Technews & Gadgets

Sega MegaDrive Mini ще бъде наличен на 19 септември

След Nintendo и Sony е ред на Sega да обяви пускането на модерна мини версия на една от емблематичните си 16-битови конзоли, MegaDrive Mini. Планиран за 19 септември, този римейк на известната ретро конзола версия 2.0 ще интегрира набор от 40 игри, два контролера, както и HDMI порт, което му позволява лесно да се свързва с днешните телевизори и екрани. Продажната му цена е 79 евро.

Sega ще пусне MegaDrive Mini, версия 2.0 на емблематичната си конзола от 90 -те

След Nintendo и Sony, Sega пуска нова версия на своята конзола от 1009 -те, MegaDrive Mini

Подобно на успешните си конкуренти Nintendo NES Mini, Super NES Mini и Playstation 1 Mini, MegaDrive Mini поема дизайна на своя прочут старейшина в по -малка версия, на която откриваме същите бутони, както в първата версия на оригиналната конзола, пусната през 1988. Ако Sega не е съобщила всички игри, интегрирани в MegaDrive Mini, японската компания обаче е потвърдила присъствието на Sonic, Ecco или ToeJam и Earl. Други аркадни заглавия като Gunstar Heroes или бойната игра Altered Beast също ще бъдат в играта, както и ролевата игра Shining Force..

MegaDrive Mini поема дизайна на своя предшественик, като интегрира 40 игри

Sega ще пусне новата си конзола MegaDrive Mini, имитация на класическата си Mega Drive от 90 -те

Ако компанията AtGames, известна с това, че вече е копирала конзолите на Sega, е време за разработване на емулация на този нов MegaDrive Mini, Sega най -накрая обяви миналия септември, че иска да се обърне към друга компания, за да изпълни своя софтуерен проект..

MegaDrive или Genesis в САЩ се завръща през септември 2019 г. в своята мини версия

Новата конзола Sega MegaDrive Mini или известна като Genesis в САЩ ще бъде пусната през септември 2019 г.

Ако Sega от своя страна навлезе на пазара на носталгия, Nintendo беше този, който изпревари всички останали и проправи пътя за ретро римейки с излизането през ноември 2016 г. на Nintendo Classic Mini, известен като NES Mini. Истински търговски успех, това ще насърчи Nintendo след това да разработи Super NES Mini, чиито продажби, комбинирани с тези на по -голямата му сестра, ще бъдат от порядъка на 10 милиона бройки. Преодолявайки вълната, открита от Nintendo, Sony от своя страна ще пусне своята Playstation 1 Mini през декември 2018 г., включваща каталог от 30 игри, но чието приемане досега е било много по -малко ентусиазирано от това на японските си конкуренти.

Sega се завръща към игровите конзоли, след като се оттегли от сектора през 2001 г.

Sega се завръща в конзолите за видеоигри от 2001 г. с новия Mega Drive Mini, който ще бъде пуснат през 2019 г.

Оттеглена от бизнеса с игрови конзоли от 2001 г., Sega би трябвало да се възползва от медийните и рекламни последици от новия си MegaDrive Mini и със сигурност да обмисли подобен втори живот за другите си също толкова емблематични машини от 90 -те години на миналия век, Saturn и Dreamcast..