Тревър Милтън.

Състезателят на Tesla Cybertruck обяви, че Nikola’s Badger се основава на водородна технология

Nikola Corporation разчита на водород, за да се конкурира с Tesla с новия си Badger

С мощност близо 900 конски сили, която му позволява да достигне 100 км / ч за 2,9 секунди, язовецът на Никола също ще може да тегли до 3,6 тона. Ако американската компания разчиташе на водород в продължение на няколко години чрез разработването на няколко големи превозни средства или на обикновена електрическа техника, например със своите джет ски и бъги, щедрата автономия, провъзгласена от Язовецът, може да бъде един от ключовете. основният проблем, пред който е изправена тази технология, липсата на инфраструктура за зареждане. Никола се опитва да успокои, като обявява, че иска да инсталира мрежа от не по -малко от 700 станции на американска земя.

Щедри спецификации за амбициозен проект

След Hummer и Cybertruck пазарът на електрически джипове трябва да види пристигането на Badger на Никола

Дотогава потенциалното пристигане на Язовецът ще се изправи пред тежки конкуренти в любимия електрически автомобил на американския начин на живот – SUV. Изправена пред разпръснат каталог и много обещания, младата марка ще трябва да успее да успокои бъдещата клиентела, по -склонна да залага на специалисти от автомобилната индустрия като Ford, GM или дори Tesla..

Водородният пикап ще трябва да се издигне по-добре срещу конкуренти с по-предизвикателни имена, като Hummer или F-150

Компанията Nikola иска да се конкурира с големите американски производители със своя водороден SUV Badger с рекордна автономия