Technews & Gadgets

Nintendo обявява предстоящото пристигане на Switch Lite

Nintendo току -що представи пристигането на нова версия на успешната си преносима конзола Switch Lite, представена като алтернативен модел с по -малки размери, тегло и цена. Предлагана на $ 199, с една трета по -малко от стандартния Switch, тази лека версия не трябва да замества по -голямата си сестра, а по -скоро да я подкрепя, според американския президент на Nintendo, Дъг Боузър, на нашите колеги на сайта The Verge: „The две системи ще се допълват и ще съществуват съвместно на пазара “.

Nintendo обявява пристигането на Switch Lite, лека версия на популярната преносима конзола

Nintendo обявява пристигането на Switch Lite, по -лека версия на своята преносима конзола

Този нов Switch Lite, който е насрочен за излизане през септември, се откроява от предшественика си не само с размера на своя 5.5-инчов екран, заменяйки стария 6.2 ″, или теглото му от 275 грама, но и с дизайна и интерактивността . Всъщност, един от важните разлики се крие във факта, че контролерите са вградени в конзолата, за разлика от сменяемия Joy-Con на класическия Switch..

Switch Lite губи своите сменяеми контролери

Nintendo Switch Lite е по-малък и по-лек от класическата версия на преносимата конзола и има несменяеми контролери

Клавишите за насочване са групирани заедно в D-Pads, подобно на това, което беше намерено на старите конзоли на японския производител. По отношение на свързаността Switch Lite губи своя HDMI док и следователно не може да бъде свързан с телевизор. Запазва се портът Micro SD, както и Wi-Fi, Bluetooth и NFC, докато сензорът за светлина от своя страна изчезва.

„Двете системи ще се допълват и съжителстват на пазара“ Дъг Боузър, Nintendo

Новата лека версия на преносимата конзола Nintendo Switch Lite ще бъде пусната на пазара от следващия септември

Предлага се в три цвята, тюркоазено, жълто и сиво, последвано от бъдеща ограничена серия Pokémon, планирана за месец ноември, която да съпътства издаването на едноименната игра, тази нова Switch Lite ще може да приема игрите на голямата си сестра. Само заглавия, изискващи Joy-Con, както в случая с 1-2 Switch, не могат да се използват в тази лека версия.

Ограничено издание Pokémon ще стартира през ноември

Nintendo представи Lite версията на своята портативна конзола Switch, от която се очаква ограничено издание на Pokémon да пристигне през ноември