Technews & Gadgets

Oppo и Xiaomi разкриват своя прототип на скрита камера

Китайските производители на смартфони се надпреварват в изобретателността, за да сведат до минимум прорезите и други дупки около предната си камера. Докато Asus залага на прибиращата се камера за своя Zen Fone 6 и това, а Nubia е избрала екран на гърба на устройството си, друга марка от средната империя, Oppo, играе на картата на камерата, вградена под екрана.

Китайската марка Oppo представя нов тип предна камера

Производителят на смартфони Oppo току -що публикува видеоклип от своя телефонен проект с камера, вградена под екрана

Вицепрезидентът на марката Oppo Брайън Шен беше първият, който представи този нов пробив в селфи технологията, публикувайки видео на акаунта си в Weibo, показващ прототип на устройство. На пръв поглед, без видима камера, приложението най -накрая се стартира, когато потребителят докосне камерата, априори скрита под екрана.

Брайън Шен, вицепрезидент на Oppo, публикува видеото към Weibo

Китайската марка Oppo представи прототип на смартфон със скрит под екрана

Отвъд естетическия аспект, основното предимство на този нов тип скрита камера е липсата на физически хардуер, който може да понесе преждевременно износване и като цяло изисква известна грижа. Изглежда обаче, че тази иновация все още е във фаза на разработка, според ръководителя на Oppo: „Все още е твърде рано този тип камера, скрита под екрана, да се конкурира с класическите модели по отношение на резултатите. неизбежно ще бъде загуба на оптично качество (…), което каза, че всяка нова технология изисква време за разработка “.

Xiaomi реагира незабавно с видео на прототип на MI 9, оборудван също с камера под екрана.

Няколко часа след Oppo, Xiaomi от своя страна представи видео на прототип на своя смартфон MI 9 с камера, скрита под екрана

За момента, разбира се, не е съобщена информация за възможен маркетинг, но тази нова идея вероятно ще бъде подражавана от някои от конкурентите на марката. Всъщност Xiaomi бързо излезе по темата, като на свой ред публикувавидео от неговия MI 9, на който би бил инсталиран същия тип под-екранна камера. Не беше разкрита и допълнителна информация..

Китайските производители разчитат силно на предната камера на своите устройства

Nubia представи различен вид камера със заден екран за гледане в селфи режим на X