Technews & Gadgets

Opera 50 разкрива новите си функции на Android

Роденият в Норвегия браузър Opera току-що пусна нова партида от своята версия за Android, петдесетата по рода си. Пълен с нови функции, този Opera 50 Android сега идва с нов режим „Картина в картина“, както и с подобрения на вградения си Ad Blocker и бързо превъртане. Тази актуализация вече е налична в Google Play Store за всички потребители на Android.

Opera представи новата си версия 50 за Android

Тапет на браузъра Opera с актуализация 50 за Android с бързо превъртане на PIP и вграден блокер за реклами

Основният напредък на тази нова версия 50 на Opera Android се отнася до нейния рекламен блокер, който сега може да се конфигурира в движение. Нов бутон, разположен в горната част на екрана, сега ви позволява да активирате или деактивирате блокера според консултираните уебсайтове и избора на потребителя, който например би искал да поддържа сайт, като приема показването на реклами на неговата страница за навигация . Новост, коментирана и от издателя на Opera: „Актуализацията на нашия Ad Blocker предлага на потребителите постоянно блокиране на реклами, като им позволява да деактивират тази на конкретни сайтове, ако е необходимо“. „Искаме сайтовете да могат да предложат на интернет потребителите да деактивират блокера на рекламите си, ако им се иска“.

Подобрен блокер за реклами за тази нова версия 50 на Opera

браузър за илюстрация на изображения с актуализация на Opera 50 Android с бързо превъртащ се рекламен блокер и режим „Картина в картина“

Друга нова функция на Opera Android 50.0 е новият режим Картина в картина. Функцията PiP ви позволява да използвате приложения, докато гледате видео от сайт. Когато видеоклипът се гледа на цял екран, просто натиснете бутона за начало на смартфона, за да видите прозореца да се срива и да се наслагва върху други приложения. Вече активиран по подразбиране, този нов режим Картина в картина трябва да е съвместим с всички сайтове, поддържащи PiP.

Opera 50 и нейните снимки в режим PiP на Pictures

Ново актуализирано изображение на браузъра Opera 50 за Android с функцията Pictures in Pictures PiP и подобрен блокер на реклами

И накрая, бързото превъртане на страница с дръжка също допълва тази нова Opera, позволявайки по -лесна навигация по сайтове и страници с голямо съдържание. Направени са и други промени в уеб браузъра, включително по -лесно отваряне на PDF и .doc файлове в полето за изтегляне, по -добра достъпност до настройките за бисквитки, както и поддръжка на тъмни CSS шаблони.. Към това ще бъде добавено подобрение на услугата за превод и нов двигател Chromium 71, както и наскоро добавена VPN услуга за бета версията..

Opera наскоро получи VPN в своята бета версия

Нова актуализация на Opera за Android версия 50 с безплатна VPN в бета версия и снимки в режим на снимки pip