Technews & Gadgets

Сигурните плащания знаят повече за нас, отколкото предполагаме

Сигурните плащания за потребителя са контрол на измамите за банката, стана ясно от демонстрация на MWC 2019 (Mobile World Congress в момента в Барселона). За да извършим този контрол, банката съхранява различна информация за нас.

Всяка нова технология рискува да попадне в злонамерени ръце, рискът е по -висок, когато става въпрос за банкови преводи или банкови плащания. Това е причината много технологични компании да работят, за да измислят най -добрия подход за защита на нашите устройства, нашите профили и най -важното на нашите пари. Решенията за сигурно плащане може да знаят повече за нас, отколкото предполагаме – демонстрация на MWC 2019 свидетелства за това..

Сигурните плащания на смартфон или таблет са бързи и лесни, но за този факт много проверки се извършват на без звук. Платежните системи трябва да са сигурни, че парите са подадени от правилното лице. Как го проверяват? Създаденото от Mastercard приложение първо проверява дали е подходящият лаптоп, проверява неговия идентификатор, браузър, IP адрес, местоположение.

Как се извършват сигурни плащания? Идея за данните, които се проверяват от банката

съвременна технология за проверка на плащания за мобилни телефони, екран на смарт телефон с данни

Ако всичко е „както обикновено“, приложението продължава: какъв е продуктът – дали това е нещо, което този потребител обикновено купува; колко бързо потребителят управлява устройството и сайта за продажби, дори какви движения правят по екрана; ако сумата е в обичайните граници; кой имейл адрес ви дава връзка. Всичко това се анализира. Всеки положителен отговор допринася за формирането на профил на търсене. Всяко несъответствие намалява вероятността за одобрение.

Имайте профил, който защитава данните от плащания, местоположение и др

жена с мобилен телефон в ръка, която се мотае по телефона

„Прагът на одобрение“ се определя от всяка банка, поради което той е различен. Изборът на всяка банка решава да влезе в приложението за проверка на сигурността на плащанията. Това, което за потребителя е сигурността на плащането за банката, в действителност е тест за измама.

Получете представа какви тестове прави банката, за да знае, че вие ​​сте този, който извършва плащането

Двама мъже в костюми, ръце сочещи към мобилен телефон, сигурни плащания

Ако за дадено плащане приложението за проверка не събира достатъчно данни, за да може поръчката и плащането да бъдат наредени от титуляра на сметката, може да се изискват допълнителни идентификатори, като например пръстови отпечатъци. Десният пръстов отпечатък може да „увери“ системата, че парите са класифицирани от притежателя им или от упълномощено от него лице. От вас зависи да решите дали искате да замените физическата банкова карта с директно плащане от мобилния си телефон.

Сигурни плащания направо от мобилния ви телефон – разберете какво използва банката като данни

мобилен телефон сигурно плащане директно от телефона, използвайте мобилния си телефон като платежна карта

Добре е информацията, която банката съхранява за нас, да е тайна и че разработчиците винаги търсят начин да защитят по -добре нашата информация.

какво е бъдещето на мобилното плащане, американска експресна карта срещу основна карта

Изборът да платите с вашия смартфон, вместо да плащате с физическа карта 

кредитна карта в мобилния телефон как да плати за обяд с мобилния си телефон