Technews & Gadgets

Nintendo Switch вече е съвместим с Android (неофициално)

Switch, преносимата конзола на Nintendo, сега вероятно ще поддържа Android, както и популярните му приложения като Netflix, Youtube или Spotify и някои емулатори на игри. Иновация, която дължим на екип от хакери Switchroot, които предоставиха LineageOS, кръпка, базирана на Android 8.1 Oreo и по този начин експлоатиращ недостатък, присъстващ на SoC Tegra X1 на NVidia и който откриваме при моделите на конзолата Nintendo, продавани преди юли 2018. Хакерство, което дава възможност да се правят игри от конзолата Shield, като Portal, Half-Life 2 и облака GeForce Now, съвместими с Switch. Начин да отдадете почит на мощната конзола NVidia, предназначена да се конкурира с малкото японско момиче благодарение на системата си, работеща на Android.

Разработчиците успешно стартираха Nintendo Switch на Android

Патчът Lineage OS прави Nintendo Android съвместим с Android

Въпреки революцията, която би могла да предложи съвместимост на Switch с операционната система на Google, позволявайки на пасажа да го направи съвместим с Bluetooth слушалки, изглежда, че пътят обаче е осеян с технически клопки. Всъщност бяха разкрити поредица от грешки, свързани с въпросното напукване на Hekate. Според разработчиците зад това хакерство, изглежда, че джойстиците на машината не се откриват от някои водещи приложения като Dolphin Emulator или приложението за стрийминг на игра Steam Link.

Инсталирането на Android на Switch е възможно благодарение на недостатък в Tegra X1 SoC

Хакерите са създали кръпка LineageOS, която позволява инсталирането на Android на Nintendo Switch

Други ограничения изглежда правят новините малко по -малко вълнуващи в момента, като например липсата на видео DRM, което би попречило на гледането на съдържание на Netflix в HD, ако има такова. Липсата на камера, GPS или микрофон също може да попречи на използването на много приложения за Android, докато стабилността на приемането на WiFi също изглежда рискована..

Използването на Android на Switch има някои ограничения

Вече е възможно да инсталирате Android на преносимата конзола Nintendo Switch, благодарение на недостатък в SoC

Следователно тази принудителна съвместимост е по -скоро предизвикателство, отколкото истинската добра новина. В допълнение към посочените ограничения, които предлага такава инсталация, надеждността на Switch може да бъде силно засегната поради повтарящи се грешки. Курс „направи си сам“, не одобрен от Nintendo, който по този начин би могъл да класира всички потребители на такъв процес, като им забрани някои определени свързани услуги.

Nintendo Switch за Android все още изисква някои корекции

разработчиците на switchroot инсталират Android на Nintendo Switch