Technews & Gadgets

Папагалът изоставя пазара на мини дронове

Изглежда, че мини дронове са приключили за френската компания Parrot. Наистина, според американските медии Wirecutter, която беше първата, която разкри информацията, се казва, че компанията е спряла да произвежда и развива своята линия от малки дронове, предназначени за широката общественост, за да се съсредоточи върху своята серия модели от висок клас Anafi. Оттогава бе потвърдено съобщение от говорител на Parrot в The Verge: „Папагалът е спрял производството и развитието на дронове, с изключение на Anafi и неговите варианти“, добавя той, че компанията вече е ликвидирала всичките си запаси от Mambos и Swing и че само наличните копия, налични в търговците на дребно, останаха налични.

Френският производител Parrot капитулира на пазара на минидрони

френската марка дронове Parrot изоставя пазара на минидрони и спира маркетинга на Swing и BeBop

Ако Parrot се беше утвърдил на пазара на мини дронове, преди да започне да разработва своите водещи модели Anafi, изглежда, че демократизацията на летящи устройства, станали достъпни чрез появата на китайски продукти, се възползва от постоянството на френската марка в домейна. Конкуренция, водена от китайския DJI, който единствено представлява почти всички продажби на мини дронове в света от създаването му през 2006 г., със 74% от пазарния дял срещу малък процент за френския производител. Ситуация, която вече беше принудила Parrot да се отдели от 290 служители преди две години.

Папагалът приключва кариерата на своите Swing минидрони

Parrot вече е добил производството на своите минидрони Swing и Bebop, за да се съсредоточи върху Anafi

Изправен пред конкуренцията, която се представя като непреодолима, Parrot вече обяви намерението си да капитулира пред DJI, за да се съсредоточи повече върху търговските дронове и върху B2B сектора, чрез развитие на услуги и партньорства с частни или публични организации..

„Папагалът е спрял производството и развитието на дронове, с изключение на Anafi и неговите варианти“ Parrot

производителят Parrot отсега нататък ще концентрира усилията си върху своя дрон от висок клас за професионалисти Anafi

Въпреки че компанията желае да продължи да продава своя модел безпилотен самолет Anafi на обществеността, френската марка разчита на новата си стратегия, която сега е насочена към професионалните сектори за подобряване на финансовото състояние на своята търговска част, с 5% през 2018 г., докато общият доход на парижката компания, председателствана от Анри Сейду, е намаляла с 28% в сравнение с 2017 г. Следователно оттеглянето й от продажбата на безпилотни самолети за потребители изглежда е записано и вече представлява само малка част от оборота му, докато марката в същото време е била сключва договор с американската армия с цел разработване на нов модел компактен и високопроизводителен дрон.

Изправен пред конкуренция от DJI, сега Parrot се насочва към B2B пазара

Parrot е осигурил споразумение с американската армия за разработването на нов компактен дрон