Technews & Gadgets

Sony представи техническите спецификации на Playstation 5

След дълго чакане и информация, предавана на пръски в продължение на няколко месеца, Sony най-накрая разкри техническите и хардуерните характеристики на нетърпеливо очаквания Playstation 5. Представен като авангард на ново поколение конзоли, японското устройство трябва да види светлината ден за празничния сезон.

Sony представи техническите характеристики на дългоочакваната си бъдеща конзола

Sony най -накрая представи техническите спецификации на новата си Playstation 5

Playstation 5: технически спецификации

По време на стрийм на живо, който се проведе в сряда, Sony най -накрая предостави информация за производителността на предстоящата си нова Playstation 5. Сред усъвършенстваните хардуерни спецификации, конзолата е оборудвана със специален процесор AMD от трето поколение, състоящ се от 8 ядра при мощност с тактова честота 3,4 GHz. Има и графичен процесор с архитектура AMD RDNA 2, увеличен до 10,28 терафлопа и 2,23 GH и който, подобно на процесора, ще бъде с променливи честоти. Имайте предвид, че неговият пряк конкурент, Microsoft Xbox Series X, ще работи на 12 Teraflops. От страна на твърдия диск, PS5 има свръхбърз 825 GB SSD, способен на практика да елиминира латентността. Има и 16 GB GDDR6 RAM.

Зареждането е гордо демонстрирано от Sony и нейния продуктов мениджър Playstation Марк Черни по време на демонстрации. С 5,5 Gb / s, петото поколение конзола на Sony ще намали времето за стартиране на PS4 с 20 пъти.

PS5 ще включва ултра бърз SSD диск

Sony потвърждава, че Playstation 5 ще има свръхбърз SSD

Обратно съвместима Playstation 5

Винаги готов за приемане на физически дискове, новият Playsation 5e с името е оборудван с 4K Blu-ray плейър и ще бъде обратно съвместим с игрите на предишния PS4 и PSVR слушалките. Оборудвана с технология Ray Tracing, конзолата обещава да поддържа игри в 8K качество, точно като 4K при 120Hz. Ниво на обработка на звука, машината носи нова висококачествена аудио система Tempest 3D AudioTech.

Конзолата от ново поколение ще бъде обратно съвместима със стотици PS4 заглавия

Sony представи техническите и материалните характеристики на своя PS5 по време на предаване на живо

Кога ще излезе Playstation 5? ?

Марката напредва празничния сезон за маркетинга на новата си конзола

Playstation 5 цена ?

Друга информация за цената не е официално съобщена, но настоящата тенденция би поставила цена около 500 евро.

Ще се видим в края на годината, за да откриете тази нова Sony Playstation 5

Новото представяне на Sony Playstation 5 PS5 бе разкрито по време на стрийм на живо в сряда, 18 март